« Върни се назад Публикувано на 20.05.2014 / 17:11

ТEХНОЛОГИЯТА НА РОБСТВОТО, ПРЕСЪЗДАДЕНА ОТ ГЕРБ

 

Трябва ви послушен градоначалник, депутат или просто активист?Има начин да си го създадете. Не е нужно да е привърженик на идеите ви. Не е необходимо да разчитате на доброволната му лоялност. Достатъчно е да пуснете слухове за подозрителни негови постъпки, да го криминализирате в слухове, а после да му обещаете, че ще държите кучетата надалеч.

Същата технология е използвана от нацистите през Втората световна война, за да привличат помощници от окупираните територии.

Впоследствие става част от учебникарските програми на КГБ и ЦРУ. В балкански вариант се прилага от ДС и от нейните наследници.

Цветан Цветанов е майстор в технологията за създаване на роби. Тефтерчето на Филип Златанов е само един от търговските тефтери на търговеца на души, маскирал се като шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

Да вземем един от ярките примери за поробване – кметът на Ботевград.

Георги Георгиев е дългогодишен кмет в града. Бил е кмет с мандатите на различни политически сили, очевидна е подкрепата на гражданите за точно този човек. И тъй като няма нищо по-мажоритарно от кметските избори, ГЕРБ решават, че ще заложат на сигурната карта в града, който е нещо като негласния център на София-област.

Първо вкарват сина му като депутат. Така са сигурни, че фамилията им е под погледа, заложникът е взет.

После се започва ровене за търсене на компромати.

Започват намеци в контролирани медии за това, че кметът и семейството му имат апетити към ключови имоти в града. Странно е как тези намеци се раждат и избуяват именно по времето, когато Георгиев е вече герберски кмет. Нито едно разследване от по-ранни времена не е доказало далавери на семейството.

Медийните публикации за имотни мераци и самоуправство на кмета се превръщат много бързо в доклад, депозиран в комисията „Антимафия“ в Народното събрание, доминирано от ГЕРБ. И потъват там, поддържат се като жарава под въглени, за да бъде принуден кметът да изпълнява това, което му бъде казано. Тоест, да се подчинява. С опрян в главата компромат.

Синът е вързан в робската верига на парламентарната група, бащата плаща откупа.

За всеки случай в сигнала е намесена и съпругата на кмета, така ако Георгиев успее да докаже своята невинност, ще има още няколко години възможност да се атакува съпругата му. А после ГЕРБ наистина се развихрят и се започва далавера с обществени поръчки, с която кметът наистина има проблем. Парите отиват в посочените от Цветанов фирми, но вината е на прякото ръководство на града. Класическа схема! И видими недомислици – спортна зала с почти олимпийски размери в град, разположен на по-малко от час път от София. Но залата е построена от и за ГЕРБ. Европейските средства са се излели във фирми, свързани с Котараците на Бойко, но отговорността е на кмета. И кой би посмял да се опълчи?

Днес синът беше дръпнат отново в редичката на робите при първия опит за бягство. Даниел Георгиев – сплашен, притиснат, застрашен от компромати – оттегли молбата си за напускане на ГЕРБ в една от най-нелогичните парламентарни саги. Ако някой някога е имал съмнения как работят милиционерите от ГЕРБ, днес получи доказателства. Има ли разумен човек, който да вярва, че някой може да внесе едновременно молба за напускане и молба за отказ от първата молба? Има ли човек, който да не разбира, че е имало среднощни совалки и заплашителни обаждания?

Горкият депутат Георгиев… И горките ние, защото той се води „народен избраник“. А всъщност е просто роб. Цинизмът на Борисов и Цветанов надминава всички фантазии на антиутопистите.

Добромир Илиев

Колаж: Ивайло Александров, „Сила”

«