« Върни се назад Публикувано на 30.01.2014 / 19:21

ТЪПО РЕСТО НА ДРУЖИНКАТА НА ПРОКУРОРА ОТ „СМС КУЛЕЗИЧ“ СРЕЩУ ПРОКУРОР БОРИСЛАВ САРАФОВ

 

Сгъстените облаци над прочутия като „кънкьора“ прокурор Светлозар Костов, който се нахака с паркетен устрем и в скандална СМС-кореспонденция с Любица Кулезич, доведоха до кризисен пиар на дружинката му. В сайта на Огнян Стефанов, личен приятел на Любица Кулезич, цъфна фамозна „новина“, че зам-главният прокурор Борислав Сарафов катастрофирал пиян и избягал от местопрестъплението. В „сензанцията“ няма нищо вярно, но пък е мръсно ресто, заради ударите, които понасят любимите „разбивачи“ на „организираната престъпност“ на Кулезич и Стефанов – прокурор Костов, прокурор Ася Петрова и разбира се, уникалният Валентин Цоновски, който впрочем, също върви по пътя на паркетния прокурор.

Ето част от „активното мероприятие“, наречено дописка, което минава за „новина“, в сайта на Огнян Стефанов:

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов е катастрофирал в София преди дни, но от КАТ скрили тази информация от медиите. Причина за пазенето на тайна е, че висшият магистрат не останал на местопроизшествието до идването на полиция, а си тръгнал, въпреки настояването на водача на ударената кола, научи Фрог нюз от източници в полицията. Нещо повече, Сарафов предложил на шофьора на пострадалия автомобил пари, за да ремонтира смачканите ламарини. Човекът обаче отказал и настоял да изчакат униформените, за да се състави акт за катастрофата и да се изясни вината на магистрата. Това обаче раздразнило Сарафов, който се качил на личното си БМВ и отпрашил в неизвестна посока. Когато униформените пристигнали на местопроизшествието, пострадалият в ПТП разказал какво се е случило и заявил, че според него магистратът е употребил алкохол. Вероятно тази е била причината, според гражданина, заместникът на Сотир Цацаров, отговарящ за делата срещу организираната престъпност и корупцията, да избяга от мястото на произшествието. Полицаите описали всичко това в протокола. По-късно обаче случаят не намерил място в сводката за ПТП през денонощието, която се публикува в сайта на пътна полиция. Предполага се, че на висшия магистрат е наложена глоба за неадекватното поведение.

Той със сигурност е обяснил своето поведение с това, че е бързал за някоя много важна среща или съвещание, коментираха пред Фрог нюз негови колеги. Зам.-главният прокурор засега мълчи за инцидента. Той бе потърсен от медията да изложи своята гледна точка за случилото се, но не бе намерен на телефона му.  

Припомняме, че Борислав Сарафов нашумя, когато се кандидатира в последния момент за главен прокурор преди година и нещо. Не успя в надпреварата и след това бе назначен за зам.-главен прокурор. В имотната си декларация той описва, че притежава 6 жилища – 5 в София и едно в испански курорт, плюс къща в курорта Момин проход. Медиите не обръщат внимание на този факт, въпреки че за други магистрати, кандидати за високи постове, се разразиха истински скандали около техни сделки и притежавани имоти. Работил е по известни дела. Гордеел се пред колегите си с делото срещу т.нар. Братя Галеви от Дупница, които обаче като чуха присъдите си духнаха от страната и все още са в неизвестност. Нито един магистрат не пое отговорност за този голям гаф. Работил е и по Христофорос Аманатидис – Таки, който се покри в Дубай, а тамошните власти отказаха да ни го върнат, въпреки международната заповед за арест. Според юристи именно прокурорски грешки и недоглеждания са довели до този отказ. Документацията за екстрадирането се забавила неясно защо, освен това била неизрядна и пълна с пропуски.

Оказа се, че прокурор Борислав Сарафов изобщо не е катастрофирал „тези дни“, нито е бягал от местопроизшествието. Инцидент Сарафов е претърпял МИНАЛАТА ГОДИНА и той е бил потърпевш от това, вместо обратното, а колата му била одраскана.

От което следва, че написаното е абсолютна лъжа, която обаче очевидно цели удар срещу заместника на главния прокурор Борислав Сарафов.

Лоши времена настанаха за любимците на медийната компания на Любица Кулезич –  прокурор Кокинов, прокурор Костов, прокурор Ася Петрова, Валентин Цоновски, Станимир Флоров и прочие, след като си отидоха от властта Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

Вместо медиите и журналистите да се съсредоточат и настоятелно да искат отговори като какъв прокурор Костов, покрай паркета, обсъжда с Кулезич съдията на втора инстанция по делото „килъри“, както и предварителното осъждане на Алексей Петров, преди още делото да е приключило, някои от тях очевидно са получили поредната порция „смс“ „достоверна информация“.

А целта е индиректно да бъде ударен главният прокурор Сотир Цацаров, който пък очевадно не е особено съгласен с прийомите и методите на прокурор Костов и подобните нему.

Междувременно, не друг, а незнайно защо точно Любица Кулезич, едва ли не като говорител на прокурора, заяви пред БНР, че прокурор Светлозар Костов вече сигнализирал главния прокурор за това, че е станал жертва на криминално деяние, по повод изтеклите СМС-и с негово участие. И се похвали, че вместо да я уволнят от Нова телевизия и предложили охрана.

Afera.bg

 

 

 

 

«