Публикувано на 21.07.2022 / 10:19

ФАКТЧЕКЪРКАТА, ПЛАТЕНА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, СЕ КАТЕРИ ВЪРХУ ГЪРБА НА КЕВОРК КЕВОРКЯН. ЖАЛКА КАРТИНКА. ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ТИРАЖИРАТ ЗОМБИРАНИТЕ ОПОРКИ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО БИЛИ „ДЕЗИНФОРМАТОРИ“

Това e Ралица Ковачева, главна редакторка на платформата Factcheck.bg, която дала интервю за „Свободна Европа“ в качеството си на изживяваща се като Последна Инстанция на „Истината“ и като Проверител на „Дезинформацията“, в което клейми всички, които не мислят, говорят и пишат, както е наредило Американското посолство.

Интервюто – тук:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31950617.html?fbclid=IwAR3dvmNNjmhUIfqF81kE80X5d2nAS-RAHPgX9SQtVWHQyfo5tXx0DL4gcvs

Ето мъничка част от него:

„-Потребителите обаче са само от едната страна, от другата имаме и източниците и разпространителите на дезинформация и фалшиви новини. Какво знаем за тях?

-Това, което се опитваме да правим ние и което се случва вече и в научни изследвания – не достатъчно, но се случва, е да търсим свързаности, следейки наративите, разказите. Има една известна журналистическа фраза „Follow the money“ (от англ. – „Следвай парите“, бел. ред.), ние не можем, има си органи, институции, които следят потоците от пари. Ние можем да следим потоците от думи. И за това в нашата работа непрекъснато се стараем да покажем къде откриваме такива свързани еднакви послания, еднакви конструкции, и кои са техните разпространители.

Например, направихме това за активно разпространяваната тема за биолабораториите, които Америка финансира и поддържа в Украйна и други държави. Тя между другото не е отсега от войната, на няколко пъти тази тема припламва. Любопитното е, че първият път е след нахлуването на Русия в Грузия 2008 г. Така че има си очевидно предистория. И ние тогава направихме едни проверки във Фейсбук. Установихме, че изданието pogled.info е отбелязало някакъв невероятен скок от началото на войната.

-Скок в популярността си?

-Да, да, изключително силно, в пъти. Като го сравниш с други популярни новинарски български медии, просто пикът е изключително видим. Другият такъв най-голям разпространител на тази тема се очертаваше страницата „Мартин Карбовски“. Друг разпространител беше Кеворк Кеворкян със своите коментари във Фейсбук и още много други. Но въпросът е, че като погледне човек и по други теми, ще види същите и още няколко страници и медии, които препубликуват едни и същи неща, използват един и същи език, използват едни и същи конструкции, ако щете.“

„Следвай парите“, вика тая Последна Инстанция на „Истината“.

Ами като „следваме парите“, които спонсорират фактчекърството и, а именно – Американското посолство и НАТО, веднага разбираме що е то „Истина“ според „джандарите“ фактчекъри – „Истина“ е всичко онова, което е яростно русофобство, обслужващо Американското посолство.

Тия цербери, които блокират, докладват, клеймят и призовават „институциите“ да се справят с всички нас, които си позволяваме да мислим със собствените си глави и все още не сме се превърнали в „зомбита“, като тая на снимката, си позволяват дори да обявяват и страницата на Кеворк Кеворкян като „дезинформация“. „И още много други“, които не пишат „правилното“ за Американското посолство, че Путин е лош, че е людоед, че е новият Хитлер, и че умира, пардон, ще умре до няколко месеца, щото основателите на „Истината“ – американските господари на фактчекърите тиражират тая „Истина“ ежедневно.

Ало, фактчекърке, налягай си парцалите в американското посолство и не се упражнявай върху Кеворк Кеворкян и защо хората вярвали на него, а не на тебе! Ако имаше и грам обективност и честност у теб, фактчекърке, изследването ти щеше да е на тема – защо хората не вярват на вас – фактчекърите, а на „дезинформаторите“. Ще те улесним малко – защото от хиляди километри личи колко сте зависими, необективни и манипулативни, и защото – за твое огромно съжаление, българите не са толкова тъпи и в голямата си част, за щастие, не се поддават на американското „зомбиране“.

Ние от „и още много други“, които месеци наред сме блокирани, благодарение на усърдието на твойте фактчекъри, великодушно наблюдаваме колко сте смешни и жалки. Точно толкова, колкото са платените наемници – слуги. Има една дума на турски, подходяща за случая – измекяри.

