Публикувано на 28.06.2022 / 17:44

УВОЛНЕНИЯТ ВЕЧЕ ДИРЕКТОР НА “НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ СКАНДАЛНО ИЗПРАЗНИ СМЕТКИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО. КОЙ ЩЕ МУ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ?!

Ден след като беше освободен от длъжност на основание чл. 232а от ТЗ като изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД , Николай Чалъков реши да се възползва от електронния си подпис и да извърши плащане от сметката на дружеството в размер на 421 422,81лв. в полза на „Лопушна  Енерджи“ ООД.

Трябва да се отбележи, че задължението на дружеството е било предмет на съдебен процес. С решение №258/18.04.2022 г. Апелативен съд  София е потвърдил решение № 261333/23.09.2021 г. по ТД № 1299/2020 г. и е предоставена възможност решението да се обжалва пред ВКС в едномесечен срок от връчването на препис на страните.

Вместо да защити дружеството и да продължи процеса, Николай Чалъков не подава Касационна жалба до ВКС и пропуска предоставеният му срок.

По този начин той  признава решението на САС и определеното в него задължение на дружеството в размер на 2 095 757,90лв. представляваща главница, 638 624 лв. мораторна лихва за периода на забавата и 109 375,27лв. разноски по делото пред  СГС и още 1000 лв. разноски пред въззивната инстанция.

Интересен избор на Изпълнителния директор.

По този начин  дружеството вече няма право на защита, просто се задължава да плати тези пари.

Но това не е всичко. Уволненият вече изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД си позволява лукса да извърши плащане в полза на този кредитор ден след като вече е уволнен.

На практика тези средства в размер на 421 422,81 лв са присвоени  от сметката на дружеството от лице нямащо представителна власт и предоставени на трето лице, в случая „Лопушна  Енерджи“ ООД.

И тук възниква въпросът – Така е посъветван да направи от  управляващите в лицето на Министъра на земеделието и храните Иван Иванов като принципал на дружеството или е действал по свое решение.

За да се извърши подобно деяние, квалифицирано в НК, трябва уволненият шеф да е имал сериозен мотив да го направи.

Напомняме, че Николай Чалъков остана на поста управител на клон Тополница в същото дружество едва 7 месеца през 2017г. и бе отстранен от длъжност, след което от новия управител бяха подадени жалби до Окръжна прокуратура за нанесени вреди на дружеството в големи размери по времето на неговото управление. Въпреки това тази година Николай Чалъков бе назначен за изпълнителен директор на същото дружество и остана на поста само 5 месеца.

Ден след уволнението си той присвои наличните явно пари в сметката на дружеството и ги преведе в друга сметка. Ще му бъде ли потърсена отговорност, предстои да разберем. Ще ти стигне ли комисионата господин Чалъков да се измъкнеш и този път?

Андрей Червенков

Коментари 5 за
“УВОЛНЕНИЯТ ВЕЧЕ ДИРЕКТОР НА “НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ“ СКАНДАЛНО ИЗПРАЗНИ СМЕТКИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО. КОЙ ЩЕ МУ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ?!”

 1. Г-н Министърът беше предупреден за врътките на Чалъков в клон Тополница още първата седмица. Каза ,че нямало присъда и това били клевити. Сега Минстър следва да понесе съответната отговорност , поне сто тояги на голо.Чалъков още първата десетневка направи врътка във Велинград. Пак всички в Борда начело с министъра бяха с широко затворени очи. Сега борда е от седем човека , на хуй борда е от седем човека , като врътките продължават. Откакто бордовете са от адвокати и Изпълнителните директори са юристи само врътки с ЧСи-та и загубени дела. Заради мене Чалъков и хората на министъра спряха конкурса за избор на нови членове за борда на Напоителни ситеми, само аз покривах изискванията. Полудяха и Диневица и Димовци и папагалите от министерството. Колко от тези степендианти в борда съ със конкурс.Не спазен закона. Колко струват тези калинки на Напоителни системи.

 2. Г-н Министъра Иванов , беше предупреден за далаверите на г-н Чалъков, но каза ,че той не е бил осъден и той приемал това за клевети. Чалъков още първата десетдневка направи врътка във Велинград. Министъра пак беше с широко затворени очи. Борда стана седем човека , на хуй са седем човека и каква отговорност носи този Борд???? Така ,че всички в системата бяха на ясно ,че ще има поредната адвокатска врътка с кинти. О както Напоителни ситеми се управлява от адвокати , само врътки с дела и ЧСИ-та. Значи никога повече адвокати в борда иникога повече Изпълнителни директори адвокати. Заради мене Чалъков и компания спряха конкурса за избор на нови членове на борда, ха познайте защо.

 3. Преди около 50г в няколко южно американски държави покровителствани от ФАЩ,корупцията и безнаказаността са толкова големи,че няколко военни патриоти създават тайна организация за наказания на политици,полицаи,прокурори и съдии.Избити са доста от тях,а ФАЩ са принудени да сменят управляващите.Разликата със сега е ,че имаше Варшавски договор,две системи.

 4. Сега ли чак разбирате че смъртното наказание
  премахнаха САЩ точно заради това -да се краде и унищожава
  Държавата и същноста и.Гласувайте за демокрация получавате
  ФАШИЗЪМ.

 5. Николай Чалъков е достоен наследник на Георги Харизанов, който отдавна трябваше да бъде в затвора с доживотна присъда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *