« Върни се назад Публикувано на 21.10.2021 / 11:51

УМРЯ КАТО МАГАРЕ БЕЗ ИСТОРИЯ. ДЕМОКРАТИТЕ НИ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДЕМОКРАЦИЯТА, А ЛИБЕРАЛИТЕ НИ СА ТАРИКАТИ, НЕДОНОСЧЕТА И ПОДЛЕЦИ

Ако следваме здравата логика, нашите демократи и особено либералната ни общност, би трябвало да защитават със зъби и нокти гражданските права и свободи. Доколкото си спомням, това са личните им и обществени легитимации.

Как стоят нещата у нас?

Разбира се, както и всичко останало в територията, демократите ни нямат нищо общо с демокрацията, а либералите ни са обикновени тарикати, недоносчета и подлеци.

За мое голямо съжаление!

Спомних си детството, когато бяхме невръстни ученици и се учихме тайно да пушим цигари. Не всички, разбира се, но бунтарите го правихме, защото не следвахме родителските и училищни правила. Искахме сами да достигнем до собствени изводи без някой да ни ги диктува. Бяхме „лоши момчета“ и затова всички добри момичета ни харесваха и обичаха. Ако някой искаше да влезе в отбора, трябваше да си дръпне поне малко цигарен дим, за да не ни предаде на преследвачите.

Такива бяха правилата на нашето детство. Мина време и от всички „лоши момчета“ не произлезе и един пушач, но почти всички, които спазваха правилата, станаха заклети пушачи и поне половината от тях се пренесоха отдавна в отвъдното, следствие на тази тяхна тежка зависимост – да спазват нечии правила, а не да влязат в дълбокото на откривателския човешки дух.

С това искам да успокоя либералната ни и друга ваксинирана вече общност, които „спазват всички правила“ в името на живота и какво ли още не! Разбирам, че днес, когато вие сте с една, две или три игли, имате нужда да убеждавате „и ние да си дръпнем по една игла“, за да не сте сами. Но…, ще си останете сами по пътя към неизвестното!

Не бързайте с изводите за спасение, защото далечните последствия от личния ви избор да сте инжектирани, може да се окажат много близо до вас и надявам се досещате какво следва – умря, като магаре без история. Преживял съм го по много начини и форми и зная какво говоря.

А личната история е важна – дори да сте с обществен печат на лошо момче или момиче.

Николай Марков

«