Публикувано на 04.07.2022 / 12:35

ТОЗИ ПЪТ НАИСТИНА ЩЕ ТЕ…

Този път ще победим мафията! Този път наистина ще победим мафията. Този път наистина…

Борбата на умнокрасивитета с мафията, задкулисието и корупцията вече придобива комични форми и размери.

Имаше един югославски филм от 80-те години на миналия век: „Stefica Cvek u raljama života“ (прев. бел. – Щефица Цвек в челюстите на живота), а в една култова сцена Бата Живойнович, облечен в тигров костюм, казва на Щефица: „Sad cu da te karam, ovaj put cu stvarno da te karam!“ (прев. бел. Сега наистина ще те …,този път наистина ще те …) Разбира се „каране“ нямаше, защото „Трикрилния“, като се казваше героя на Живойнович много говореше и нищо не можеше.

Така е и с борбата с корупцията! Колкото и пъти да са част от властта, било с ГЕРБ, било с ПП, смартбютитата все не могат да я преборят. Все нещо или някой им пречи. И всеки път обещават на електората си, че „сега наистина ще я преборят, този път наистина ще стане“.

Единствената разлика е, че са преминали в нови форми на изкуство и предстaвят въпросната борба не на големия екран, а като флашмоб – предварително организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място, изпълнява някакво действие, след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.

Владислав Наков

Коментари 30 за
“ТОЗИ ПЪТ НАИСТИНА ЩЕ ТЕ…”

 1. До г-жа Ива Стаменова:
  Това сигурна информация ли е? 🙁
  Считам борбата с коронабесието за своя лична кауза и не бях сред наивниците, радващи се, че „военната операция и Путин били спрели ковида“. Нищо не е спряло, просто вниманието ни е отклонено в друга посока. Отдавна се опасявам, че следващите, които ще „го отнесат“, сме ние + Румъния и Молдова и че под прикритието на военно напрежение ще се проведе насилствена чипизация на най-слабо чипираните (досега) овце… 🙁 Пък Дон Кихотовците (които иначе безкрайно харесвам) нека си събират подписи срещу сатанинската мафия и нейните лични (уж световни) организации…
  https://youtu.be/RO9DP7khx3k

 2. До ще ми ваксинират…
  По време на практика кранистката пренасяше готови за пълнене с метал форми, но ги удари в колоната и .. всичко трябваше да се прави отначало. Майсторът започна да я псува, а те спря крана, показа си главата през прозорчето и му каза „я па тоя, ша ма плаши с туй дет най го обичам.“
  Та така и с въпросната госпожа

 3. „… голяма група хора се появява внезапно на обществено място, изпълнява някакво действие, след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.“

  По-добро описание на следствията от демократичните български избори за изминалите 30 години не съм срещал.

 4. Вероятно има основание за проверка.А какво да кажем за за прокуратурата,която активно пречи да се разследват кражбите на милиарди от герберастката и депесарската сган?Защо мълчите за това.Този сайт мина на страната на уродите,които за 12 год.,буквално закопаха държавата.Не ви ли е срам да заемате такава позиция?Затова сме като обран бостан-двете престъпни организации ни такова майката.И вие сте на тяхна страна?!Шебека,хидроинжинера от дръндарската философска школа, в затвора,но и техни стотици приближени.

 5. А да видим дали простото Кире ще брани смело Ленчето от Гешев или ще мълчи като путка.

 6. Много отдавна, т.е. още от първи курс съм разбрал, че без еВане работа не се върши.
  Една колежка взе с шестица много тежък изпит, защото един левент доцент и счупи пи4ката от еВане.
  Що се отнася до Гугленк@, която е имала кабинет в Министерството на икономиката, предоставен ѝ от НЕЗАКОННИЯ служебен министър Кирил Петков, тя едва ли ще даде смислен отговор за това, защо нейния кабинет е бил на същия етаж с този на НЕЗАКОННИЯ НЕРЕЗю
  Гугленке, мустаката п*тко, отивай някъде да се покаеш, защото разправят , че Каскетов и той голям к*р носел…

  1. Ти пък си тръгнал на плашиш кучето с наденица!
   Общата ще ги мандръса по трима до припадък.

