Публикувано на 21.06.2022 / 9:03

ФРЕНСКИЯТ ПЛАН – ДАНАЙСКИЯТ ПОДАРЪК НА МАКРОН

  Уникално лицемерие ни залива в тези часове.

Жълтопаветни политици и политолози инфантилно хълцат от френския план за Македония и искат начаса да го приемем.

Защото за първи път ЕС вземал под внимание българската позиция.

Точно обратното!

Френският план безобразно е размил опорните ни точки и в Рамковата позиция, и в Декларацията на НС от 9 и 10 октомври 2019 г.

А президентското възхищение от плана и сервилната готовност на МВнР ветото да падне, впишат ли българите в македонската конституция, е политкоректно поражение, представяно като триумф на европейските ценности.

Евтин триумф е да искаш нещо, което нищо не значи.

Нищо не значат 3000 души в РСМ, изяснили се като българи при преброяването, след като над 100 000 имат български паспорти, но крият това – от страх или щото са взели тескерето от корист.

Десницата ни е заслепена от евроатлантическа любов. И отказва да види, че Макрон ни сервира данайски дарове. В тях няма нито дума за най-важното за нас – учебниците, брутално присвоили и македонизирали българското Средновековие и Възраждане.

Нито една дума!

Само ревизия на учебния материал, а не фалшиви съвместни чествания. ще изтрият фалшификатите за „македонските корени“ на цар Самуил, Братя Миладинови, Гоце Делчев, Никола Вапцаров…

Над 100 000, с промити от същите учебници мозъци, заляха центъра на Скопие, хулеха България и искаха да им пълзим на колене.

Тези ли ще пускаме в Европа? Тези, които от малки ги учат, че българите са татари, македонците са чисти славяни, а в Пиринския край живеят 200 000 поробени македонци…

Апропо, Макрон  Шолц се готвят да премахнат ветото в ЕС и скоро никой няма да ни пита нито за Македония, нито за Украйна, нито за санкциите…

Кога Метрополията пита за каквото и да е колонията?

Велизар Енчев

Коментари 22 за
“ФРЕНСКИЯТ ПЛАН – ДАНАЙСКИЯТ ПОДАРЪК НА МАКРОН”

 1. Защо не изритат френския посланик, за намеса във вътрешните работи на страната

 2. Ако депутатите в БГ парламента са истински българи по този въпрос въобще нямаше да се говори.

 3. Това е висша форма на наглост! Откъде-накъде Франция ще се меси във вътрешната политика на Република България, с предложения?! Ние, кога сме внасяли предложения във френския парламент?! Никакви френски или други предложения за сваляне на ветото! Никакво сваляне на ветото! РСМ нито е изпълнила клаузите, нито има намерение да ги изпълнява. Всички разбраха, че България се управлява от аматьори-хашлаци без никакъв политически опит и сега гледат да ни излъжат най-елементарно. Кирчо е водил двойнствена политика и доказателство за това е френското предложение. Това импотентно правителство правителство НЕ работи за интересите на България и трябва да бъде изритано, час по-скоро!…

 4. Аз съм, и дърт, и тъп, и грозен, и прозд! Поне знам какъв съм, докато всички настоящи политици не знаят това за себе си. Много, ама много ми се иска с Томова да спретнем едно движение за провеждане на национален референдум за незабавно скъсване на всички дипломатически отношения с РСМ. Аз на колене не ходя никъде а онзи тъпанар в Македония, като българин ме иска само така! Ако след това ни изгонят от Евросъюза ще избигнем съдбата на Кипър. Това ще бъде много ,много хубаво.

 5. Макрон ще благослови македонците,Байдън нас,а Путин ще тегли една путк@ майна на всички накрая и да се свършва.

  Венсеремос

 6. БЪЛГАРИТЕ У МАКЕДОНИЯТА СА ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ВИ И У МАКЕДОНСКАТА ЧАСТ И У ГРЪЦКАТА , НЕМА КАК ДА ГО ЗНАЕТЕ ОБАЧЕ , МОМЧЕ ГЪРЧЕ МЕ ПИТА ДА ГО НАПЪТЯ ПИТА МЕ НА ГРЪЦКИ МИ НЕ ЗНАМ ГРЪЦКИ , ВИКАМ МУ ЕНГЛИШ , РАШЪН ДОЙЧ МИГА МОМЧЕТО НЕ ЗНАЕ , ВИКАМ МУ НА БЪЛГАРСКИ БАТЕ НЕМА КОЙ ДА ТИ ПОМОТНЕ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ , ГЛЕДА МЕ ТОЯ ГЛЕДА МЕ ПА КАТО ИЗВАДИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПО ДОБЪР ОТ МОЯ , СТАРОВРЕМСКИ МАЛКО АМА ЧИСТ БЪЛГАРСКИ , ПИТАХ ГО ЩО НЕ ГО ГОВОРИ ЕМИ СТРАХ НИ Е БАТЕ У НАШАТА ДЪРЖАВА АКО ТЕ УСЕТЯТ И СИ………..

 7. Не пишете,ами заедно на площада!Не думи,дела трябват!Заедно да ги изметем!

  1. Като гледам как е тръгнало – имам предвид нападките в сайта един към друг – вместо на площада, за да им съдерем задниците от бой, сме тук за да се хванем гуша за гуша и да направим страхотен кеф канадско-американския синергичен отбор, който хем ни е яхнал, хем ни оножда!

