« Върни се назад Публикувано на 24.11.2014 / 22:07

ФИЛИП ЗЛАТАНОВ, НЯМА КОЙ ДА ТЕ ГРЪМНЕ, АЙДЕ СТИГА С ТИЯ ЦИРКОВЕ! А ЧЕ СИ ПРЕМЪЛЧАЛ ИСТИНАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

FILIP2Вестник Труд публикува интервю с прословутия Филип Златанов с тефтерчетата. От него научаваме какъв „як ятак” е Филип Златанов и как мълчал като партизанин и не предал Бойко Борисов и компания. Филип Златанов смята това за подвиг и е ужасно нагъл, изричайки, че едва ли не нямало какво да каже срещу Борисов и сие, като че ли тия тефтерчета ги е писал не Фифи Перото, както му викат вече на Златанов, а Свети Петър.

Филип Златанов хленчи и че някой можело да го „изчезне”. Айде стига с тия циркове, молим! Щом е мълчал за Борисов и тайфа, няма кой вече да го свитне. А и щом е мълчал, вероятно вече е подплатен подобаващо с наградка, която изобщо не е пържолка, а много повече.
Ето и интервюто с Филип Златанов:
– Г-н Златанов, в началото на делото срещу вас вие сте потърсил контакт чрез адвокат с разследващите и сте предложил да разкажете за източника на всяка инструкция в прочулия се ваш бележник, срещу споразумение за условна присъда. Но тази ваша оферта била валидна само за една нощ. На другата сутрин вие сте заявил, че сте готов на всичко – на обвинение, на съд, на затвор, но не и да дадете обяснения за вашите записки с инициали на хора от властта.
– Кой ви каза това?
– Научих го от изявление на главния прокурор пред агенция „Фокус“.
– Ако вие цитирате това изявление точно, аз мога да ви кажа, че някой е подвел главния прокурор.
– Не му е казал истината, така ли?
– Точно така.
– А каква е истината? Кажете я вие.
– Тя е, че в следствието в самото начало на мен ми предложиха да стана защитен свидетел – да бъда изведен от страната, да бъда осигурен там, както и семейството ми. Ако свидетелствам срещу властта. Аз веднага казах – не!
– Да свидетелствате срещу властта? Срещу Борисов, Цветанов, Фидосова, така ли?
– Да.
– Кой точно ви предложи това?
– Шефът на столичното следствие Петьо Петров.
– И вие му казахте „не“?
– Незабавно. Да се крия цял живот в чужда страна – това е много страшно наказание! Не съм го заслужил, нямам вина.Плюс това нямах какво да кажа против Борсов, против властта…Дадоха ми една нощ на размисля – да бъда осъден или да се съглася да говоря нещо, което някой иска да чуе от мен, а за награда да стана беглец. На другата сутрин повторих: „Не!“. Като чу това, следователят Петров се свърза по телефона с моя тогавашен адвокат и изрази разочарование от моята реакция. Останах с впечатление, че двамата са се договаряли по мой адрес, без да искат мнението ми. Адвокатът се опита да ме убеждава пак впоследствие, но не стана. По-нататък по негово предложение се съгласих на съкратено съдебно следствие. Резултатът го знаете.
– Три години затвор на първа инстанция.
– Вярвам в справедливостта на апелативния съд. Уповавам се на професионализма и почтеността на новата ми защита от кантората „Савова и сие“. Надявам се тя да убеди съдиите, че не съм престъпник, за какъвто ме мислят.
– Фалшифицирани ли са тефтерите ви? Вярно ли е, че инициалите Д.П. са преправени на 10? Или е обратното?
– Не бих искал все още да коментирам това.
– А къде изчезнаха тефтерите?
– Не зная повече от вас. Но не се учудвайте, ако изчезна и аз. Или ако се случи нещо на моите адвокати.”

Апропо, кой може да е гепил тефтерите, Златанов, е ясно и на полуидиотите в тая държава. Ония, дето не си ги издал. Презастраховка.

Afera.bg

 

«