« Върни се назад Публикувано на 18.03.2010 / 22:37

Троянският кон, набутан в лагера на Трактора, осребри лъжите си и го разстреля

 

 

Алексей Петров е напълно гилотиниран.

Благодарение на една журналистка, която от няколко месеца по двойна поръчка – врътка бе възпроизведена за „разследваща”. Още в началото Кристина Патрашкова успя да внуши с маниерното си натрапчиво отричане, че в. „Гълерия” не е на Алексей Петров и той няма нищо общо с него, точно обратното – че Трактора е неин чорбаджия, гуру, пътеводител и както вече става ясно от книгата, която скорострелно написа жената с визия на Йосиф Кобзон, човекът, който едва ли не е лягал и ставал с нея.

Защото по думите и тя винаги е била „случайно” там, където е получаван SMS, или в „кабинета му” на „Спартак” като помещението било „три метра”.

Патрашкова навярно е влизала в кабинета на Спартак – Божурище и задължително знае всичко – дори и това какво точно е намерено от „архива” при обиска.

Маниерниченето, водевилността, болестното състояние на амбиция да си „много известна фигура”, в случая не е толкова важно. Въпреки че срутването на Алексей Петров тръгна именно от „проекта „Галерия” и натрапчивото припкане на Патрашкова от телевизия в телевизия, където тя обясняваше напоително как хем е теглила кредит, хем няма нищо общо с Трактора, обаче името му не слизаше от устата и.

Лайнометът, създаден от Недялко Недялков и с участието на Алексей Петров, въвлече Трактора в безсмислени войни с всички, на които Патрашкова предиханно се зъбеше.

Докато се стигна дотам, самият Петров да каже на овреме усетилата се в каква помийна яма е попаднала – Зоя Димитрова: „Давай да бягаме, че ни се осраха имената!”

Трактора обаче избяга не съвсем. И продължи да ползва слугинските услуги на Патрашкова и Недялков. Просто, защото си въобразяваше, че може да ги ползва така, както го е правел и преди.

Алексей Петров изтърва сакралния момент – месеци преди да бъде арестуван – че „корифеите на разследващата журналистика” играят двойна врътка. И понеже е „див и луд”, както нарича себе си, той така и не успя да вдене, че прекалено славославещото го до припадък същество тихичко играе и по друга свирка.

В предаването на Велизар Енчев „Дискусионно студио” Кристина Патрашкова поде нов телевизионен рейд на дърварска пропаганда „в полза” на Трактора чрез книгата, която написала под заглавието „Бойко и Алексей. Моята истина”. Целта била да видели хората, които не познавали Алексей Петров, колко бил „от добрите”. Патрашкова описвала срещите си с Трактора и какво била чула от него.

И внушава, и пише неща, които вместо да са от полза на Трактора, те буквално му режат тиквата. Впрочем, дори не става дума да пишеш в полза на Алексей Петров, просто в книгата умишлено е пропуснато най-важното – истината!

Впрочем, Патрашкова първо отряза своята глава. Без да разбере даже.

Тя твърди, че ареста на Алексей Петров бил заради скандалната публикация във в. „Галерия” за връзката на съпругата на вътрешния министър Цветан Цветанов и ексшефа на ОСА в ДАНС Велин Хаджолов. Което буквално и в прав текст значи, че именно Патрашкова е вкарала Трактора в ареста, защото точно тя скалъпи този гнусен невъобразим скандал.

В студиото на СКАТ Патрашкова излъга, че Велин Хаджолов, с който се запознала преди интервюто, взето от нея с него по bTV, бил отишъл при нея и и бил споделил, че е имал връзка със съпругата на вътрешния министър.

Специално за afera.bg Велин Хаджолов каза, че никога не е казвал на Кристина Патрашкова такова нещо, че запитан за отношенията си с Деси Цветанова е казал, че е работел с нея в средата на 90-те години, и че я познава като човек с изключително вътрешна свобода, чудесно чувство за хумор и човек, с когото е удоволствие да се общува. С

След това „Галерия” излиза с гнусната публикация за любовната връзка на Велин Хаджолов с Деси Цветанова. Хаджолов се обажда на Патрашкова и я пита как е възможно да пише такива неща и не е ли редно да го пита преди да публикува фекалната история. Патрашкова отговаря: „Ама чакай сега… нека да ти обясня…”.”Няма какво да ми обясняваш”, отрязва Хаджолов.

Кой поръчва тогава публикацията? Алексей Петров ли, който по презумция се води близък до Велин Хаджолов?

Патрашкова отива и още по-далеч в отрязването на главата на иначе „любимия си”. Тя твърди, че преди изборите Алексей Петров отишъл по молба на Петко Сертов във в. „Уикенд” за да помоли издателите, които имали тогава същата тази информация, да не я публикуват, „за да не спъват кариерата на Цветанова, защото била добро момиче”. Пет минути по-късно в разговора в студиото на СКАТ Патрашкова се отрече от думите си и уточни, че срещата не била точно в редакцията, някъде другаде била, но Алексей Петров бил въздействал на Недялко Недялков. И Недялков неохотно приел, ама приел – да не се пуска публикацията.