Веселина Томова

Коментари 41 за
“ФАКТЧЕКЪРКАТА, ПЛАТЕНА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО, СЕ КАТЕРИ ВЪРХУ ГЪРБА НА КЕВОРК КЕВОРКЯН. ЖАЛКА КАРТИНКА. ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ТИРАЖИРАТ ЗОМБИРАНИТЕ ОПОРКИ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО БИЛИ „ДЕЗИНФОРМАТОРИ“”

 1. губят информационната война!
  а Ковид е именно информационна война
  ако над 60% разберат че с тези тестове се краде ДНК за дигитален контрол, с тези престъпници е свършено!!!
  аре мач!
  https://www.obedineni.com/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%81-%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%b4-%d1%82/

 2. Изглежда, че Фъкбука смята, че сме толкова прости, че имаме нужда някой, като тази ФъкЧек-ърка да ни казва кое е истина и кое не.

  По-обидното е, че тази никаквица, се има за голямото добро-утро и си мисли, че знае по-добре от мен кое е вярно и кое не според моят мироглед и ми налага нейния мироглед.

 3. Фактът, че има такъв сайт (?) „фактчекъри“ е показателен за опитите за НАСИЛИЕ над свободните хора и въобще над МИСЛЕЩИТЕ човеци на Планетата!

  Защо имат нужда от КОНТРОЛ над истинската Истина?
  Защо имат нужда да лъжат, да създават илюзии пред човечеството?
  Защо имат нужда да „ръководят света с инсценировки“, както писа големият дипломат Сергей Лавров?

  Подкрепяме мнението на всички коментиращи тук.
  И да допълним, че като противници (!) на всякакво насилие, като човеколюбци и миротворци, тук без никакво угризение на съвестта бихме залепили плесница на този хлевоуст човешки индивид!

 4. Ралица Ковачева, Вас по какъв начин Ви засяга и интересува кой на каква информация вярва? И как всъщност решавате коя информация е вярна и коя не? Поискахте ли да видите доказателствата, които Русия казва, че има за биолабораториите? Как тогава решихте, че Русия лъже? Когато се “фактчеква“, всеки непредубеден, обективен и себеуважаващ се “чекър“ ще изследва и проучи фактите и доказателствата предложени и от двете/всички страни и едва тогава ще си позволи да изразява мнение(това важи за каквото и за когото и да става въпрос) . Най-лесно и честно към всички ще е да бъдат публикувани доказателствата на Русия, всеки ще има възможност да ги прочете и да си направи изводите използвайки собствената си глава. За какви “конструкции“ говорите, тук не става въпрос за строителен отрасъл. А колкото до г-н Кеворкян, никога няма да забравя отговора, който даде наскоро в едно много дълго интервю на въпроса, кое е било най-трудното нещо в живота му. Отговорът беше “Да остана ничий.“

 5. Всеки стана специалист, по всичко….
  Да е…, кокошките с кокошки.,, Така и не разбраха, че в този свят петлите кукуригат….
  Изкукуригаххх.
  ВенсеВремос..

 6. Така ще бъде докато гнусните кравари управляват България от посолството в София. Изхода е един, гнусните кравари да ги пратим на гъзъ на географията, там дето са се пръкнали.

 7. Не им обръщайте внимание на тези ФЪКт Чекър, ФъкБук и Гугъл, стига с тази защита, трябва настъпление като прокламирате и разпространявате, че:

  – ХОРАТА СА ДОСТАТЪЧНО ИНТЕЛИГЕНТНИ САМИ ДА ОТДЕЛЯТ ИСТИНАТА ОТ ЛЪЖАТА

  – ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И НЯМА НУЖДА ДРУГ ДА МУ КАЗВА КАКВО ДА МИСЛИ

  – ДА СЕ ЧЕТАТ, ГЛЕДАТ И СЛУШАТ РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ И ДА РЕШАВА ВСЕКИ САМ ЗА СЕБЕ СИ КОЙ

  – ВСЕКИ ИНДИВИД ЗНАЕ НАЙ-ДОБРЕ КАКВО Е ДОБРО И ПОЛЕЗНО ЗА НЕГО И СЕМЕЙСТВОТО МУ

  – ВЪЗВИШАВАЙТЕ САМОСТОЯТЕЛНОСТТА КАТО МОРАЛ, А НЕ ПРИНАДЛЕЖНОСТТА КАТО НУЖДА

  – НЕ ПАДАЙТЕ ДО НИВОТО НА „ЛАЙН-ТО“ КАТО КОМЕНТИРАТЕ „МИРИЗМАТА“ МУ

 8. Факт-чек-кърска ТРЪТКА!?!?!?
  Факт е че КЪРСКАТА получава ЧЕК за да си върти ТРЪТКАТА!!!
  трътка
  1. месестата опашна част на птица; кокошата трътка се води за много вкусна, обаче май почти никой не я яде
  2. задник, гъз (обикновено на жена)

 9. Чашко тарашко фурашко дамаджан напикан насран пиян и много наебан! каза:

  Комунизмът си бил отишъл , а?Та той не си е тръгвал , даже го има и тук във форума на АФЕРА.Аз бях до тук.СМЪРТ НА КОМУНИСТИТЕ. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

  1. … АМИ ЧЕ ТОЙ , КОМУНИЗМЪТ, ВЪОБЩЕ НЕ Е ИДВАЛ! ИМАЛО ГО В ИЗРАЕЛСКИТЕ КИБУЦИ, В РОЖАВА И В ЕДИН САПАТИСТКИ МЕКСИКАНСКИ ЩАТ, И ТОВА Е!

 10. Курви винаги е имало, неизбежно е! Но у нас проституцията взе връх, (политическата)! Най мразим курвенските номера!

 11. За хора с нормална психика и разум да Пропагандират Лъжата за да се Борят с Истината е трудно и им нанася психоморални травми!!!
  За Психопати и Социопати това е ЖИВОТЕЦА ИМ!!!Правят го с УСМИВКА!!!

 12. 1. НАТО е създадена през 1949 г и в отговор на това през 1955 г е създадена „Варшавски договор“.
  2. През 1991 г Варшавски договор се саморазпуска, а НАТО не само, че остава да съществува, но и се разширява на изток, включвайки други държави.
  Тези два факта красноречиво говорят кой е АГРЕСОР.

 13. Тези като Ралица Ковачева ме правят да срамувам от произхода си.

  Не може да не сте имали този момент, напр. в училище, да се червите заради дежурното ограничено мисловно същество.

  В моето детство имахме една съученичка Йовка.
  Много я обичахме, понеже майка й компенсираше нейните мисловни липси с пищни рождени дни. Освен това, тя придоби женски форми още 4-5-6 клас. Възползвахме се, понеже тя не се опъваше твърде, беше й интересно да бъде в центъра на събитията. Наричахме го „цомбене”, тоест, милвахме гърдите й, на които би завидяла десетокласничка дори.

  В час на класния гостуваше голямо име – певица от Музикалния театър, пяла по всички големи сцени на земята. Възрастна дама, лична приятелка на класната, инак не би отделила това време.

  Разказва тя, ние зяпаме в захлас.

  Да бе бил звънецът, честно.
  Минутка, преди да бие звънецът, певицата ме гледаше почти майчински влюбено, така си въобразявах, получи се пролука и класната каза, ако имаме въпроси, да зададем.

  Съмнявате ли се, че първа скочи Йовка?

  Въпросът бе: -Женена ли си?

  Няма учтива форма, няма уважение към годините, отделно, дамата бе вдовица на много известен съпруг, но от уважение носеше брачна халка.

  Нема, брате.
  Йовето спретна въпрос и звънецът би, че да строши железното неудобство, което ни впримчи до един.
  Ебати некомфортът!

  Същите са ми тези ИДИОТИ като Ковачева.

  Или има една шефка на АЕЖ Ирина Недева.

  Ама, когато да ги плюнеш, все ще е късно. Толко криви и изчеластрени лъже-личности няма и не може да има.

  Все първи.
  Все искат да ги цомбят, па макар и да излагат пола си, достойнството си, рода си и родината.

  Ами една пуйчица има в bTV, същият елемент 16-ти. Именува се Цветанка Ризова. Известна е с това, че като млад репортер, стажувала и трябвало да отрази Т.Живков, докато пресича подземни коридори под ларгото.
  И така се развълнувала, че тъкмо да обели дума, и припаднала, тупнала възнак. Толкова обичала Първия, моля ви. И днес, пак така, обича първите и пее дитирамби.

  Ами, Севда Шишмановата?

  Все отбор юнакини.
  За тех няма разлика между Соца, Комунизма, Демокрацията, НАТО, ЕС, СССР…

  Никакво значения няма, стига да са в правилните конюнктурни коловози и да им наливат грантове.
  Обзалагам се, че живеят в пъти по-добър вид, отколокото бай Илия Минев, вечна му памет, примерно казано.

  Но първа от първите е Ирина Недева.
  Вярвайте.
  Дума ви давам, ще са минали 30 години откакто го няма ЕС, НАТО ще е история също.
  Но Ирина Недева ще лапа микрофона и пее Марсилезата и ще тръби непоклатимостта на връзките ни с нато и ес, стъпила на труповете на сънародниците си.
  Толко е акуратна, значи!