 8. Цитат от дописката: „Само ревизия на учебния материал, а не фалшиви съвместни чествания ще изтрият фалшификатите за „македонските корени“ на цар Самуил, Братя Миладинови, Гоце Делчев, Никола Вапцаров…“

  И още много други български смели и гениални поети, които си дадоха живота за България!

 9. Ами да,това ясно трябва да ни проговори,че е добре да внимаваме с д-р.Отечествен фронт, защото може да дойде момент,в който той да бъде признат за велик,ей тъй на- на наш гръб !
  И да живее 120 години с тая негова пенсия-1600лв.
  Халал да му е.

  Венсеремос

 10. Макрон собствената си държава не може да управлява, тръгнал на другите държави акъл да дава.

  Както е писал и колега по-долу – на изборите завчера, френският народ ИЗХВЪРЛИ мосю Еманюел Макрон президента си от управлението на Франция, той тръгнал други държави да оправя.
  ………………………………………….

  Жан-Люк Меланшон, лидер на лявото обединение НЮП:

  Това е пълно поражение на президентската партия и няма да има никакво мнозинство.
  Постигнахме политическата цел, която си поставихме:

  за по-малко от месец да свалим човека, който с такава арогантност изви ръката на цялата страна, за да бъде избран, БЕЗ да ЗНАЕ какво ще прави“!?!
  !
  ………………………………

  Дойче веле: Катастрофа за Макрон

  „През последните седмици левият ветеран Меланшон непрекъснато повтаряше, че Макрон е хвърлил страната в ХАОС и е отворил вратите на социалния АД.“
  …………………………

  Това ли искаме, идеи от човек, който не знае какви ще са последствията за Балканите и който е хвърлил собствената си страна в хаос и социален ад?

  Айде холан – никакви гаранции НЕ СА ни нужни нито от Франция, нито от никого.
  РСМакедония да изпълни подписаните ангажименти в договора от 2017 г.

  Или най-елементарното – да признае общата ни история до 1945 г.!
  Освен това българите не сме фашисти, защото в България не се е зародил фашизма.
  Защо братята македонци не мразят Италия и Германия, където се е зародил фашизма?!

  Да си изпълнят Договора за добросъседство, на нас не ни трябват „гаранции“?!

 11. Ало, Афера!
  Разни ОФ-еевци и Махновци, ближещи з@дници са добре дошли при вас, така ли?
  Независимите и свободомислещите ги игнорирате.
  Защо?
  Защото сте засими ли?

  1. От никого не сме зависими, не, че и ние не псуваме, но ако намалиш псувните в някои постове, всичко ще е наред.

   1. Моите псувни са в унисон със заглавията на вашите публикации.
    Да цитирам ли?
    Псувам САМО ТЕЗИ, които са заслужили да бъдат псувани.
    Нелепиците на троловете не трябва да бъдат толерирани, още повече, когато има доказателства, които ги опровергават.
    Що се отнася до зависимостите, за това ВИНАГИ има съответните признаци, които са неоспорими.
    Със здраве и знайте, че има там нещо, отгоре, което е ПО-СИЛНО от нас.

   2. Той и ОФ-то обижда грозно,ама моля не му се карайте, защото няма никакъв друг начин да надзърнем толкова успешно в душичката на един такъв екземпляр от комунистическо време!
    Той представлява незаменима извадка от почти Селия 20-и век!

    Моля не слагайте край на антропологическите ми Четвъртокилометърски проучвания !

    Венсеремос

    1. Г-н Вейронов, един пример с известен художник, който е бил отритнат от своите, а после е признат за гений.
     Надявам се, че и тебе ще те признаят за гений, поне в Сомалия.
     Не забравяй да ми изпратиш виза, моля те!

     През 1920 г. Марк Шагал е бил принуден да замине от Витебск и да се установи в Москва. Съветското правителство отначало дава на младия художник карт бланш, но след това се прави, че не разбира работата му. Публиката е възприемала картините на Шагал като чудесни. След случилото се, студентите масово бягат от Шагал при Казимир Малевич. Шагал е принуден да остави след себе си родния си град и Витебското училище по живопис, което той смяташе за дело на своя живот. На тридесет и три годишния Шагал му се е струвало, че за него всичко е свършило. Всъщност това е било бягство, а пред него са били няколко трудни, гладни, пълни с опасности години.

     Марк Шагал го преодолява. Работил е като графичен дизайнер в театъра, учил е бездомни деца да рисуват в трудова колония край Москва. Но най-важното е, че той не се е отклонил на нито една крачка от творческите си принципи, не е дал и сантиметър платно на модния супрематизъм или печелившия социалистически реализъм.
     През 1923 г. се премества в Париж, където е признат за гений от всички: управляващия елит, публиката, Пабло Пикасо. Получава френско гражданство и престижната награда Еразъм. Става кавалер на Ордена на Почетния легион, получава доживотна самостоятелна изложба в Лувъра, жени се два пъти и доживява до 97 години.

 12. След Германия и Австрия, които преминаха на въглища и плюха на зелената сделка, същото прави и Нидерландия. Къде е Грета Тумберг да се скара на лошите чичковци?

  1. Един приятел се оплака,че новата му S-klasa миришела на кюмюр.

 13. Горди гърци не пускаха тея полухора 27 години

  в момента трябва да се затворят границите и да се спре обучаване Безплатно на македонски урооди

  там обаче албанците минаха 52% население…

 14. Fuck macron, този гаден извратеняк го издуха на изборите, а нашите лизачи още му се мазнят. Умрете подлоги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>