   1. Все едно ,някой тебе да изплаши в тъмното с пърчово мъдо !
    Да видя,няма да повярвам,защото вие сте легендарно смели !!!

 7. Тази прелюбодейка(((която разбива семейства))),канализира омразата на недоволните в момента,но тя е никоя и нищетница,утре Кирчо ще си вземе семейството и ще изхвърчи от България,а тази ще остане като никоята в публичното пространство!!!
  ЗА МЕНЕ НАЙ-ГОЛЯМОТО ОГВРАЩИНИЕ,е бухъла НИНОВА,СРАМ И ПОЗОР,ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ,тази мръсна жена,излъга,и лъже всеки ден българите,и предаде КЛЕТИТЕ ПЕНСИОНЕРИ!!!
  КОРНЕЛИЯ НИНОВА-БСП И ДБ…предложиха и подкрепиха един и същ кандидат за КМЕТ В НОВА ЗАГОРА!!!
  БЛАГОДАРЕНИЕ НА АЛЧНОСТТА НА ТАЗИ лъжкиня-рецидивистка,се случи всичко което се случи за тези 6 мес.
  Мръсните комуняги,бяха зажаднели за власт,и сега каквито и червени линии да обевяват,то е точно за 1 час,при управление на Нинова,България изгони 70 руски дипломати,по голямо дъно за БСП от това няма.
  Мръсните комуняги знаят,че повече власт няма да помиришат,и затова сатаната Нинова се съюзи със сатаните от Дай България,и ПП….осинови сатанинските изчадия кирил петков и асен василев…
  Такова пропадане,такова дъно нито една политическа партия досега не е пропадала така,алчността на Нинова и комунягите около нея,досъсипаха България!!!
  Аз не мога да я гледам,нито да слушам….
  Няма червени линии,за алчните комуняги,и майка си ще продадат,стига да има какво да гепят!!!

 8. Прокуратурата разследва Лена Бориславова – ощетила ББР с нищожен договор. Документи показват, че Бориславова е получавала от ББР възнаграждение 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС, без разноски и без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. на час. Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова.Разследването е за сключена неизгодна сделка и е започнало преди месец, съобщиха от прокуратурата.Материалите са получени от районната прокуратура, която в началото е проверявала договор за правни услуги на Българската банка за развитие (ББР), свързан с Лена Бориславова.
  Новината, че прокуратурата разследва Бориславова се появи в края на юни. Тогава стана ясно, че държавното обвинение е изискало от Българската банка за развитие документи и информация за договора на банката с адвокатската кантора „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ (ДГКВ) – кой, защо и при какви условия го е сключил. Бориславова бе част от това адвокатско дружество. През лятото на 2021 г. председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова публикува договора на външната кантора, наета от ББР. В него Бориславова е посочена като предоставящ услугите от името на кантората. Атанасова настоява, че договорът е сключен, преди новото ръководство на банката да бъде вписано в Търговския регистър. Документи показват, че Бориславова е получавала сериозна сума от държавната банка на базата на нищожен договор. Той е потвърден от ББР от лица, които нямат представителна власт към трети страни. Копие от писмото, с което се потвърждава договора, показва, че Лена Бориславова е трябвало да анализира документи, да консултира и най-важното – да бъде точно определеното лице, на което адвокатската кантора да възлага тези услуги. Писмото за потвърждение и реално активирането на договора е осъществено с подписите на Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев на 01.07.2021 г. – шест дни преди да имат право за това. Те са вписани в Търговския регистър на 07.07.2021 г. и това е датата, от която могат да представляват банката пред трети лица и да подписват договора и потвърждаващото писмо за Лена Бориславова. С тези действия са нарушени съществуващи норми, като банката е задължена с разходи, които отиват в джоба на настоящата шефка на кабинета на Кирил Петков. Прави впечатление, че договорът е с адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, но е с точно посочване на Лена Бориславова при месечно възнаграждение 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС, без разноски и без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. на час.
  Договорът е прекратен, когато приближената на Кирил Петков се включва в политическата надпревара. Преди това тя е била адвокат на неговата фондация „Център за приложни изследвания и иновации“, в която е била и лектор.
  По времето на нищожния ѝ договор с ББР, Бориславова е имала кабинет в Министерството на икономиката, предоставен ѝ от служебния министър Кирил Петков на същия етаж, на който се намира и неговия кабинет. Конституционният съд обяви назначението на самия Петков в служебното правителство за нищожно заради двойното му гражданство по онова време. Кирил Петков и Лена Бориславова са и сред учредителите на „Да, България“. До подписването на договора с адвокатското дружество, в което работи Бориславова, също се стига след скандали, когато през целия месец юни 2021 г. Кирил Петков прави опити да смени ръководството на ББР.
  Десислава Атанасова от ГЕРБ коментира темата във фейсбук. „Как е избрано точно това адвокатско дружество и точно този адвокат – Лена Бориславова? Колко още подобни договори е сключило Министерството на икономиката или държавни дружества с принципал министъра на икономиката? Докога Кирил Петков смята, че лъжите му ще останат незабелязани?“, пита Атанасова.

