« Върни се назад Публикувано на 10.01.2011 / 14:47

Уорлик иска спешно агресивност от главния прокурор, Велчев вместо да му тегли една, каканижи

 

 

Американският посланик да пореден се набута във вътрешните работи на България като коментира, че бил използвал възможността, за да изкаже притесненията си относно някои от „знаковите дела от миналата година, по които са били взети решения за някои фигури с не толкова добра слава да бъдат оправдани от съда или пуснати на свобода".

 „Ние се надяваме въпросните дела да бъдат разследвани агресивно, както трябва да се случва с всички подобни дела", каза още американският посланик след срещата си с главния прокурор Борис Велчев.

Според Уорлик главният прокурор е поискал преразглеждането на въпросните дела преди срещата им.
„От интерес на всички ни е да има агресивно разследване на тези дела, да възтържествува правосъдието и да бъдат укрепени принципите на върховенството на закона и правовата държава", изцепи се Уорлик.

Очевидно стреснат от безпрецедентната намеса на ЧУЖДА СТРАНА в независимата българска правосъдна система, главният прокурор вместо откровено да тегли една майна на Уорлик, дипломатично рече чрез говорителя си, че се налагали малки „уточнения”:

„Ревизиране на съдебни дела и съдебни актове по нашето законодателство няма и не може да има", каза говорителката на Прокуратурата като посочи, че разговорът се  отнасял към дела с оправдателни присъди, които в момента са протестирани. Делата обаче не са обсъждани в детайли.

То има си хас и да са обсъждани в детайли като че Уорлик е наблюдаващ прокурор по тях!

„Тези дела са отново в съдебна фаза, те са във въззивна фаза и прокуратурата прави всичко възможно, за да обоснове обвиненията.

Където е възможно се събират и нови доказателства, но това зависи от конкретното дело.Задълженията и правомощията на прокурора са фиксирани и разписани в НПК и на въззивна инстанция колегите в момента ги упражняват", каза още говорителката.

„Наистина не разбирам какво значи по-агресивно да се работи. Колегите работят с целия потенциал, който имат – интелектуален, професионален и процесуален", каза още говорителят на Борис Велчев.

Ами като не разбира какво значи агресивност главният прокурор, нека в прав текст гласно и ясно да каже АГРЕСИВНО на американския посланик да престане да се изживява като настойник на България и да си гледа ролите в „Стъклен дом”, защото станахме за смях пред целия свят с надупването си пред него и янките.

 

Afera.bg

«