« Върни се назад Публикувано на 27.03.2022 / 15:38

УКРАИНЦИТЕ ДЪРЖАТ НАШИ КОРАБИ КАТО ЩИТ, ИДИОТЪТ КИРИЛ ПЕТКОВ: „НЕКА СТОЯТ ТАМ!“ НЕЗАБАВНО ТОЗИ ПРОДАЖНИК ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВАЛЕН ОТ ВЛАСТ!

Богомил Бонев:

Това на Соломон Паси, Найо Тицин и всички наши съграждани, прегърнали украинските знамена, вместо българското, харесва ли им?

===

Екипажите на двата наши кораба в Украйна имат храна и в момента за тях е най-безопасно да останат, където са, защото пристанищата са минирани.

Това обясни премиерът Кирил Петков в гневна публикация във Фейсбук срещу лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който даде пресконференция със съпруги на моряците ни.

„Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в беда. От седмици българското правителство е в непрекъснат контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи“, написа Петков и обясни, че лично е разговарял с капитана на кораба в Черноморск.

„Ако руската страна даде син коридор, този кораб може потенциално да бъде изведен с украински ескорт. Съществува обаче реална опасност да бъде поразен от морска мина. Има и други държави с кораби на това пристанище, които също като нас изчакват, защото докато не се осигури безрисково излизане, по-добре корабите и техните екипажи да останат на място“, обясни премиерът.

Корабът в Мариупол обаче бил в още по-затруднено положение, защото пристанището е на фронтовата линия и за изкарването му е необходимо да се обезопасят мините, което за сега е невъзможно.

„Извеждането на екипажа по сухоземен път също е много опасно, защото има огромен риск от обстрел и реално и руските и украинските военни части трябва да дадат зелен коридор едновременно, което в този момент е невъзможно.

Вместо да си правим политически ПР, ние работим ежедневно, следим ситуацията и търсим най-подходящия момент за предприемане на евакуационни действия. Като премиер имам задължение да осигуря извеждането на тези хора по безопасен начин. Няма да поема риск от взрив на морска мина или обстрел на нашите съграждани, особено когато те все още имат храна.

Всичко друго е грозен ПР“, написа още Кирил Петков.

Богомил Бонев:

За това изказване няма достатъчно остра квалификация.

АФЕРА: Незабавно този идиот продажен трябва да бъде свален от власт!!!

 

«