  Хвала такъви гьонсурати, би възкликнал Чудомир, значи.
  Хвала.

 14. Е,сега ще ме метнат дамите …

  Докъде ни доведе този пролетарски феминизъм ?
  Някъде е казано- нормативния социополитически човек е МЪЖЪТ.
  От социополитическа гледна точка жената е станала ,,човек“ съвсем наскоро.
  И досега висят доста въпроси за политическите права на жените…
  И т.н. и т.н. …
  ……………………………………..
  Тъй или иначе, нещата мръднаха доста напред в някои общества,където еманципацията направо излезе ,,извън контрол“ !
  С други думи казано- жените се захванаха с мъжки работи .
  Всякакви работи…
  С Политика също.
  Но,според мен това не е Големия проблем …

  Истинския Проблем е в агресивното отношение на някои представителки на пола,които явно бързат да ,,компенсират изгубеното време“.
  И съответно пасивното такова -на мъжете в политиката, да кажем … за които се досещам по какви причини им хареса да копират женския маниер в политиката ?!

  И така се получи политическата джендърската Ос …
  Т.е. всички станаха ,,бизнес лейди“ !
  И мъже и жени…
  Изискващи специално отношение и внимание,без да си правят труда да покриват нормативите в дисциплините в които работят,но проявяващи необяснима солидарност в агресията и незачитането .
  Всички под знамето на Материалноста !

  Това май вече отива към Либерален феминизъм ?!

  Презентация на селяните като граждани,на цветнокожите като бели,на бедните като богати,на глупаците като умници и т.н.
  Селяните обсъждат световната политика,лудите провеждат избори в лудницата,журналистите са като слънчогледи,клошарите дават експертни заключения в сферата на макроикономиката…

  Пълна каша.

  Венсеремос.

  П.Пис
  Някой беше казал ,че за да се оправи/подреди/ една работа, тя трябва първо добре да се обърка !
  Не мисля ,че това важи случая .

  1. Потърси жените на високи постове в Държавите на ЕВРО-съюза …след това …си лей Куршум за Уроки!!!БЕСНИ КУЧКИ!!!

   1. И пак да кажа-
    Станалото ,станало …жените са пуснати вече вътре,връщане назад няма !
    Проблемът е в мъжете,които взаимстват,ползват маниерите им,номерата им …карат я по лесния/левия/ път…
    Това е много опасно !!!

 15. Нема празно, нема случайно при фъкчекърките:

  – Ралица Ковачева – ветеран либерал, преди 10-15 г. беше „прогресивна блогърка“, бореща Тройната ламя, след което стана водеща в РеТВ – помните ли я? – на Прокопи нефелният опит да прави правоверна новинарска телевизия, който приключи безславно с идването на Баце на власт – щото американците резнаха финансирането. После нещо се изгуби, но не я мисля – ето къде се е трудоустроила като проверен и доверен кадър;

  – Елена Фурнаджиева – унука на възторжения пролетарски поет Никола Фурнаджиев и съпруга на зам.главния редактор на „Дневник“, правоверен международник и възторжен русоборец Петър Карабоев. Проверена и доверена.

  Все сертифицирани Прокопоиди. Ивчо фъчва чека отсекъде.

 16. Господи,от къде се пръкват тия знайни и незнайни войни,борещи се за истината!? Чак се чудя колко много са на брой,а пред имената им,титли,титли…а от вътре чурук. И как всите са сити и успели….

 17. фашистката държава се крепи на три стълба: Лъжа (лъжлива пропаганда + цензура); Омраза (спрямо определен етнос); Насилие (терор срещу вътрешния и външния „враг“). и у нас вече съвсем отчетливо присъстват първите два стълба…

 18. BIG5 ПРОФИЛ
  Социалистът Явор Божанков яхна джип за 200 бона. В сладникав репортаж на кабеларката БТВ разказа, че се вози на двуколка.
  Депутатът-социалист Явор Божанков, верен паж на председателката Корнелия Нинова, се фука от известно време с чисто нов джип за най-малко 200 000 лева, видяха негови колеги в Народното събрание. Напористият политик от Горна Оряховица паркира лъскавия си Рейндж Роувър Дифендър на паркинга пред парламента, след което започва тежкия му работен ден.
  Върхът на наглостта обаче е, че в сладникав репортаж по БТВ миналия уикенд, Божанков обясни как идва в парламента с двуколка или казано модерно „ховърборд“. Според запъхтяната Мария Цънцарова, Божанков бил един от онези депутати, които не ползва служебен автомобил, демек – народен човек. Случайно или не Божанков пропусна да покаже огромния си нов джип. Така зрителите на БТВ останаха в неведение, че всъщност той е любител на лукса.
  Не може да се отрече, че борецът с корупцията определено има вкус и обича скъпото. Удължената база на модела, който Божанков шофира, стартира от 144 000 лева и стига до 270 000 лева. В подобни джипове се вози кралското семейство на Англия, звезди от шоубизнеса и спорта. Но какво е тази екстра за толкова полезен депутат на левицата, който неуморно защитава правата на бедните и онеправдани българи. Алекса Петрова

 19. Аз лично съм малко разтревожен от факта,че госпожата е преподавател по журналистика в СУ ?!