Впрочем на 28 октомври в „Спартак” преди публикуването на гнусотията във в. „Галерия” afera.bg бе свидетел как Алексей Петров за първи път чу клюката за връзка между Хаджолов и Деси, от трети човек, присъствал на масата. „Е, това е ново за мен, не го знаех!”, каза тогава Трактора. Интересно за какво точно си е говорил с Недялков при това положение месеци преди това, и умишлено ли лъже Патрашкова.

Вярната мома на Трактора го набутва за втори път в дупката – посочвайки го като човека, служител на ДАНС, който обхожда редакциите и издателите за да спира публикации. Пърият път, когато го разстреля бе в деня на ареста му – когато пак Патрашкова в прав текст каза, че Алексей Петров е носил документи в редакцията на „Галерия”, а като се проследят там публикациите – става дума за класифицирана информация. В журналистиката подобен тип журналисти се гледат с презрение, защото са чиста проба предатели щом без даже да ги питат издават източниците си!

На практика излиза, че Трактора е създал сам своя Франкенщайн.

Удивителното е обаче друго – нито МВР, нито прокуратурата реагираха на думите на Патрашкова.

МВР не направи проверка на признанието на Патрашкова, че Алексей Петров е носил документи в редакцията, а в същото време ровеше иначе неистиво за да го закове, че е изнасял класифицирана информация. Няма реакция и за признанието на Патрашкова, че Трактора е въздействал на издателя Недялко Недялков да не пуска материали в „Уикенд”. Още по-подозрително – никой не прави финансова проверка откъде текат парите в „Галерия”, след като самата Патрашкова се хвали по телевизията, че Алексей Петров я е свързал с израелска фирма – инвеститор. А иначе неадекватно тръби, че просто само била теглила кредит.

За кого всъщност работи Патрашкова? И чии поръчки изпълнява?

В книгата е прокарана абсолютно лъжовната теза, че Алексей Петров бил „фанатично предан” на Бойко Борисов.

Подобно нещо може да напише само човек, който изобщо не познава Алексей Петров. Или човек, на когото е поръчано да прокара точно тази пропагандна схема.

Ако това е направил Трактора – значи очевидно е прост селянин, въпреки претенциите си за лихви и домати. И е забравил, че има и други очевидци на признанията му. И колкото и да влиза в роли, няма как да изляга от тях. Ако това трябва да съвпадне с хленчещото му изречение, надянал белезниците: „Премиерът е подведен!”, Патрашкова отиграва толкова плиткоумен лъжлив пиар, че по-скоро човек може да си помисли, че работи за Цветанов и компания.

Патрашкова била случайно близо и до Трактора, когато Бойко Борисов му пратил SMS. А къде е била „любимата”, когато Трактора не вдигна десет пъти на Борисов вечерта преди изслушването му в парламентарната комисия за ДАНС?

И то не му вдигна абсолютно умишлено. Отсъствала е очевидно Патршкова от час, но пък стриктно е записвала по-късно какво и как трябва да напише, манипулирайки цинично дори лексиката и изказа на Алексей Петров.

Трактора бил фанатично близък и фанатично предан на Борисов. „Фанатично” се употребява непрекъснато като код. Който познава Трактора обаче знае, че епитета фанатично при него е противопоказен.

Номерът е да бъде сближен с Бойко Борисов. И Цветелина Бориславова, която била толкова голяма приятелка на Трактора, че със сигурност не той и е взривил джипа.

Ама как, моля ви се! Джипът бил взривен от Маджо! И даже Бойко го знел.

Маджо ли? Колко тънък пиниз – вкарваш Маджо като враг на Борисов и така го разграничаваш от него. Ами ако истината е абсолютно различна?

Само в тази игра личи двойната врътка, върху която е разчекната Патрашкова. Тя дори и не си дава сметка къде са я нахедрили.

Ако е написала тази книга, просто, ей така, само заради парите, то е жалко, защото по-левашки и тъповато няма как да прецакаш уж приятела си, когото иначе пледираш, че защитаваш.

Ако е поръчка на Трактора, в което лично аз се съмнявам, това означава, че Алексей Петров вместо да лежи в ареста, трябва да го освидетелстват в психиатрията.

Така или иначе, отгледаният Франкенщайн от Трактора го гилотинира.

И Цветанов, Драшков и Борисов могат да купят още една рокля на Патрашкова за 3000 евро.

Заслужи си я.

Ех, Тракторе, да бяха те застреляли по време на ареста, щеше да е по-юнашко. Ама той и Македонски не умря при Гредетин.

Веселина Томова

«