 9. До Ленчето със мустаките . Май изритаха твоя Киро, за да се намърдат Асен и Лорер Альооо, йориската, дето си получавала по 14000 лева на месец хонорар от ББР и 6 месеца го раздаваше премиер по съвместителство, благодарение на “парапета” – когато кажеш, че някой е взимал по 4000 лева, за да прави платена руска любов, ще трябва да посочиш доказателства. Да, задължително е!

  И да отговориш кратко с “да” или “не” на въпроса – тази, с която водите преговори за кабинет и нейното обкръжение безплатна или платена руска любов въртят?!

  Хаха, май изритаха твоя Киро, за да се намърдат Асен и Лорер.

  (От фейсбук, заглавието е на редакцията) Соня Колтуклиева https://trud.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%8F-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%80/

 10. Отговорете на въпроса:

  Колко време решен трудов стаж има госпожицата и като каква, за да заема пост, който определя начина на живот на българите?

  Писна ми от жълтоустници с купени дипломи и на чужда служба!

 11. На изпита по анатомия Стамат бе скъсан, защото на въпроса „В кои органи се откриват най-много паразити !?“ отговори : В държавните…..

 12. Мангъров-СЗО е издала Заповед от 20.08.2022 ЛОКДАУН И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ ТИЯ ИДИОТИ,КИРО,АСЕН И КОРНЕЛИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ГИЛОТИНИРАНИ,НЕ АРЕСТУВАНИ!ТЕ ,ЗАТОВА ДРАПАТ,ДА НИ ВАКСИНИРАТ КАТО ЖИВОТНИ,А ТЕ ДА ПРИБИРАТ КОМИДИОННИТЕ.ЗА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА!МАКАР ЧЕ,НЯМА ДА ИМ ТРЯБВА,КАДИРОВ ГИ ПРОЧИСТВА! НАШИЯ НАРОД ЩЕ ЧАКА СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ ДА ДОЙАТ БРАТУШКИТЕ И ТУК!Н! БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА КАКВО НИ ЧАКА!

 13. Ма направете си една телевизия само за реклами бе, идиоти, и една друга само за готвене на вкусотийки, че казвам ви, нерви ми прайте. Значи, за кучета и котки може, а за прасета не може, така ли? Как има телевизия само за спорт? А? Значи, това което предлагам не е невъзможно.

  1. Сега ме карат да си купувам Делимано. Ей, като фана пръчката, само на Делимано ще ми станат.

