« Върни се назад Публикувано на 16.10.2019 / 16:39

ТЮФЛЕК КРАЛ/ЕВ/, НЕ СЕ ЕБАВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА! КУПУВАШ СИ ФАБРИКА НА 8 СЕПТЕМВРИ! ПЪРВИ ТИ, ДЕБЕЛОВРАТИ, ТРЯБВА ДА ИЗХВЪРЧИШ!

ТЮФЛЕК КРАЛ/ЕВ/, НЕ СЕ ЕБАВАЙ С ПРЕЗИДЕНТА! КУПУВАШ СИ ФАБРИКА НА 8 СЕПТЕМВРИ! ПЪРВИ ТИ, ДЕБЕЛОВРАТИ, ТРЯБВА ДА ИЗХВЪРЧИШ!Президентът Румен Радев:

Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото ни е управлението на държавата, такова ни е управлението на българския футбол. Не трябва да се съди за футбола като някакво единично отделно явление в България. Безпрецедентно е държавата да се намесва по груб и недопустим начин в независима от държавата федерация. С призивите, че оставката на Борислав Михайлов е поискана заради расистки изтъпления, управляващите се саморазобличиха.
Нито една федерация не носи отговорност за поведението на феновете, нито една федерация няма охранителни и разследващи функции, тя не може да изземе ролята на органите на реда и на държава. Искането на оставката по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят тази отговорност.
Крайно неприятно е България, която е спасила 50 000 евреи, всеки един от тях да не бъде изпратен в лагера на смъртта, да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация на този проблем, но е необходимо държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство, призова президентът. Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези рецидиви ще да продължават.

Спортния министър Красен Кралев:

Означават ли думите му, че Румен Радев защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента? Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация? Ще използвам възможността да запозная президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва неподготвен.
БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство. Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос.
Премиерът Борисов призова президентът на БФС да извърши морален акт с оглед на общественото недоволство заради незадоволителните резултати във футбола ни, заради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и поради необратимите последици, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света. Господин Михайлов има правото да се съобрази с този призив, или не.
След оставката на Борислав Михайлов БФС по демократичен начин ще избере президент и ръководни органи без вмешателството на държавата. Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа.
Аз ще се въздържа от по-нататъшни коментари и заключения по темата по няколко причини:
1. В петък предстои заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което трябва да бъдат взети изключително важни решения, свързани с бъдещето на федерацията.
2. В момента тече разследване на БФС по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс, която се отнася за „Престъпления против спорта“, по-конкретно „корупционни престъпления“, което касае дейността на съдийската комисия към БФС и нейния председател Йордан Сталев.
3. СДВР провежда специализирана операция по издирване на феновете, показали расистки жестове по време на мача България – Англия. До момента петима от тях вече са открити и задържани.
Призовавам Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта. Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол.

АФЕРА:

Тюфлек Крал/ев/, кое от това, което изрече президентът Радев не е вярно?

Че каквото управлението на държавата, такъв и футбола ни, ли?

Ние ще го кажем даже по-остро: каквато мафия ни управлява, такава мафия цари и във футбола!

И ти, напомпан врат, първи трябва да изхвърчиш! А не да се пъчиш нагло!

Освен това, тюфлек Кралев, не се ебавай с президента, защото си купуваш фабрика на 8 септември!

Искам да ти видя устенцата, изпъчени по кифленски, само след три месеца! Пак не си в час, „кралю на пиара“, какво се задава! И как вече фърчиш със страховита сила на бунището!

Ама преди това ще трябва да си платиш масрафа за всичко, което „сътвори“ като министър на нещо, от което хал хабер нямаш! И никакво масонство няма да те спаси!

Afera.bg

«