  Венсеремос.

 20. Чеквани Факти: Фъксините предпазват форевър.
  Капиш?

  За л@*няна клиентела – л@*няно меню.

 21. От материала на г-н Кеворкян:

  Урсула фон дер Лайен в обръщението си към депутатите в парламента на Северна Македония:

  „Няма съмнение, че македонският език е вашият език и ние напълно уважаваме това….“

  Гледах и слушах речта на госпожата и не ми беше смешно това невежество. Не ги интересува, пък и нямат представа от измъчената история на Балканите… И мен не ме интересува мнението на Фон дер….. въпреки познанията ми за тяхната история и манталитет, причина да не мръдна през годините от България за повече от 10 дни!

  Т.нар. македонски език (говор) е езикът (говорът) на Северна Македония и той е прекрасният и невероятно богат южнославянски БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Няма такъв богат език, просто няма! (Извинявам се за думата „просто“).

  1. СО СРБО-мъни не се Преговаря!!!
   Наречените македонци станаха Украинци и требе да се ВЪОРЪЖАВАМЕ!!!

 22. Да си покаже ДОХОДИТЕ Момата и КОЙ и плаща па тогава да ГОВОРИ СПЛЕТНИ за Другите !!! Каква е разликата между-Еба се за ПАРИ или Лъжа за ПАРИ !!! Разликата е във FACKT-a на ACKT-a!!!При едните им плащат за да им ВЛИЗА а на Другите …Лъжата да Излиза!!! Проститутки…Сър!!!

 23. Поредната куха лейка на заплата при краварите. Искам да питам?Всички сме против войната.Аз особено като бивш военен от пехотата.При бойни действия животът на един пехотинец е дни…Та…Къде бяхте честните, блюстителите на истината когато (за войната първо) крихте истината за преврата и снайперистите, за Порошенко с думите“за нас работа,за тях снаряди“, за стрелбите по Донбас и Логанск по площ от артилерията по градове и села,за нацистката синволика и в завръщане на етническата омраза като държавна политика в уСрайна…къде бяхте бе,журналисти,интелектуалци и подобни ?Сега по съвременните истини.Къде бяхте за въпросите за икономическата престъпност последните десетилетия?Тиквата който сега се изживява като спасител,именно той вкара страната в застой.Всякакъв застой.Като живеещ на запад (а причината е именно реалностите в колонията и несъгласието ми да ме унижават) виждам как стоят нещата с икономическата престъпност,данъците,инфраструктура, здравеопазване,образование,градоустройство,отношението към хората с неравностойно положение,пътния контрол и прочие.Къде сте в истините по отношение на цялата тиня в колонията?Няма 1 вкаран в затвора.1.То ясно че срам нямате.Бъдете проклети.Да живее старата България за която бях готов да умра.За днешната колония-НЕ! И слава на Русия в борбата и с нацистите и евроГейците и англоамериканските педали и българските им лизачи.

 24. Чашко тарашко фурашко дамаджан напикан насран пиян и много наебан! каза:

  Мамицата ви комунистическа.Не мога да вляза в „АФЕРА“ сума ти време .Мръсни червени изроди , не ви харесва сайта , а?Това доказва , че „АФЕРА“ ви ебава майката копелета долни.СМЪРТ НА КОМУНИСТИТЕ .

  1. Я се застреляй бе боклук!Тия комунисти ти построиха онуй ,което после други заграбиха. Тъпак.

   1. Чашко тарашко фурашко дамаджан напикан насран пиян и много наебан! каза:

    Истина е че когато ГОСПОД раздавал акъл на моста , военните минали под моста.

 25. Това недоразумение Ралица е на светлинни години ПОД нивото на Кеворкян… Но няма капацитет дори да го осъзнае.
  Афера, до преди малко пак бяхте недостъпни, „ралиците“ явно пак са цензурирали. Продажна сган. Съжалявам, свърши ми търпението, възпитанието.. всичко.

 26. Тази глаДна редакторка на челото и пише, че за грантове на всичко е готова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *