« Върни се назад Публикувано на 13.09.2023 / 15:23

ТЯХНАТА ДОБРОТЕЛНА „ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ“. ТЕ НЕ ВИЖДАТ КАКВО СЕ ЗАДАВА. ТЕ БУТАТ БЪЛГАРИЯ КЪМ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

Президентът Удроу Уилсън дава практичен съвет, че ако даден човек е глупак, най-добре е да бъде поощряван да демонстрира този факт, като бъде оставен да говори. Защото иначе глупостта му няма да може да бъде открита лесно, ако мълчи и гледа умно. Много вярно!

Така се запознахме с хората, които съставят ПП, или са техни кандидати за каквото и да е. Те са почти еднакви. Днес една русолява дебеланка от коалицията, дето издига ДС-синчето Васил Терзиев, озвучи обвинение от трибуната на парламента, че „Московска“ 5 била част от политическите възгледи на някои партии. То бива двуличие, нахалство и двойни стандарти, ама тези минават всяка граница на приличието. Васил Терзиев, синчето на ДС, е, видите ли, тяхната добродетелна „Държавна сигурност“.

Пък шефовете на службите, имали родствена връзка в ДС през родителството, били от много лошата ДС. Двойният и тройният аршин на ПП/ДБ винаги е бил пословичен, ако разглеждаме и самите членове във висшия ешелон на тези формации и техните родствени „превръзки“. ПП резонно прибраха Божанков в своето двойствено лоно, а ДБ го припознават като „успешен“, защото там атмосферата е на минимална вътрешнополитическа нравственост.

По отношение на подобни политически номади, достатъчно е да са преминали „обучение“ на онова място, за да постигат бърза възхвала и изкачване по нагорнището, както и да могат да си плащат кампаниите. Онова място (където ПП се консултират и сверяват) казва кой може, кой не може да участва в политиката. Онова място сваля и качва защита, то отстранява, игнорва и посочва кой има качества да бъде съветник, министър, журналист или полезен идиот, който да транслира послания, посочва кого медиите да манифестират или да мачкат. Така лансираме глупаци, които да направляват територията, вместо държавници, които да укрепват държавата.

Друга умница-депутат (подобна на русолявата по-горе, или пък същата, не знам, не мога да им запомня чертите, слива ги цветът на тъпотата) каза, че в България не може да говорим за „демографски срив“. Да не се притесняваме. Корнелия много точно й отговори: „Ние сме в демографска смърт, тя ми говори, че няма демографски срив.“ Да де, ама Корнелия беше в предишна сглобка с тях, не сме забравили. Със същите отчайващи индивиди.

ПП са непрестанен източник на страх за държавността и тъга от унизителната излагация по върховете на представителната демокрация и управленския елит. И това е непроменливо, досадно, изглежда като вечно! Защо сме им дали да управляват, кажете ми! Защо някакви псевдобизнесмени извадиха и изваждат пари, за да финансират подобно безумие, което завлича държавата към унищожаване.

Държавността има основи, и ние виждаме как тези основи се сриват, държавата се саморазпуска, за да получим безнадеждна територия, ползвана от външен интерес. И тази територия така и ще бъде разпределена по-нататък – за разширяване на подхода към Европа на една нарастваща бивша империя. ПП внасят своя неосъзнат принос, те са се самопредложили да трасират пътя за този сюжет. Както за съжаление и главнокомандващият.

В главите на нашите народни представители е нощ. Те не виждат какво се задава. Те бутат България към национална катастрофа. Това е трагедия, която ми е трудно да наблюдавам без гняв.

Знам, че слепотата е характерна за хората, които живеят добре. Те не могат да проумеят защо са тези вопли, след като всичко си върви, парите валят и пр. Така е, питайте стоиците, удоволствието отъпява сетивата. Нищо де, загубата на национална държава в прекия смисъл на думата е за всички, тъпи, умни, щастливи, нещастни, каквито такива. Е, образованите примитивни агенти ще намерят и нещо положително, либерално и полезно, нещо зелено, нещо модерно и космополитно, нещо сратегически защитно и съюзнически важно и в тази катастрофа.

Няма страшно. Накрая ще остане само пропаганда. Няма да има мислещи същества. Ще има само едно велико медийно внушение, което ще обитава и самоуправлява по един сюрреалистичен начин изгубената територия…

Калина Андролова

«