« Върни се назад Публикувано на 05.02.2021 / 19:14

ТРЕТАТА ВЪЛНА – ИНСТРУМЕНТ ЗА МАНИПУЛАЦИЯ И ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ

Нас определено ни готвят за изборна победа на ГЕРБ, а Европа дали се готви за трета вълна е въпрос на политика и пропаганда. От 20 януари 2021 г. СЗО признава, че положителният PCR тест сам по себе си не е равнозначен на инфекция. Десет месеца и идване на власт на „правилната“ администрация в САЩ бяха нужни на СЗО, за да признае, че прагът на циклите на PCR теста, необходим за откриване на вируса, е обратно пропорционален на вирусното натоварване на пациента. В случаите, когато симптомите на пациента не съответстват на резултата от теста, той трябва да бъде повторно тестван с помощта на същия или различен тест, препоръчват от СЗО.

„Медицинските специалисти трябва да вземат предвид всеки резултат в комбинация с времето за вземане на проби, вида на пробата, характеристиките на анализа, клиничните наблюдения, историята на пациента, потвърдения статус на контактите и епидемиологичната  информация“ – СЗО, 20.01.2020г.

С други думи, ако нямате симптоми, нямате ясен контакт с болен от Ковид-19, то положителният тест, базиран на висок брой цикли (обикновено над 35) е малко вероятно да показва активна инфекция и засича единствено вирусни частици, които са негодни да заразяват. Най-вероятно нито ще се разболеете, нито сте заразни, но ще ви отчетат в групата на „80% безсимптомни“ и ще ви включат в стряскащата статистика за нарастващото разпространение на коронавируса.

Само с един единствен опорочен тест цялата пандемия се превърна в инструмент за манипулация и злоупотреба с власт. Вземането под внимание на симптомите на пациента трябваше да бъде рутинна практика от самото начало. Намаляването на броя на циклите на PCR щеше да доведе до драстичен спад в броя на случаите в световен мащаб, но нямаше да е в съответствие с тогавашната геополитическа интерпретация.

Алармирахме с месеци, публикувахме мнението на учени и лекари от цял свят, но гласът на разума беше заглушаван. Под натиска на невежите управляващи от ГЕРБ медиите ни тровиха ежечасно и ежедневно с обърканите данни на слугуващите им „експерти“. Сега, след корекцията на СЗО, всеки спад в заболяемостта ще бъде приписван на ваксината, а у нас на усилията на МЗ и НОЩ. За всеки минимален пик ще бъдат обвинявани безотговорните граждани, неспазващи неработещите им мерки. Новите маски ще донесат нови печалби на старите познати. Много бизнеси фалират и тяхното място се заема от присъдружните послушници на властта. Много хора едва оцеляват, изтикани на ръба на бедността от безпрецедентните ограничения и отнемане на правото да се изхранват с труда си. Много животи се разбиха в стената на здравеопаСния хаос. Накрая, поредните неграмотни упражнения на тема епидемиология ще спуснат гъста предизборна мъгла над цялата страна.

Всичко това се случва, за да усетят избирателите, колко загрижена за тях е една корумпирана върхушка, вкопчила се във властта. Да им внушат величието на бащицата-спасител, но в никакъв случай да не видят, че единственото за което истински са загрижени управляващите е как да удължават безкрайно и ненужно извънредната епидемична обстановка, за да си гарантират още един мандат и да продължат да крадат необезпокоявани.

Антония Първанова

«