« Върни се назад Публикувано на 12.07.2022 / 7:33

ХАЙДЕ, ОЩЕ МАЛКО НАПЪН! ОСТАВАТ 9 000 ЛВ.! ПОМОГНЕТЕ НА САМОТНИЯ БОЛЕН БАЩА!

Почти успяхме след публикацията ни с апел за помощ, остават само 9 000 лв., които трябва да бъдат събрани, за да помогнем!

Помогнете! Тежко болен самотен баща се нуждае от средства, за да се излекува и живее

Светлозар Дончев е с болестта на Бюргер и има нужда от трансплантация на стволови клетки

48-годишния Светлозар Дончев, който е самотен баща на две деца и е диагностициран с болестта на Бюргер (Buerger’s Disease). Той е един от малкото хора с болестта на Бюргер в България и от 2019 г. се бори, за да не бъдат ампутирани краката му. Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които сам се грижи. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. За съжаление поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца.

Приятелите на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства както за лекарства за лечението му, така и за дрехи и храна на децата му.

Тежкото заболяване на Светлозар е нелечимо, въпреки че може да се стопира с медикаменти. Лекарят, който досега го е лекувал, му съобщава, че при най-тежкия сценарий е възможно да се стигне до ампутация на краката.

Въпреки мрачните прогнози, Светлозар получава лъч надежда, когато разбира, че чрез инжектиране на стволови клетки може да бъде стопирано развитието на тежкото му заболяване и да се избегне ампутация на краката му.

Необходимите средства за двете процедури за инжектиране на стволови клетки, заедно с предстоя в болницата в Турция са 50 000 лв., сума която е непосилна за семейството на Светлозар.

От дарителските кампании, които приятелите на Светозар организираха до сега са събрани 41 000 лв., но те не са достатъчни, за да може той успешно да завърши двете процедури на трансплантация на стволови клетки. Именно затова приятелите на Светльо се обръщат още веднъж към всички хора с добри сърца с молба и призив за помощ, съпричастност и солидарност към Светлозар и двете му деца.

„Всяко направено добро се връща десетократно и нека всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи добро, с което да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца“, призоваха приятелите на Светльо.

Те припомниха, че сумата, която недостига за успешното завършване на двете процедури по трансплантация на стволови клетки е 9 000 лв.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG61FINV91501017624864

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

e-mail: [email protected]

PayPal: Svetlozar Donchev

Телефон за връзка със Светлозар и за дарения на храна и дрехи за децата му: 0877717471

Afera.bg

«