« Върни се назад Публикувано на 14.06.2014 / 19:14

ТУМБА – ЛУМБАТА „ПУ, АЗ ТЕ ПОРЪЧАХ!” С ДОКАЗАТЕЛСТВА „ЙОК”. АДВОКАТ НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ: В ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ ТОЗИ РОД ОБВИНЕНИЯ СА ЕДНИ И СЪЩИ – ПОЛИТИЧЕСКИ И БИЗНЕС ПОРЪЧКИ!

 

Тумба – лумбата „Пу, аз те поръчах!” преминава по традиционния „килърски” прокуроро-ченгеджийски сценарий, който тече от години насам. Килър до килър, майнольо, у нас с лопата да ги ринеш. При Борисов и Цветанов, едни, при Цветлин Йовчев – други, сега –трети, все „килъри” от „сой”. Дето като видят пищов и се посират. В случая припадат.

Важното е обаче сценката да върви по план за пред ехалето. Пред Агенция Фокус адвокат Николай Хаджигенов казва, че трима са обвиняемите в опит за убийство на Делян Пеевски – Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Относно опита за убийство на Делян Пеевски адвокат Хаджигенов каза, че в обвинението се посочва, че опитът за убийство на Делян Пеевски е за май месец, без да е цитирана датата и мястото.

Чудничко! Ега ти и пишман поръчителите, но още по-егати и пишман обвинителите, които естествено начело със спецслужбите и МВР –то пак с „ювелирните доказателства” са като кучето на нивата.

Адвокат Николай Хаджигенов каза още, че механизмът, по който е трябвало да бъде извършено убийството, не е ясен. По делото има само СРС-та.

Дано не са такива СРС -та от типа „Да му е…. майката на тоя, ще го претрепя!“, по които всеки от нас може да бъде обвинен от мега прокуратурата като „килър“, че положението ще се сгувни окончателно ПИК-ово.
Тримата обвиняеми са били близки приятели от години, другият – Бисер им е познат, който ще бъде свидетел. Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че не знае за обиските от вчера. Вчера бил чел, че шефът на КТБ е подготвял убийството и доказателствата седели по чекмеджетата, което му се видяло смешно.
Хаджигенов обясни, че по информация на неговия подопечен, който има сделки с „Булгартабак”, познава Василев със сигурност, а за Пеевски не знае.
„В последните 10 години този род обвинения са едни и същи – политически и бизнес поръчки”, заяви Хаджигенов. Хаджигенов каза, че неговият клиент Георги Христов страда от диабет и хипертония втора степен и вчера са викнали линейка, която след това е поела Красимир, който в момента се намира в болница. След като е чул за какво е обвинен Христов припаднал и сега прокурори и съдии търчат в болницата, за да се гледат „мерките за неотклонение”.

„Гледането на мерките в болницата е незаконосъобразно и безумно.

Как може убийство, планирано през май, да се осуети от арест през юни“ коментира адвокат Хаджигенов.

Впрочем, отсега е ясно,  че циркът ще продължи с поредните „килъри”, ще ги мотат по арести и тинтири-минтири, но няма как да не е афифен, след като пиар на прокуратурата и поредната „килърска акция” се води от жълто-фекален сайт.

Ниво, което не си беше позволявал дори и един Цветанов.

Afera.bg

«