Публикувано на 25.10.2021 / 11:39

ФИНАНСОВИТЕ ИЗМАМНИЦИ И ПОКЕРДЖИИ ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОМЯНАТА, ПАРДОН, ПОКЕРА В ББР

Финансови измамници и пристрастени към хазарта самообявили се за проводници на промяната в България са овладели управлението на Българската банка за развитие.

Шумно аплодираният ход на дуото Асен Василев – Кирил Петков със смяната на старото ръководство на банката всъщност се оказва добре планирана стъпка за овладяване на институцията, която може да влияе значително на икономиката на страната и да дърпа конците на много бизнеси. Димът в очите, който пусна тандемът на „Продължаваме промяната“, попречи да се види що за хора са новоназначените в управлението на банката.

Малко по-задълбочен прочит на биографиите на новите лица в ББР показва една не толкова лъскава харвардска картинка.

Оказва се, че Българската банка за развитие (ББР) се управлява от Цанко Арабажиев, майстор на покера и уволнен за некадърност, потвърдена и по съдебен ред през 2015 г. За покер уменията на новия управляващ парите за малкия и среден бизнес свидетелстват публикациите на фейсбук страницата на pokernovini.com, на която в раздела снимки и доказателства за слабостите на Арабаджиев – да залага, наддава и блъфира.

Освен виртуозните му покер умения, в официалната му биография са спестени и пристрастията му към ЛГБТИ общността. Той е сред заклетите поддръжници на общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните. Арабаджиев е сред подкрепилите София прайд кандидати за народни представители на изборите за 45-то НС преди няколко месеца и подписалите декларация в защита на правата и интересите на ЛГБТИ хората в България.

За професионалните му качества пък свидетелства потвърдено на всички инстанции уволнение за „липса на умения да планира и организира работата си, както и да управлява и разрешава възникващи проблеми“. В периода 2012-2013 г. Цанко Арабаджиев се е подвизавал като „анализатор“ в тази банка. А изречението, което прочетохте по-горе, е част от мотивите на ръководството на ОББ, които фигурират в Заповед № 20130000176/10.05.2013 г., с която от банката са прекратили трудовото му правоотношение. Да видим какво още пише в този прелюбопитен документ:

Трудовото правоотношение е прекратено поради…липса на мотивация и инициатива за подобряване на работата, в резултат на което изпълнението на поставените индивидуални цели за периода 01.01.2012 – 31.12.2012 е 54%, а оценката за работата му през 2012 и 2013 г. е незадоволителна, неумение за работа в колектив, несъпричастност към общите задачи и общия резултат, неумение да взема компетентни и навременни решения, да изразява ясно позиция и да защитава предложенията пред кредитния комитет, неумение да управлява кредитни сделки и да отчита движението им, което води до изкривяване на резултатите и нереална времева линия за отделните сделки“.

Решението е на ВКС от 2015 г.

Очевидно обаче това не е попречило той да бъде предложен от Петков и компания да управлява банката със 100% държавно участие Българска банка за развитие.

С Решение №194 от 10 юни 2021 г, УС на БНБ вече е издал одобрение на Цанко Арабаджиев да заеме длъжността член на УС и изпълнителен директор на ББР.

По-интересно обаче е как се стига до него. Предложението Цанко Арабаджиев да заеме поста е подадено от Кирил Петков на 11 май, още преди да бъде назначен за служебен министър и след като е подписал документ с невярно съдържание, че е български гражданин. Искането не носи атрибутите на Министерството на икономиката.

Практиката да се подписват документи, преди да имат официално право на това, очевидно е широко разпространена и толерирана в средите на хита „Продължаваме промяната“, защото още преди да бъде вписан в търговския регистър на 7.07.2021 г. Цанко Арабаджиев подписва договор от името на ББР с адвокат Лена Бориславова при месечно възнаграждение от над 8000 евро, плюс разноски и плюс допълнително плащане от 140 евро на час за всеки допълнителен час работа. За договора Кирил Петков обяснява, че сключването му се е наложило поради напускане на началника на юристите в банката и адвоката от кантората на „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“ ще подпомага банката, докато бъде назначен на свободния щат нов служител.

