« Върни се назад Публикувано на 21.06.2022 / 9:03

ФРЕНСКИЯТ ПЛАН – ДАНАЙСКИЯТ ПОДАРЪК НА МАКРОН

  Уникално лицемерие ни залива в тези часове.

Жълтопаветни политици и политолози инфантилно хълцат от френския план за Македония и искат начаса да го приемем.

Защото за първи път ЕС вземал под внимание българската позиция.

Точно обратното!

Френският план безобразно е размил опорните ни точки и в Рамковата позиция, и в Декларацията на НС от 9 и 10 октомври 2019 г.

А президентското възхищение от плана и сервилната готовност на МВнР ветото да падне, впишат ли българите в македонската конституция, е политкоректно поражение, представяно като триумф на европейските ценности.

Евтин триумф е да искаш нещо, което нищо не значи.

Нищо не значат 3000 души в РСМ, изяснили се като българи при преброяването, след като над 100 000 имат български паспорти, но крият това – от страх или щото са взели тескерето от корист.

Десницата ни е заслепена от евроатлантическа любов. И отказва да види, че Макрон ни сервира данайски дарове. В тях няма нито дума за най-важното за нас – учебниците, брутално присвоили и македонизирали българското Средновековие и Възраждане.

Нито една дума!

Само ревизия на учебния материал, а не фалшиви съвместни чествания. ще изтрият фалшификатите за „македонските корени“ на цар Самуил, Братя Миладинови, Гоце Делчев, Никола Вапцаров…

Над 100 000, с промити от същите учебници мозъци, заляха центъра на Скопие, хулеха България и искаха да им пълзим на колене.

Тези ли ще пускаме в Европа? Тези, които от малки ги учат, че българите са татари, македонците са чисти славяни, а в Пиринския край живеят 200 000 поробени македонци…

Апропо, Макрон  Шолц се готвят да премахнат ветото в ЕС и скоро никой няма да ни пита нито за Македония, нито за Украйна, нито за санкциите…

Кога Метрополията пита за каквото и да е колонията?

Велизар Енчев

«