« Върни се назад Публикувано на 07.01.2011 / 9:04

Тони Странджев: Депутати от ГЕРБ покровителстват контрабандата!

 

 

С копие до главният прокурор Борис Велчев. В нея Странджев алармира, че било „ особено важно  "овладяването" на основни пунктове, особено на границата с Турция като  част от новоизбраните депутати са поели ангажименти пред лицата, които са ги подкрепили на избори.”

След като Борисов се запознал с тази докладна записка, Странджев получил обаждане с въпрос ще отиде ли да си вземе обратно докладната или да я пуснат в мелачната машина. След това отишъл при Танов с първия си рапорт за напускане на работа, казвайки му, че двамата нямат гръб и се борят с вятърни мелници. Танов го убедил да остане на работа.
Тони Странджев каза, че знаел кои са депутатите, министрите и дължностните лица, които са разработвани, но нямало да си позволи да издаде оперативна информация. „Да ги кажат онези, които го разработват”, каза още той.  

От своя страна Румен Петков каза в студиото на bTV        , че прави впечатление, че Ваньо Танов участва в разговорите напълно подготвен и всъщност дава информация и послания на министър – председателя.

Петков каза още, че той  е информирал Странджев за това, че човек с влияние, оперативно интересно лице искал отстраняването на Антоний Странджев и на Ваньо Танов от митниците срещу определена сума. Петков му го съобщил, за да може Странджев на свой ред да информира премиера. Петков спомена името на Георги Самуилов.

Бившият вътрешен министър уточни, че и на него са били предлагани СРС-та, но на диск, но той е отказал да ги вземе.

 

afera.bg«