Публикувано на 06.03.2008 / 17:19

Трошат джип на елитен адвокат и крадат документи след скандално събрание на ГЕРБ

 

 

Варненската организация на Бойкоборисовата партия ГЕРБ се тресе от скандали. На последното събрание на местната организация, на 4 март т.г., две от знаковите фигури на ГЕРБ – Варна излизат от Управителния съвет на партията. Официалният мотив е, че ръководството на местните гербаджии имало нужда от нови млади лица. Като че ли напусналите са с дата на рождение през палеолита.

Стоян Ненов е напуснал Управителния съвет на бойкоборисовата партия, тъй като по негови думи, изказани пред afera.bg “там върви процес на подмладяване на Управителния съвет”. Ненов довери, че са освободени петима от ръководното тяло на местната организация. Той каза още, че боледува сериозно и в момента не се чувства комфортно, за да даде повече подробни разяснения.

Стоян Ненов минава за едно от знаковите лица на ГЕРБ- Варна. Той бе един от учредителите на гражданското сдружение на партията в морската столица и минавеше за най-доверения човек на евродепутатката Душана Здравкова, която първа се хвърли да реди структурите на ГЕРБ във Варна.

Стоян Ненов е известен треньор по ръгби, както и е един от най-върлите радетелите за борба против дрогата.

Председателката на гражданското сдружение на ГЕРБ – Варна, известната нотариуска Павлина Симеонова също си отива от Управителния съвет на партията на бат Бойко. Павлина Симеонова каза за afera.bg, че трудно съчетава функциите си на председател на гражданското сдружение и член на Управителния съвет, тъй като тя има изявена гражданска позиция и се чувства некомфортно, когато трябва да изпълнява партийна воля, която се конфронтира с гражданската и позиция. Освен това имам и голяма професионална натовареност, каза още тя. На въпрос има ли конфликти в ГЕРБ – Варна, Павлина Симеонова отговори, че като всяка млада партия и ГЕРБ има проблеми, но пък ако ги няма, то тя ще бъде безлична.

На последното събрание на ГЕРБ – Варна на 4 март, съпругът на Симеонова, видният варненски адвокат Орлин Симеонов се е изказал остро, по повод ситуацията на гербаджиите в морската столица.

След финала на събранието, излизайки, Симеонов е открил строшено задното стъкло на джипа си, като от него е била открадната чанта с важни документи по дело, на което е трябвало да яви на следващия ден в съда. Орлин Симеонов е подал тъжба в полицията, научи afera.bg.

Източници на afera.bg от ГЕРБ – Варна обаче коментираха, че посегателството върху колата на Орлин Симеонов не е никак случайно и е свързано с непримиримата му критика към настоящето ръководство на местната партийна организация.

Дни преди скандалното съвещание, в морската столица на посещение бе председателят на ГЕРБ – Варна Цветан Цветанов, към който също имало зададени остри въпроси по отношение на водената политика в морската столица от местния и лидер Павел Димитров. Цветанов софистки се е измъкнал от неудобните въпроси.

ГЕРБ – Варна от доста време се тресе от вътрешни дрязги. Обществена тайна е, че сегашната евродепутатка Душана Здравкова бе “елегантно” отпратена в Брюксел за да не пречи на местния лидер Павел Димитров. Много от водещите партийни функционери на ГЕРБ – Варна бяха разочаровани от местните избори, в които варненските гербаджии се провалиха катастрофално, от издигнатата нефелна кандидатура за кмет на града на Свилен Крайчев, както и от по-нататъшното му издигане в кариерата като заместник-кмет на опонента си Кирил Йорданов, и не на последно място от двойнсвеното цинично поведение на Павел Димитров в Общинския съвет – Варна.

Всички те се чувстват не само предадени, но и употребени от ръководството на ГЕРБ за лични цели.

От своя страна председателят на ГЕРБ – Варна Павел Димитров води нескончаеми битки да докаже, че не е бил принадлежащ към ДС, с което стана досаден не само на медиите, но и на собствените си съпартийци.

Местната организация на ГЕРБ още в самото си начало тръгна с фалстарт. В редиците и, по думите на огорчени гербаджии, вече бъка от корпоративни елементи, които ползват организацията като трамплин за прокарването на определени интереси.

Павел Димитров не е долюбван от съпартийците си, но очевидно има “кадифени” обвързвания с шефовете на партията в ГЕРБ, защото никой не не си позволява да го мръдне и на йота от позиците му.

В същото време ГЕРБ – Варна все по-често навлиза в мътните води на местното самоуправление с откровени щения за придобивки и привилегии, което контрастира рязко с помпозните приказки на Бойко Борисов за бойкот както на тройната коалиция, така и на всякакква корупция.

“ГЕРБ – Варна е в патова ситуация, и който го отрече ще излъже цинично”, каза за afera.bg доверен източник и продължи: “Мутренският маниер, с който бе посегнато и на адвоката Орлин Симеонов е с известен почерк на хора, които оглавяват местната организация. Те га готови на всичко за да се доберат нагоре по кариеристичната стълбичка за повече власт и пари. Бездействието на Бойко Борисов по отношение на Варна говори само за това, че и той е обвързан с тях”.

 

 

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Трошат джип на елитен адвокат и крадат документи след скандално събрание на ГЕРБ”

  1. В ГЕРБ Габрово е почти същото. Само погледнете председателя на Общ.съвет В.Василев – образование – военно училище – бизнесмен(бивш служител на ДС).Децата като гледат репортажи по местната телевизия се смееят, а за общинските им съветници 80 % нямат представа какво правят там. Зам кметът им Пенчева – бивш елитен партиен функционер, да се беше научила поне как да се облече.

  2. Томова, това е само една малка част от мръсотията в ГЕРБ Варна ! Ако не те е страх „влез“ по-навътре…..

  3. И в Габрово са същите мръсотии. Всички управляващи там са вонящи нагаждачи. А ако попитате за лидера им – нищо хубаво няма да чуете освен от роднините им. Съветниците пък са избирани с конкурс – с най ниско вазможно образование, интилигентност и прочие. всичко е песен според тях.

  4. Tova e partiq sazdadena na principa „Sega e nach red da upravlqvame t.e. da kradem“,a ne kauzata BALGARIQ.Tova chte e porednata glupost na nachiq narod,koqto chte go do ubie.

  5. Tazi partiq e sazdadena na principa „Sega e red na nas da upravlqvame t.e. da kradem“,a ne kauzata BALGARIQ.Tova chte e porednata glupost .koqto chte do ubie balgarskiq narod.

  6. Надявам се че Веселина Томова няма да спе до тук а ще осветли обществеността за това кой е бащата на Емил Радев, какъв пост е заемал в ДС и какви са връзките му с ТИМ.За тези който не знаят Радев е новият шеф на герб в местния парламент.

  7. Ей тоя елитен адвокат, дет му разбили колата. Ами след като са му взели чанта с документи, що като са го сплашвали са му взели чантата. Май госпожа Томова се е объркала. То не е лесно, да пишеш докато доставяш удоволствия на шефа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *