« Върни се назад Публикувано на 12.04.2011 / 9:11

Трайков загатна кое докара втори път до бяс Валентин Златев преди пиар-упражнението в Севлиево

 

 

Тази сутрин по bTV в дълго, напоително и лишено от най-важните въпроси интервю, министър Трайчо Трайков бе подложен на упражнение с жужене на триона над главата му.

Привидните „цветя и рози”, пиарно пробутвани ни от премиера Борисов, че всичко по преговорите с АЕЦ „Белене” тече по мед и масло, са само комуфлаж за неотказаните амбиции на Валентин Златев по отношение натиска върху кабинета, заради Трайчо.

Брилянтните източници на afera.bg, базирани изключително близко до премиера, информираха още преди разиграния спектакъл с пиар – прегръдките в Севлиево между Борисов, Дянков и Златев, че НЕЩО се е случило, което за втори път е докарало до бяс шефа на „Лукойл” Валентин Златев след скандалната тайна среща между Борисов – Златев – Дянков – Цветанов, която единствена afera.bg разкри.

В студиото на bTV тази сутрин, възвърнал кръвообращението си, министър Трайков демонстрира, че знае какво му се готви чрез итервюто, уж в стил „исрено и лично”.

Министър Трайков обаче каза НЕЩО изключително важно, нехайно уж, вкарвайки го в разговора, което обяснява бесът на Валентин Златев, който не е секнал срещу него.

Трайков съобщи, че като били в Москва, ТОЙ и министър Шматко от руска страна договорили в меморандума да има становище, че „Лукойл” е задължен да се съобразява и спазва добрите практики на конкуренция в България: "Българската Страна разчита, че ОАО „Лукойл” ще допринесе в рамките на възможностите си за по-нататъшното развитие на съвременните практики за свободна конкуренция на територията на България."

Очевидно и тук е заровен ключ от барака, а afera.bg предстои да информира как се развива задкулисното „мирно” сътрудничество между кабинета и вбесеният Валентин Златев.

На практика министър Трайков с руския представител договаря поведението на „Лукойл” у нас, и то пред очите на консултанта на проекта АЕЦ – Белене от руска страна … Валентин Златев.

Е, как няма да е бесен братовчедът на рекламния олигарх Красимири Гергов, контролиращ bTV?!

Иначе министър Трайков рече, че Красимир Първанов е излъгал.
„Нали не сме в "Искрено и лично"?, запази хладнокръвие министър Трайков по повод "личните" въпроси докъде щели му издържат нервите.
И натърти: „Руската страна очаква от Лукойл да спазва правилата конкуренията и свободния пазар, аз го очаквам от всяка една фирма.”

„Нямам намерение да загивам никъде, смятам да живея 100-тина години и да свърша максимално много работа през това време”, каза още Трайчо Трайков, домонстрирайки за пореден път безпрекословна преданост на „партията, на която служи” ГЕРБ.

Предстои да разберем каква ще е последната дума обаче на Валентин Златев и ГЕРБ и ко.

Afera.bg

 

 

«