« Върни се назад Публикувано на 19.06.2011 / 16:03

ТРАГЕДИЯ

 

 

Тази, която им позволява да съществуват, без да вършат нищо смислено или не дай си Боже – изтощително. Тази, в която под маската на хуманна загриженост по стар псевдо-български обичай да си тъпчат портмоненцата и с това да изглеждат в навлажнените кравешки очи на почитателките си еротични, въпреки безформените си, мъжествено затлъстели и сексапилно атрофирали тела, лъсналите от притеснителна пот оплешивели темета и в конвулсивна алчност притреперващите, изтънели от бездействие плъхоподобни пръстчета. Тази, която им осигурява обществено внимание, каквито и несвързани глупости високопарно да споделят с аудиторията. Тази, която им дава повод да се чувстват човекоподобни, въпреки ясните опровергаващи индикации на това твърдение. Блажени низшите духом, тяхно е царството Българско. 

Питам се обаче и защо няма кой да ги нашамароса едно хубаво за вразумяване и стимулиране на обективната им самооценка? Защо нормалните Българи вече не са в състояние да си посочат сами водачите и да изритат наглите натрапници на улицата?

Защото от преживянето на едни и същи простотии се затъпява прогресивно и до откат. Защото смелите и силните се изправят срещу непробиваемата стена на войнстващата с всички средства и отлично организирана посредственост. Защото самодостатъчните, самовъзвеличали се самозванци нямат никакво намерение да поумняват и да започнат да разбират щетите, които нанасят на Нацията с неконтролираното си съществуване. 

Обаче цялата Държавна Власт се оказва в техни ръце, защото самопровъзгласили се за избраници на Народа плужеци застиват в героични пози по властовите си пиедестали, крадат където каквото докопат и опошляват всичко, до което се докоснат мазните им душички. Ръфат българското бъдеще, организирани като глутница хиени и няма да мръднат доброволно от софрата никога. Въпросът е: Как да бъдат прогонени?

Опасна система е Демокрацията, не е мислена за български условия. Номера тук е веднъж да се добереш до сериозни финансови ресурси, после лесно. Точно това направиха комунистите и ние живеем с резултата. Купуваш си партии, купуваш си гласове, купуваш си избори, купуваш си парламента, купуваш си правителството, купуваш си властта и си господстваш на воля, умножавайки финансовите си ресурси. Дяволският кръг отдавна се е затворил и ако някой още не го е разбрал – ще изстрада това си познание.

Затова ще се множат бойките пиромани, загрижените опуневи, окостените прошляци, храбрите шивачи, хитрите овчари, орешковци, посерковци, гейчовци, лунатици, психопати, трактористи, багеристи, поялници, бушони, цървули и всякаква паплач, известни и неизвестни поборници за насъщния, па който им се върже. Те няма какво да губят. Но и няма какво да предложат, освен някое ново издание на наръчника по отклоняване на вниманието с цел грабеж, а после – беж… Напълно безнаказано. И както изглежда – няма измъкване от дяволския кръг. Още не. Няма как.

Трагедията не е в системата. Трагедията е в нас. 

За кой ще гласуваш ти? Виждаш ли го? Аз не.

 

Петър Хранков

http://hrankov.blog.bg

 

«