« Върни се назад Публикувано на 16.01.2011 / 22:43

Трактора, чиито подопечни пуснаха СРС-тата: Спешни мерки трябват да се спре скандала!

 

 

Ето какво казва още в интервюто Алексей Петров и естествено гони целта си още преди ареста си: „Своевременно министър – председателят трябва да отстрани вътрешния си министър за да може институциите да робятат по-тихо. Второ, веднага да се изградят междуинституционални автономни групи и да бъдат насочени към една единствена цел – намиране на двата или трите милиарда пари, невлезли в държавната хазна чрез контрабандни канали. Нама нужда да се занимаваме с несъществени въпроси – кой подслушвал, държавни структури ли са, частни ли са, регламентирано ли е това, законово ли е, не е ли… Има записи, които ясно показват, че от тези записи могат да се извадят не само данни, но и достатъчно информация, за да започнат компетентните органи спешно да работят по тези въпроси.”

На въпрос на Сашо Диков – „ама, моля ви се, значи си мислите, че на Бойко Борисов трябва да му се размине след този запис”, Трактора буквално измекярски отговаря: „Ама, моля ви се, не измествайте темата, няма ги три милиарда! В тия разговори има достатъчно информация за да се потърси вина, не казвам, че има виновен, а че има вина. Засега най-повърхностния анализ насочва към министъра на МВР.”

Трогателно загрижен за Бойко Борисов, Трактора за пореден път оре в едниствената си бразда – срещу Цветанов, с което категорично доказа анализите на afera,.bg, която от септември 2009 година изнесе, че Петров има една единствена цел – смяна на министъра на МВР и ДАНС. Напоследък обаче вече не говори на тема спецслужби, странно за някои, за други ясно – защото се разбра с някогашните си врагове.

Т.нар. „опозиция” в лицето на Трактора и фамозния му „екип” е опозиция единствено срещу Цветанов. Толкова.

Нататък Петров рече, че това, което се случвало имало оздравителен ефект, но ако се прекаляло, щяло да доведе до поражение. Нагло Трактора каза още, че трябвало да бъдем благодарни на Явор Дачков, „че изкара това”, защото Цветанов веднага на другия ден хванал три тира с цигари.

Трактора говореше така, като че ли не е патрон на Дачков, което вероятно за някои не е звучало смехотворно.

„Министърът на МВР ако не желае да се отегли, да бъде принуден да го направи и тихо да започне да се работи по контрабандата…”

Сашо Диков попита Трактора може ли да даде един факт, с който да стане ясно, че Цветанов покровителства контрабандата, на което Петров отговори така: „Факти, колкото искаш, от тези записани разговори става ясно, че Танов изразява опасението си, че е подслушван. В тези разговори, КАТО ИЗКЛЮЧИМ ТОЗИ С МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛЯ, той е информиран, че е записван. Кой може да го записва, г-н Диков? Частна структура? Абсурдно е! Няма частни структури в България, които могат да направят този запис. От тези разговори може да се направи извод, че върху Танов е упражняван натиск”, казва още Алексей Петров.

Сашо Диков отвърна, че прави извод не той, а други хора, че „ти си в основата на цялата тази вакханалия”, на което Трактора лицемерно отвръща: „Кой го твърди това? /забравяйки, че Бойко Борисов директно намеси неговото име,. Диков също забрави този факт./ Това е защитно полотическо говорение, не му обръщайте внимание. Ако имате предвид изявлението на министър –председателя /тук Трактора сам помага на Диков/, той нищо не е казал, освен, че направи една добра оценка на моите качества. Аз не зная някой сериозно да е казал, че Алексей Петров стои зад този запис.”

Нататък мелодраматично Сашо Диков поиска от Трактора да декларира честно, че няма нищо общо с излизането на тези записи, на което Петров отвърна: „Аз съм очаквал този въпрос и съм се подготвил предварително да не отговарям на него. Няма да се хвана да се обяснявам на който и да е било, не защото някяква вина трябва да чувствам,а защото се измества акцента. Никакво значение в този случай няма Алексей Петров, никакво значение”.

Да, ама има значение, Тракторе, защото вестник „Галерия” е твой и Явор Дачков не може да отиде и до тоалетната без да го инструктираш откъде да извади някоя флашка.

Трактора още по-нагло нападна медиите, че заобикаляли темата с двата – три милиарда и забравяли същностния въпрос. Само че Трактора трябва да си опресни паметта за контрабандните канали и ЗНАНИЯТА и БИТНОСТТА си по тях докато беше на власт в ДАНС. Да не се намери някой да извади някоя и друга флашка и за това.

Сашо Диков призова Трактора да отговори все пак на въпроса за това дали има нещо общо със записите, защото неотговарянето му на въпроса говори за обратното. Петров преиграно раздразнено като в първо действие на читалищен театър отговори, че фокуса пак се измествал.

„Е, ако ви отговоря, че нямам нищо общо, какво ще се промени?!”, попита Трактора, на което Диков отвърна: „Е, формално, някак си, да отбием номера…”.

След като напишели обнителния акт на Трактора, той щял да разкаже кой му предложил сделка, по какъв начин и как.

Дано да разкаже и за онези сделки и договорки с Борисов, за които още крие флашките,  и никога няма да проговори.

Защото от интервюто личи ясно, че след притискането до стената на Бойко, следва леко отпускане, до следващия рекет –свързан с Цветанов и още нещо. Още нещо.

 

Afera.bg

 

«