« Върни се назад Публикувано на 26.01.2010 / 10:01

Тони Мамата бил полунeлегален – властта уж го търсела, а той не се криел

Това разкриха вчера пред “Труд” магистрати. Защото не е възможно да не бъде видян, идентифициран и задържан, защото е гамаден мъж. Той  бе обявен за издирване, след като приятелят му Златомир Иванов се предаде на агентите на ДАНС на 8 февруари м.г.

Разследващите имали информация, че двуметровият Тони Мамата се навъртал в района на хотел “Хемус”, около който се срещал със свои приближени. Обвинителите проверявали и версията, че Савов е участвал в зверския побой над Илиян Кралев през септември м.г.

34-годишният мъж оцеля по чудо, след като четиричленна наказателна бригада го извади от аудито му и го смаза от бой до столичния бул. “България”.

Със завиден успех от ченгетата се изплъзва и Мартин Станков-Рашо, друг авер на Баретата. Спецполицаите го изпуснали преди две седмици, когато атакували хотел “Бац” в Петрич. Тогава униформените щракнаха белезниците на Иван Великов-Горублянския и Филип Христов-Фил.

Но като видял антимафиотите, Рашо скочил като котка от втория етаж и изчезнал в мрака. Имената на кримигероя били казани на полицаите от неговата съпруга. Тя обяснила, че двамата отседнали в “Бац” още в края на м.г. Посрещнали там Нова година с приятели. При обиска в хотелската стая била открита фалшива лична карта с неговата снимка, но с друго име.

Преди дни Софийският градски съд потвърди оставането в ареста на Горублянския и Фил. Двамата са обвинени като участници в наркогрупата на Златко Баретата. За да се свърши работата както трябва обаче е необходимо да заловят и разпитат и останалите в схемата.

Магистратите се надяват, че полицията ще открие Антон Савов и Мартин Станков, за да им повдигне същите обвинения. 

afera.bg

«