« Върни се назад Публикувано на 19.05.2011 / 10:11

Топченгета нищят разстрела на Добри Дебелия

 

 

Версиите са противоречиви – от връзки с ъндърграунда до схеми с политици са сред обсъжданите контакти на Дебелия. Засега е ясно, че поне някои от „босовете”, които са разпитани през първите дни, са отпаднали сред основните заподозрени като причастни към организирането на „мократа поръчка”. Едновременно с това в средите на някои политици се раздува, че инцидентът е едва ли не „случаен” и е свързан с нещо „много дребно”. Поръчителите и изпълнителите се знаели, защото „всичко е на лична основа”.

Това са пълни глупости, отсичат разследващи. Почеркът е нагло демонстративен. Според топченгетата вероятно става дума за „чистка” в определени среди. Според тях Дебелия се е опитал да шантажира босове с инфо, за да влезе в сфери, където текат яки мангизи. Ченгетата отново припомнят „съвпадението” – на 22 ноември 2003 г. пак край бл. 5 в район „Владиславов” бе прострелян сочения като „наркобос” Мишо Чешкия. Спецовете сочат и друг факт – Чешкия и Дебелия са определяни като „хора на Гела”. Какво толкова мафиотско има в този прокълнат блок №5 във „Владиславово”?!

След разстрела се забеляза силно желание сред „елитните” в морската столица около случая да не се шуми. „Всички искат тишина!”, пласира за пореден път култовата формулировка, характерна за корумпирания „политечески елит” на Варна, едно от ченгетата-емблеми на града. И допълни, че почти всички политици, които са влизали в контакт с Дебелия, са се снишили. В същото време някои от разпитаните „босове” са потърсили срещи с бигбосове, за да бъдат изведени от кръга на заподозрените.

 

www.bgsniper.com

Бел. на afera.bg: За домашно на разследващите: А знаете ли, че Добри – Дебелия се е готвел да се кандидатира за кмет на Белослав?  

 

«