« Върни се назад Публикувано на 14.03.2014 / 8:08

УБИТ ПОЛИЦАЙ И ДВАМА РАНЕНИ. СТРЕЛЯ БАРИКАДИРАЛ СЕ МЪЖ. ПРЕЧЕЛ МУ ШУМ ОТ УЧИЛИЩЕН ДВОР

 

Полицай е убит при специализирана акция тази нощ в град Лясковец. Мъжът, открил стрелбата, се казва Петко Савов, предава БГНЕС.  Савов се е барикадирал в дома си и е открил огън по служителите на реда. Съобщава се за трима ранени полицаи и един загинал. Двама от тях са със сериозни наранявания, твърдят местни хора.

Петко Савов е с психически отклонения. Мъжът е започнал да живее затворен в къщата си, която е в центъра на града точно срещу двора на училището „Максим Райкович“. Савов е започнал да пише още през миналата година официални писма до директора на училището, че притежава три ловни пушки и възнамерява да ги използва срещу децата в училището, защото има непоносимост към деца.

Директорът на училището е предупредил децата да се пазят. Тази нощ полицията е организирала спецоперацията, но въпросният човек се е барикадирал в къщата си и е открил огън срещу полицаите.

Към 7.30 ч. още се чуват изстрели в центъра на Лясковец. Градът е отцепен от специални части. В района има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров каза, че случаят е отлежавал от години и по него не са взети никакви мерки. Лазаров каза, че от вчера са имали сигнал, че Савов ще стреля срещу децата и са предприели акция. Лазаров бе категоричен, че Петко Савов е трупал оръжие и от години е имало сигнали, но не са били предприети мерки.

Afera.bg

 

«