« Върни се назад Публикувано на 10.06.2022 / 8:00

ТРИ ДАЛАВЕРИ, БЕЗ КОИТО „БОРЦИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА“ НЯМА ДА НАПУСНАТ ВЛАСТТА! КИРО, АСЕН И КОРНЕЛА НЯМА ДА ПУСНАТ КОКАЛА НА ВЛАСТТА, ДОКАТО НЕ РАЗКЕШЯТ И НЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПО ДЖОБОВЕТЕ СИ МИЛИОНИТЕ ОТ ТЕЗИ ТРИ ДАЛАВЕРИ

“Борците срещу корупцията” от ПП няма да напуснат властта преди да са кеширали напълно три големи далавери, организирани от самите тях през последните няколко месеца.

Първата “лапаница” е свързана, разбира се, с газта. Независимо от приказките на Кирил Петков, колко изгодно бил договорил кораби с втечнен газ от САЩ, истината се оказва съвсем друга. По информация на източници на nbox.bg, цената на мегават час на втечнения газ е цели 86 евро! За сравнение, руският газ, който далавераджията Киро удобно изхвърли от българския пазар, е с цена 89 лева, докато азерският газ пък е с цена 110 лева. Или, ако трябва да обобщим всичко това, излиза, че “антикорупционният” ни премиер ни докара дотам, че да плащаме два пъти по-скъп газ, отколкото само преди няколко месеца.

Тук логично възниква въпросът – Това ли е диверсификацията ти, бе, Киро? Да крадеш държавата, докато лъжеш народа? Да въртиш далавери чрез “Джемкорп” с руски газ през посредници? И да го продаваш на българите на многократно по-високи цени, докато ти прибираш комисионните.

Тук трябва да припомним, че посредникът по сделките с газа е компанията “МЕТ“, която бе избрана еднолично от Петков и Василев, за да ни доставя газ, докато успоредно в медиите бе разкрито, че “МЕТ” е фирма, пряко свързана с Русия. Тоест, излиза, че след като шумно прекратихме договора си за закупуваме на руски газ от “Газпром”, ние пак ще купуваме такъв, но от фирма посредник и на цени два пъти по-високи от предходните. Нещо повече. Оказа се, че тази фирма, освен с Русия, е и тясно свързана с властта в лицето на Петков и Василев, просто защото настоящият директор на “Булгаргаз“ е бил директор на същата тази фирма „МЕТ“ до деня, в който го назначават за директор на „Булгаргаз“. Тогава той реално започва да прави сделки сам със себе си.

И въпреки наличието на Закон за конфликт на интереси, нищо не притеснява схемаджиите Киро и Асен, който явно отдавна са приели за лично унижение зачитането на Конституцията и законите в България.

А уж щяха да са много морални и прозрачни…

В далавера номер 2 крупна роля играе другият виден “антикорупционен герой” Асен Василев. В този конкретен случай става дума за индексацията на цените за строителство. Процесът се води от дясната ръка на Асен Василев и негов заместник-министър в Министерството на финансите Андрей Цеков. Съвместно със своя близък приятел Благой Козарев, който е шеф на “Райкомерс”, двамата групово изработват скандално субективни условия за индексацията на цените в строителството.

Или с по-прости думи: това малко ОПГ самостоятелно решава кои са добрите фирми, на които ще се завишат договорите, и кои са лошите фирми, на които пък в последствие ще им бъде сложен стикер “крадлива компания”.

Ясно е, че и оттук въпросните “борци с корупцията” ежедневно въртят милиони левове, като в същото време оставят хиляди общински проекти в забвението на дълбоката кал. Факт, който видимо не ги безпокои, макар и да представлява действие, от което по предварителни сметки държавата ни ще загуби 1,5 милиарда евро, които пък в последствие всички ние ще трябва да върнем на ЕК, защото е абсолютно ясно, че ако правиш някакви реформи или индексираш цените за строителство, то ти трябва да го правиш за всички, а не само за свои любими избраници. Най-малкото, защото за всичко материалите са поскъпнали реципрочно.

В далавера номер 3 водещо лице е лидерът на един от коалиционните партньори на Киро и Асен. Става дума за Корнелия Нинова и търговията с оръжие. Вече стана банално да се повтаря доказаният факт, че България от месеци изнася оръжие за Украйна. Да, през Полша, но за Украйна! Разбира се и без никакво съмнение това се случва със знанието на Корнелия Нинова, макар и този факт въобще да не я ограничава в неспиращите ѝ безочливи лъжи по темата.

По информация nbox.bg не една или две специални служби вече разполагат със сериозна информация за схемите на Нинова и на нейното “зайче в цилиндър” Калоян Методиев.

По темата до този момент има не една или две публикации в медиите, като вчера шефът на “Кинтекс” отново публично заяви, че със знанието на Нинова към Украйна са заминали оръжия на стойност над 200 милиона евро. Доказателства за това въобще не липсват, а снимките и видеата от летище София на самолети, които се пълнят с оръжия, не са една или две. Напротив. Към този момент вече има стотици доказателствата както у нас, така и в самата Украйна. Доставеното българско оръжие е внимателно документирано и от украинци, и от руснаци, а по последна информация от днес, част от него дори се препродава незаконно на черния пазар в Близкия Изток.

Или с няколко думи: Киро, Асен и Корнела няма да изпуснат кокала на властта, докато не разкешат и не разпределят по джобовете си поне милионите от тези три големи далавери.

Затова и може би те изглеждат толкова единни по пресконференции и телевизионни студия. Защото далавера събира, а не разделя 40-те разбойника. За нас пък остават единствено да мизерстваме и плащаме двойно по-високите цени на газа и електроенергията, на строителните материали и стоките от първа необходимост, както и да продължим да наблюдаваме и слушаме безграничното безочие и лъжи на една банда, която се оказа еманация на корупцията, скрита под слогана “Борба с корупцията”.

www.big5.bg

«