« Върни се назад Публикувано на 17.01.2011 / 10:25

Трактора иска да транжира Бойко

Тогава ще задействат много по-остра схема. „Трактористите” ще набутат ДАНС в зловеща интрига. Техни хора вече били изнесли „СРС-та” на разговори между Първанов и Борисов. Публикуването на договорките би унищожило влиянието на Борисов в ГЕРБ.

На това място стигаме до един от вариантите на Трактора. Той ще вкара Цветанов и Борисов във война на взаимно унищожение. Досегашните интриги в парламентарната група, подклаждани от „трактористите”, бяха само загрявка. Трактора внушава пред свои приближени, че ако на сцената в ГЕРБ остане само Цветанов, той ще се справи с него лесно.

Само оставка на Борисов може да стопира тази вече задействана операция. Другият вариант е ясен – обща игра с Цветанов и нов арест на Трактора заради застрашаване на националните интереси, както писахме преди да гръмнат скандалите. В ДАНС има фигури, които са мотивирани да проснат по очи Трактора.

Но евентуален нов арест на Трактора ще взриви публичното пространство. Медиите са се наточили за тиражи. Немалко от тях са зинали за мангизи. Публиката ще бъде обработвана, че Трактора е герой и политически репресиран. Кофти сценарий за Борисов.

Бавенето на топката ще излезе солено на Борисов. Единствено открит процес срещу Трактора устройва Борисов. Но пък дебелите връзки на „трактористите” сред магистратите блокират активностите на Борисов, когато най-после той вече се реши да действа. Какво излиза – Борисов няма полезен ход в нападение. Остава му само една защита – инкяр и да продължава да се представя като единствен спасител на нацията.

http://nefron.net

«