« Върни се назад Публикувано на 21.07.2023 / 14:11

ТОНИ ПАРФЮМА, УЖ ИЗДИРВАН, ВЛИЗА БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ И ПРАВИ СРЕЩИ ВЪВ ВАРНА! НА ВНИМАНИЕТО НА ГЛАВНИЯ ПОКУРОР!

На 25 април т.г. лично алармирах тогавашния главен прокурор Иван Гешев след като към сайта АФЕРА бе подадена информация от Игнат Раденков, че е изключително изненадан, че в българските медии се пише, че лицето Тони Парфюма е издирван от българските власти и се укрива в Испания.

Игнат Раденков декларира пред мен, че е провел среща с въпросното лице Тони Парфюма във Варна, няколко дни назад преди 25 април т.г., в заведение в градинката на популярния като „Червения площад“. Раденков декларира, че лично се е видял с Тони Парфюма, като е бил потърсен от него, тъй като имали предишни планове за строителни дейности.

И това се е случва в момент, когато иначе официално /уж/ Тони Парфюма се издирва от властите и у нас, и в чужбина.

След сигнала, подаден от Игнат Раденков, който удостовери пред мен, че е готов да свидетелства за срещата си с Тони Парфюма, се обадих на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, който обаче по никакъв начин не прояви нужната загриженост към информацията и отбеляза нехайно, че щял да пита… испанските власти. Оттам нататък нито Гешев, нито прокуратурата му проявиха интерес към въпросната среща.

АФЕРА пита – колко пъти, как и при какви обстоятелства лицето Тони Парфюма преминава българската граница, след като /уж/ е издирван?! Има ли прокурорско-полицейски чадър над него и поради каква причина?!

И ако тогавашният главен прокурор Гешев очевидно е имал /не/знайни причини за да се прави, че Тони Парфюма не съществува в престъпния мир, то има ли подобни причини и сегашният главен прокурор Борислав Сарафов?!

Веселина Томова

«