« Върни се назад Публикувано на 14.08.2022 / 13:43

У НАС ГЪЗ – БОЛ, ГАЗ – НИЕНТЕ. ТРЪБАТА – СТАРА, КОСАТА – МРЪСНА, А МИСЛИТЕ – РЪЖДАСЯЛИ. РАЗГРАДСКА. ДЕМОКРАЦИЯ.

За мен истината е, че на нас преди всичко ни е нужна интелектуална диверсификация. Различни кладенци с акъл ни трябват. Щото у нас или каубои нападат колхозници, или обратното.

Или с други думи – у нас все едни и същи индианци се борят за прерийна справедливост. Скалпове вече не останаха. Всичко е взето.

У нас гъз – бол, газ – ниенте. Дет се вика, всеки пърди, а енергия никаква.

У нас, така наречената „демократичната общност” още слуша саундтрака на „Коса” на плоча. Било винтидж, разбираш ли! Да, бе, така е! Ама, мийте ги тея коси, бе, демократи родни! Полейте ги с малко прясна вода, тез плесенясали мозъци.

Васко Кръпката и Дайнов, например, приличат на някакви клошари, извадени от канавката покрай пътя на Керуак – вмирисани, олдфешън чичаци, който трябва да минават за умни само щото не си режат редовно ноктите.

Той още със сандалите от Добрич, а на мен “модерност” ще ми продава. Чак жълтопаветник бил. Ах! Не думай!

У нас в политиката има повече американци на квадратен метър, отколкото има в цяла Айова. И нито един от тях не знае, че не Статуята прави свободата, а обратното.

Искам да кажа, че не може да се правиш на юесеец само щото ти е червен врата, а мислите ти са свободни като гола наркоманка на Уудсток. Щото аз такива мога да ви ги намирам с хиляди. На цена четири пъти по-ниска от Лена.

Абе, тъпа история, с две думи. И малко тъжна. Тръбата – стара, косата – мръсна, а мислите – ръждясали.

Разградска. Демокрация.

Васил Петев

«