« Върни се назад Публикувано на 24.03.2014 / 22:42

УБИХА БОБИ МАНДЖУКОВ! МАНДЖУКОВ ТОЧЕШЕ ДДС, ВЪРТЕШЕ БИЗНЕС С РУСНАЦИ

 

Тази вечер в близост до „България мол”, в столицата, беше застрелян варненският бизнесмен Борислав Манджуков. Стрелбата е станала около 20 часа. Борислав Манджуков държи във Варна няколко заведения, за които споделяше преди време, че търси инвестиции от руснаци. Повече от осем години срещу Манджуков се влачи и дело за източване на ДДС.

Още през 2012 година по делото течеше проверка от Инспектората на ВКП, възложена на Апелативна прокуратура – Варна. В делото цъфти и връзка на Веселин Марешки и Борислав Манджуков чрез една фирма, от която се точи ДДС. Делото минава през куп прокурори, а някои от тях, наричани „мега”, правят всячески опити да опънат чадър над Манджуков.

Първият наблюдаващ прокурор по делото „Борислав Манджуков” е прокурор Помакова от варненската окръжна прокуратура. Впоследствие делото е поето от прокурор Радослав Лазаров, срещу когото Манджуков чрез поръчкови медийни маши бълваше огън и жупел.

През 2006 година делото бе поето от „мега” прокурорката Йорданка Стайкова.

Повече от шест години така и прокуратурата във Варна не успява да си свърши работата. Нещо повече – „мега” прокурори и висши ченгета опъват чадър над Борислав Манджуков и от делото дори дават фира важни документи.

Проверката на Инспектората на ВКП бе инициирана от следовател Илияна Асенова, която бе подложена на шокиращ натиск и преса от страна на „мега” прокурорки във Варна, заради това че работи безпристрастно и професионално. Абсурдът на българското правораздаване стига дотам, че именно прокурорката водила делото „Манджуков” – Йорданка Стайкова започва да проверява сама себе си в качеството си на и.д. апелативен прокурор.

Сигналът за делото „Манджуков” сочи намеса в разследването и изчезване на важен документ от него, да не говорим, че сроковете на разследване са меко казано, странни.

Предвид СИМБИОЗАТА между полиция, бизнес, община, власт и прокуратура в морската столица, чудеса от проверката не се очакваха.

Но в делото лъсва изключително важна подробност, свързана с една фирма, която обвързва лицата Борислав Манджуков и Веселин Марешки и дейността, наречена източване на ДДС.

По това време шеф на варненската вътрешна дирекция на МВР е комисар Митко Димитров, който истерично вдига скандали на следователката Асенов.

Манджуков бе арестуван и за контрабанда на цигари, но бе пуснат под гаранция.

През 2004 г. пък бе отвлечена бременната в четвъртия месец приятелка на Манджуков – Галя Пеева. За нея бе поискан откуп от 550 000 долара. По-късно Галя Манджукова почина млада, а преди това двамата с Борислав Манджуков се бяха разделили. Детето им се отглежда от родителите на Галя.

 Afera.bg

«