« Върни се назад Публикувано на 10.04.2022 / 21:34

ФИРМАТА, МЕНАЖИРАЩА КОРАБА „ЦАРЕВНА“ С БЪЛГАРСКИТЕ МОРЯЦИ В УКРАЙНА – НА КООРДИНАТОР НА „ПП“, КОЙТО КАДРУВА С ЛОРЕР ВЪВ ВАРНА!

Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, заловиха два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Августа”. Това съобщи заместник-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин. Все още не е известна съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние, съобщи ТАСС. Припомняме, че на кораба „Царевна“ има 17 български моряци.

В морското пристанище на град Мариупол отстъпващите остатъци от подразделенията на украинските националисти заловиха два чуждестранни кораба „Царевна” и „Лейди Августа”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, азовските националисти обстрелват от палубите с 120-мм минохвъргачки, различни видове гранатомети и стрелково оръжие. Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не са известни. Народната милиция на ДНР, съвместно с въоръжените сили на Руската федерация, прави всичко възможно, за да спаси живота на моряците, насилствено държани от украински националисти“, цитира изявлението му пресслужбата на Народната милиция на ДНР в канала си в „Телеграм“.

По-късно днес в медии излезе опровержение, че новината била фейк от лице на име Даниел Стефанов, представен като „управителят на фирмата, която менажира плавателния съд“:

Фейк е новината, че крайно десният батальон „Азов“ е превзел кораба „Царевна“ и води бойни действия от палубата. Това заяви ексклузивно за БЛИЦ Даниел Стефанов – управителят на фирмата, която менажира плавателния съд, плаващ под малтийски флаг и с български екипаж на борда.

„Живи и здрави са всички от екипажа. Към момента няма никакво чужди присъствие на борда. Мога да ви уверя, че новината  за превземането на кораба е абсолютен фейк. Нищо повече не мога да кажа, защото всяка една информация се следи, а това може да е не е в полза на евакуацията на хората ни“, заяви още Стефанов.“

Военното министерство също отрекоха корабът с български моряци да е превзет:Българските институции са в контакт с българските моряци и опровергават като фалшива новината, разпространена в руски сайтове, че корабът е превзет“, каза пред bTV ръководителят на пресцентъра на военното министерство Митко Димитров.“

Изключително странно е, че досега не се пише името на фирмата, която менажира екипажа на плавателния съд „Царевна“. АФЕРА разкри коя е фирмата от чието име говори лицето „Даниел Стефанов“.

Фирмата е Овърссийз Меритайм ООД.

Като управител във фирмата е посочен НЕ Даниел Стефанов, а Николай Стефанов, който е и съдружник – собственик на фирмата.

Кой е Николай Стефанов – собственик и управител на Овърссийз Меритайм ООД? Николай Стефанов е областен координатор на „Продължаваме промяната“ във Варна. Той е и координатор и на Бежанския център във Варна за бежанци от Украйна.

Николай Стефанов е и бивш зет на Благомир Коцев, който пък премиерът Кирил Петков направи областен управител на Варна. Николай Стефанов има дете от сестрата на Благомир Коцев.

Благомир Коцев пък е син на Рубин Коцев, известен във Варна с това, че бе отвлечен преди години и за него синът му Благомир Коцев плати над 500 000 откуп.

Понастоящем в сграда на Рубин Коцев се помещава и офис на „Продължаваме промяната“.

Николай Стефанов заедно със семейство Лорер и зам.министъра на транспорта Стоян Новаков, за когото АФЕРА изнесе скандални данни и факти, че е назначен извън закона и който продължава да бъде собственик на фирма, заради неплатени борчове, минават като „топ“ кадровици за Варна и всяко назначение минава през лобирането им.

И сега се пита в задачката – защо досега не бе оповестена фирмата, менажирала българските моряци на „Царевна“, и защо вместо Николай Стефанов от ПП говори лице „Даниел Стефанов“?

Както е известно Простото Киро изпорти групата за спец.операции, която пратил да спасява българските моряци, прати ни в Гугъл ърт, и сега пищят кое бил фейк, и кое не е.

Е, сега се оказа и че „ПП“ връзката е и във фирмата менажирала екипажа на кораба „Царевна“. Как ги „спасява“  досега е видно – пълна трагедия.

Afera.bg

П.П. Елена Банова: 21:40 часа, новините по РТР1 – показаха пристанището на Мариупол и в далечината – плененените кораби“Царевна “ и „Лейди Августа“… От тези два кораба настанилите се там „азовци“ стрелят към Мариупол… Донецките армейци са  приютили 47 моряци от 7 народности, между тях няма българи.

«