« Върни се назад Публикувано на 26.03.2024 / 18:30

У НАС ВСИЧКО СИ Е ОК – ПО ПРИНЦИП, А И НА ПРАКТИКА СИ Е ОК. ПРОСТО У НАС ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА НАОБРАТНО

У нас всичко си е ОК – по принцип, а и на практика си е ОК. Просто у нас всичко трябва да се гледа наобратно.

У нас куп айдуци във времето се превърнаха в хайдути, а куп други original хайдути – в най-обикновени гейове. Искам да кажа, че “Метаморфозата” е български роман: „Когато една сутрин след неспокойни сънища Киро Умния се събуди в леглото си, установи, че се е превърнал в гигантско насекомо.“

Кажете ми сега, вие мосю, кой кой е?! Ако обичате…

Джуджета нападат Банкя или Шлиферът отвръща на удара на Разград?!

Аз, у нас, кълна се, вече не знам, кой е от добрите и кой е от лошите! Ама, наистина не знам! Знам само, че всички са американци, а влиятелен сенатор от Банкя, Уисконсин, атакува Капитолия, нападайки  превантивно негър от покрайнините на Washington D.C. В крайна сметка обаче, за изненада на ООН, културната общност и село Батин, Калифорния, негърът е изнасилен. По негърски. Of course!

И сега, викам си, ако аз почна да мисля наобратно, а те по-права линия, може би все пак ще се срещнем някъде? Я по-пътя на Керуак, я на Парадайс мол, посока Маринела. Да, ама не!

Искам да кажа, че ние си знаем, че всичко ни е ОК, щото можем да четем наобратно, но как да обясним на “евроатлантическата общност”, че в България се чете “отзад-напред” и от “дясно-наляво”?

– Ауууу, ама вие сте евреииии! – би изпищяла общността. – Не, бе! Не сме евреи! Още по-лошо сме, ама и да ти обяснявам, няма да ме разбереш, уважаема г-жо посланик…” Например.

Другият вариант е да предположа, че ако аз мисля наобратно, а и те също, може да стигнем до един и същ извод, но се страхувам, че в този случай отново ще трябва да цитирам един велик мислител, който обаче не е Христо Иванов, а самият Айнщайн: Ако прекалено дълго гледаш напред, рано или късно ще видиш задника си!

А гъзът му е голем! Не на Айнщайн. А на Христо.

Или с други думи: Що да й даваме ракети на Украйна, като може да й дадем директно Тагарев? Гол, по жартиери, с чехли и яхнал гаубица. (На мен, by the way, онзи ден ми изчезна една котка от двора и въобще не ми дреме къде е!)

Политиката е политическа работа, скъпи Киро. Не може да задържат 172 килограма кокаин у Бургас, а ти автоматично да изпаднеш в бесен транс! Спокойно, бе! Бело има! Човещина няма!

Затова интелектуалците казват, че за всичко ни е виновно турското робство! И за комплексите, и за съдебната система, и за Марто, и за Пепи, па дори и за Настимир! Само на проф. Лозанов не му хлопа дъската. Щото няма дъска. А папийонка.

Абе, ако трябва да го кажа обобщено, аз съм фен на National Geographic. Обичам да я гледам България отвисоко. Знаете ли кво се вижда? Нищо. Дори ген. Атанас Атанасов не се вижда. Сметайте, как невидимо и тъжно живеят микроорганизмите.

Васил Петев

www.mediamall.info

«