« Върни се назад Публикувано на 05.09.2021 / 8:51

УМНОКРАСИВА АМБИЦИЯ, ЧИИТО КОРЕНИ СА ОТ ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА И НЕЙНИЯ ТЮРБАН. ПИАР ПРЕЗ ЮЛИ С БАЙДЪН (ЗА ДА ГО ЗАБРАВЯТ ДО ЕСЕНТА), А ПРЕЗ ЕСЕНТА С МУЗИКАЛНИЯ ПРОРОК НА ПУТИН (ЗА ДА ГО ЗАПОМНЯТ ДО НОЕМВРИ)

Мисля, че тази естетика е малко предо̀брена. Нещо от БКП с умнокрасива амбиция, чиито корени са от Людмила Живкова и нейния тюрбан.

Иначе е чудесно, че Гергиев (един от най-добрите живи диригенти ще дирижира Софийска филхармония, което е голямо признание за националния ни оркестър) идва, за да се построи нова концертна зала, която никога няма да се построи.

Патрон на инициативата е президентът Радев и неговата съпруга г-жа Радева, а идеята за плаката е неин, предполагам. Тук Гергиев прилича на нещо средно между Роман Абрамович, сниман от ложата на „Челси“ и Марлон Брандо в „Кръстникът“.

Иначе е умно преди избори да правиш пиар през юли с Байдън (за да го забравят до есента), а през септември с музикалния пророк на Путин (за да го запомнят до ноември).

Явор Дачков

Бележка на Веселина Томова: Удивителна е тази илюстрация как сляпото е прогледнало без „пази, Боже“, за да престане да има дори елементарен усет за вкус, мярка и смирение. Когато кариеризма е преминал границата на болезнеността, е готов на всякакви издевателства със собствената си личност, включително и с това да се любуваш на кухата си нарцистичност, че разбираш от пиар, а всъщност си позьор дървар.

«