От 15 Септември в Банката е назначен нов началник на правния отдел, в лицето на доскорошен юрисконсулт от Банка ДСК. Междувременно адвокат Лена Бориславова лично се е ангажирала както с делото пред Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков, така е и втори кандидат (точно след Кирил Петков), в избирателната листа на Продължаваме промяната за предстоящите избори за 24 избирателен район в София.

Държавата и към момента праща на Лена Бориславова по 16 000 лева заплата, без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. час.

В същото време в началото на месец септември ББР е сключила договор с адвокати Александър Пачаманов и Цветелина Димитрова от адвокатска кантора „Георгиев, Тодоров и Ko.“ за процесуално представителство по търговско дело №  1334 от 2021 г. по описа на Софийски градски съд, с предмет молба за несъстоятелност срещу „БУЛСАТКОМ“ ЕООД. Според медийните информации договореният хонорар е в размер на общо 100 000 евро, платими от кредиторите на дружеството, в това число и от ББР.

Управляващият съдружник в тази адвокатска кантора – професор Иван Тодоров е посочен като действителен собственик на „Сиела Норма“ АД – дружеството, което доставя машините за гласуване. Обръщаме внимание, че точно пред кантората „Георгиев, Тодоров и Ко.“ преди време беше сниман именно Лозан Панов при едно от посещенията си. Точно за тези срещи бе назначена и извършена и проверка от Инспектората на Висшия съдебен съвет, но беше безславно прекратена. Дали е случаен този договор и доколко може да се разчита на обективно отчитане на вота на 14 ноември при такава явна преплетка на интереси остава да видим след изборния ден. Освен, ако прокуратурата не прояви интерес по-рано.

Поради липса на осъществявана дейност от ББР през последните шест месеца, съчетани с големите разходи за заплати и външни услуги (в това число и и посочените адвокатски договори), изпълнителният директор на ББР Цанко Арабаджиев е взел решение и в банката усилено се работи по подготовка на емитиране на облигационна емисия, с която банката да получи свеж финансов ресурс. Разбира се за официалното емитиране на облигацията логично е да предположим, че ББР ще сключи нов и пореден договор с адвокатска кантора за изключително голям размер и то при непрозрачен начин на избор.

Андрей Червенков

 

Коментари 13 за
“ФИНАНСОВИТЕ ИЗМАМНИЦИ И ПОКЕРДЖИИ ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОМЯНАТА, ПАРДОН, ПОКЕРА В ББР”

 1. В борда на директорите на ББР е и Васил Щонов, бивш икономически и енергиен министър във второто служебно на Плевню 2014г., който министър окончателно затри Южен поток и затова всички мега гига крупни бизнес тъпанари реват от скъпия газ, ток и т.н., а още по-тъпи и казионни „експерти“ умуват как да този газ и ток да станат още по-скъпи и „зелени“.

 2. Кирчо и Кокорчо са налице изпълнители в схемата на Прокопиев за овладяване на държавата. Цанко Арабаджиев, Спецов, Стамен Янев, са част от ОПГ за източване на бюджетни пари. Не по малко интересни са листите на ПП – Лена Бориславова, адвокат на ББР и личен адвокат на К.Петков, Яна Балникова зам.министър на К.Петков в МИ и негова любовница, Ивайло Шотев партньор в бизнеса с пробиотика на К.Петков в Галена фарма и син на агента от ВГУ- ДС Валентин Шотев и т.н.

 3. Добавка: На обслужващата фирма вероятно вече им е платено. Иначе защо ще плащат наем за вече купени машини? Сега плащаш наем, после машините. Надявам се от фирмата да не са се продали, но 15 милиона са много пари, дори и за богатите. Трябва да се броят разписките за да няма съмнение за измама.

 4. Това е достатъчно за да разбере и най- големият глупак защото „промяната “ започна с промените в Изборния кодекс за задължително машинно гласуване! Без броене на разписките и тотално променена ЦИК. Това им гарантира, че всяка манипулация на резултатите ще мине. Никой, освен фирмата-достсвчик, няма достъп до софтуера. Каквото тя заложи това ще е. Програмата може да е чудесна, но ако се прикачи един спящ зловреден софтуер, който се активира в определен момент, записва желания резултат и се самоунищожава. Иди после доказвай, че изборите са откраднати!!! Та да живеят машините, символ на промяната! А глупаците германци, дето ги отмениха, ряпа да ядат! Те не знаят що е да си „почтен’. А нас ни чака „светло“бъдеще“ в тъмното.

