Публикувано на 19.02.2008 / 23:07

Умирай “Труд”но

 

 

Вчера лицето Красен Костов е забранил в поверената му притурка да бъде споменато името на електронния сайт afera.bg като първоизточник на новината, която пуснахме единствени ние, свързана с връщането от съда на работа в МВР на бившия шеф на РЗБОП – Варна Емил Петров.

Лицето Костов е пуснал в днешния брой на вестника дописка за събитието, но така, като че ли я е открил и написал репортер на “Труд”. Истината е печална – подчиненият на Красен Костов научи новината от afera.bg, прочете я, написа си материалчето, преписвайки и вчера вечерта ми се обади за да ме уведоми, че “шефът забранявал “Труд” да се позове на afera.bg. Просто, защото сме критикували коктейла на тиражния вестник във Варна послучай рожденния им ден.”

Какво общо има професионализма с личните комплекси и драми на лицето Красен Костов, не става ясно. Още по-драматично става положението и от факта, че един журналист може да пренася личните си омрази, симпатии и далавери върху професията, която изисква не само кадърност и професионализъм, а и етика. За разлика от “трудовака”, изживяващ се като Тошо Тошев, имаше и колеги от варненските медии, които бяха безкрайно коректни, за което благодарим.

Що се отнася до това, че afetra.bg e критикувала коктейла на “Труд” в морската столица, то греха на електронното издание бе в това, че единствено написа голата истина за събитието. За което, впрочем, получи поздравленията на цялата местна гилдия.

Вместо да благодари на afera.bg, че години наред журналисти на местната добавка на “Труд” си изкарват хляба на гърба на наша информация, лицето Красен Костов си играе на провинциален Брус Уилис. От село Уйново.

Само че, Костов, ние стреляме точно в десятката докато ти гониш дивите прасета. И цитирани, или не, не надничаме гузно от храстите.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Умирай “Труд”но”

  1. много е лесно да пишете такива коментари, защо обаче не си сложите имената, както е направила авторката на материала. И ние да разберем според кого „Труд“ са олигофрени, и кой точно праща „Нели намсикоя“ си във въпросното село.

  2. Към село Уйново трябва да заминат и „голямата“ журналистка Нели намсикоя от „Народно дело“ и „24 часа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *