« Върни се назад Публикувано на 07.03.2011 / 12:24

Уорлик даде рамо на Цветанов със срещата с Борисов

 

 

Първо, заради темата, разбира се. Второ, Уорлик се среща с Цветанов почти в „работен порядък”, притиска и странно апатичния Велчев. Но среща с премиера в присъствието на вътрешния министър е особен формат. Да не говорим за съвместния брифинг след това – Уорлик от дясната страна на Борисов, Цветанов от другата. Чудничко. Можеше и в средата да го сложат, а Цветанов и Борисов да са край него.

Окуражаващите оценки в доклада на Държавния департамент, срещата с Уорлик, брифингът след нея с обработените репортери очевидно сепнаха атакуващите. И Татяна Дончева с почти майчинска загриженост започна да увещава Борисов как немедлено трябва да напъди Цветанов. Дали не е по-добре да убеждава Уорлик неустоимата Дончева? Или да се хване под ръка с „дружката” си Р.П. и да оформи тандем по темата „Цветанов”? Иначе тя е напълно права за назначението на такъв като Сертов – пълна измекярщина, естествено.

Борисов няма истински полезен ход. Сега остава „външните фактори” да изземат инициативата, защото няма как да не са притеснени от непоследователната линия на премиера, и Борисов съвсем ще се подреди. Колкото до янките – това е сигурно. Те няма да се примирят със заиграването на Борисов по темата с АЕЦ „Белене”. Как министър-председателят да махне вътрешния министър и едновременно с това да нанесе още един удар по американците с руските енергийни проекти?!

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«