 5. ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНИТЕ ИЗМАМНИЦИ КИРЧО КАНАДЧЕТО И КОКОРЧО РАЗЧИТАТ НА ГЛАСУВАЩИТЕ ДЕБИЛИ (80%)!

 6. ББР не е дала нито един кредит от Май до сега. За това в отговора от банката посочват „Групата на ББР“, но не отговарят конкретно за банката.
  Новите просто взимат заплати и си назначават роднините на работа, а българският бизнес ряпа да яде.
  А Цанко Арабаджиев, уволненият за некадърност и несправяне с работата си от ОББ, вече е не само изпълнителен директор на ББР, но и също така и на ББР Лизинг, на Фонд за капиталови инвестиции и дори и член на Надзорния съвет на Три Морета, където лапа и голяма европейска заплата, наред с трите директорски заплати в „Групата на ББР“. Всичко това като заслуга за раздадени 0 кредита от месец Май до сега от ББР.

  Допълвам, че от месец Май до сега Фондът за капиталови инвестиции към ББР няма нито една сделка, ББР лизинг няма отпуснат лизинг на НОВ клиент, нито пък Фондът Три морета има сделка до сега.

  А сега разбирам, че ББР разрешава на кредитополучелите да усвоят само ако имат сключен консултантски договор с майката на този уволненият от ОББ – Цанко арабаджиев.

  1. В ББР командва съученикът на Асен Василев – Стамен Янев, който от времето на ГЕРБ и сега си остава член и Председател на Надзорния съвет в ББР.
   Точно Стамен Янев, който няма нищо с преди раздадените големи кредити, само ги е бил подписвал и одобрявал като председател на Надзорния съвет.
   Точно Стамен Янев, който като шеф на Агенцията за инвестиции провали строежа на завод на Фолксваген у нас, а до скоро като изпълнителен директор на Агенцията за язовирите отговаряше за строежа им, а след него Кирил Петков обикаляше да ги снима, че не били построени и били празни.

 7. От самото начало „на служебната промяна“ виси един екзистенциален въпрос,
  относно ПОЧТЕНИТЕ нови месии ликвидатори на „корупция“ и прочие станали висше ръководство на партията на „промяната“?!

  Защо милионера Кирил Петков е вкарал съпругата си на ДЪРЖАВНА РАБОТА по висшите етажи на управление от много години?!

  Защо милионера Даниел Лорер е вкарал съпругата си на ДЪРЖАВНА РАБОТА по висшите етажи на управление от много години?!

  Не могат да изхранват семействата си ли, че се уреждат и на държавна работа, що ли?!
  …………………………

  Перманетно виси от 21 април насам – дали ГРАО изтри „канадското гражданство“ на Кирил след декларацията му за отказ?
  Понеже, ако ГРАО не го е изтрило – ЦИК казаха, че ще изтрият от избирателните списъци за народни представители с „двойно гражданство“!?

 8. Харвардските изманици се готвят да откраднат едни 13млн лв. точно преди изборите, за да тестват безмислено децата…Само гледайте коя фирма ще достави тези напълно ненужни тестове!!!

  1. Нито са безсмислени, нито са ненужни. Напротив много са злоумишлени и много нужни и се въвеждат съвсем целенасочено. А че покрай целта ще се окрадат още няколко милиона от „канадците“, „харвардците“ и триморците си е в ред ана нещата, те за друго освен за кражби не стават.

 9. Защо все ни НАТРАПВАТ- Ние се борим срещу БЕДНОСТТА!?!?!? Защо не- Ние се борим срещу НЕЗАКОННОТО ЗАБОГАТЯВАНЕ!?!?!? Ако БЕДНОСТТА не е порок то тогава ЗАБОГАТЯВАНЕТО е ПОРОК!!!

 10. Най добрият начин да хванеш един КРАДЕЦ на местопрестъплението е…да го вкараш в…БАНКАТА!!!

 11. Оставяме маймуните да се качат НАВИСОКО за да им лъсне З!ДНИКА!!! Затова!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *