« Върни се назад Публикувано на 18.05.2021 / 16:03

ТРЕВА И КМЕТСКО БЕЗХАБЕРИЕ… ПО ГРАФИК

Тревата се коси по график…,

това казаха днес на поредното ми  позвъняване в кметство Младост. Още от преди Великден (2 май 2021 г.) започна моя „тормоз“ към Община Варна и 112 също! Дори не искаха да чуят, че тревата, която вече над 1 метър,  по ул. Вяра затруднява движението и създава предпоставки за ПТП, че има критични точки и трябва да се направи оглед… Нещата се правят по график, сигналът ви е приет и ми затвориха телефона…

До ден днешен резултатът е ОБЕЩАНИЯ САМО.

Защо си мислите, че на мен ми доставя удоволствие да звъня и да подавам сигнали за неокосена трева, която закрива видимостта на шофьорите при излизане от паркинга на блокове 136 и 138 по оживената ул. Вяра? Тази съща улица, на която преместихте бараките за бързо хранете и сега е по-известна като улицата на глада. Тази улица по която минава повече от половината градски транспорт, за да се прибере в гаража. Същата, където и на двете спирки „Централна автобаза“ обслужват линии като 83; 88; 148… и още други и на 5 мин има автобус на спирката.

Нямам си работа и се чудя как да усложня живота на администрацията. Ами не. Тук движението е натоварено подобно на бул. Левски и въпрос на време е да стане беля заради треволяка. И видно от снимките, добронамерен съсед не е издържал да излиза от паркинга на  късмет (на калъч), че няма да го отнесе някой бързащ гладен или автобус закъсняващ с графика си е скубал, мачкал, рязал с подръчни средства тревата…

А сега Общината може и да го глоби човека? Нещо е нарушил графика и иззел функциите им… може би!

Оказа се, че и да откриеш телефона, на кметсво Младост, никак не е лесно. Тези, които са посочени за връзка в Гугъл са сменени отдавна и никой не намира за необходимо да поправи нещата. Или нека си звънят жителите на Младост, а оператора да им казва: набраният телефон е грешен… Че за какво им е кметството да отговарят на сигналите! Само работа им създават такива като мен…

Този път съм меко казано съм ядосана. То бива безотговорност или както там се оправдавате с графици, но вече нещата излизат извън контрол.

Та да ви попитам уважаеми институции до кога мислете да я карате по график? До кога ще си прехвърляте отговорностите и пак ли по график го правите?

Или се надявате, че нищо няма да случи?

Ще ви припомня, че само преди няколко години, в същата тази трева, имаше и змии, а плъховете тогава ни бяха най-малка грижа.

Сега положението е следното – за десен завой в посока центъра трябва да навлезете в джоба на автобусната спирка и да се молите да не ви помете някой засилен автомобил, бързащ да спре за цигари до намиращата до нея бутка, а за ляв със сигурност да сте в насрещната лента, за си осигурите видимост.

За финал ще Ви попитам – ако утре се случи най-лошото с Ваш близък, кой ще е виновен?

Графикът нали?!

Снимките са направете не от погледа на МСП, защото  снимането по време на шофиране е нарушение на закона.

Яна Дякова

«