   1. Сега ме карат да си купувам Трохевазин, за да стъпвам на здрави крака. Ах, вашта сметка багабонтска. От ваште реклами на лекарства милиони хора измряха. Човешкия организъм няма нужда от никакви лекарства, той има свойството да се самолекува.

 14. Те още борбата с комунизма не са приключили, ( 32г. не стигат, не им се отдава) какво остава за мафията и корупцията!

 15. Покрай борбата с корупцията много народ „захлеби“

 16. Турция планира да посрещне 42 милиона туристи и се очаква туристическата й индустрия да генерира приходи над $35 млрд. тази година. Това съобщи министърът на туризма Мехмет Ерсой в тв канала Habertürk.
  А ние??

  1. Преди месеци създадоха специални полети Турция Русия за сезона,
   а нашето ДПС подкрепя изгонването на служители на руското посолство от България.
   Директна помощ за Турция, макар че и в Русия се говори, заради турските байрактари да бойкотират Турция.
   Толкова малоумни продажни управляващи едва ли е имало някога в българската история.

  2. Е, ний пък ще дочакаме самата Турция! Ако, прецени, че има смисъл да се занимава с част или цялата територия на България!

   1. Има логика във това което пишеш и виж защо Руски политолог: България е същата провалена държава като Украйна България е забравила, че Русия я е освободила от турско иго.

    Това каза политологът Дмитрий Евстафиев в ефира на радио „Аврора“, съобщава кореспондентът на PolitNavigator. „Съдейки по поведението на българите, те искрено вярват, че турците са ги освободили от руското иго. Двете световни войни, по време на които България се оказа на противоположната ни страна, не могат да бъдат прибрани в килера. Затова България ще поздрави с цветя „турските освободители“, каза Евстафиев. „България е същата „фаил държава“ като Украйна. Само експериментът с българската държавност продължи малко повече … България винаги е била с някой силен. При Съветския съюз, при Германия и САЩ, сега ще минат 50 години при Ердоган. Какво да правим с това?“ каза Евстафиев. И така обърни внимание на картинката най отгоре българия е дадна във цветовете на националното ни знаме .Но червеното е съединено със територията на Турската държава https://www.politnavigator.net/rossijjskijj-politolog-bolgariya-takoe-zhe-failed-state-kak-i-ukraina.html

    1. Надявам се, че си наясно с иронията ми? Изпълнявайки поръчката за създаването на „пояса“ около Русия с онова триморие, за което се бият в гърдите, за българските управници няма никакво значение дали тук ще е България или Турция! За тях е важен антируския пояс!
     Не искам да съм свидетел, но съм сигурен, че на нашата българска земя държавата и Танганайка да се казва, за тия отрепки ще има купичка с благинки.

     1. Не е наясно с иронията ти и точно там е проблемът !

     2. Не не иронията те много уместна във случая със Турция . Защо например ДПС гласува за отпадане ветото ни за РСМ . Ам защото Турците си имат интерес във Албания ,която е на 90 % мюсюлманска .Македония която има огромно албанско мнозинство и България във това число . ето защо султан Ердоган винаги е казвал че Турция ще възстанови султанската империя на Балканите .Ето защо считам че ДПС -то са петата колона на Ердоган на Балканите и във частност във България .Това му е дългосрочната стратегия на Ердоган за България и затова Руският автор казва че след 50 години цялата югоизточна България ще бъде присъединена към Турция .От което мен лично ме е много страх .Так че тук няма място за иронии ,шеги , майтапи .Работата е много напечена и само Русия може да ни спаси кожите от разпада който ни готвят нашите врагове .

     3. Иначе еби го във гъза дрислив Кольо кашкавала ,защото когато става въпрос за оцеляването на България , всички иронии и шеги са абсолютно неприемливи .За шегите и ирониите и майтапите си има специални сайтове ,където човек може да пуска вицове колкото си иска .Тук този сайт е само са сериозни коментари ,а не за иронии .

 17. Прокуратурата услужливо натиска групичката на Киро, за да й покаже, че е бита карта, и че любимец на Козяк вече само е Асенка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *