« Върни се назад Публикувано на 05.11.2023 / 20:16

ТОВА СА ОДОБРЕНИТЕ ОТ ПОСОЛСТВОТО ЛИЦА, КОИТО СА СЕ СЪГЛАСИЛИ ДА ПРОДАДАТ БЪЛГАРИЯ В ИМЕТО НА ЛИЧНОТО СИ ФИНАНСОВО БЛАГОПОЛУЧИЕ. МНОЗИНСТВОТО ОБАЧЕ СМЕ НИЕ!

Най-важното разделение

Тези избори бяха изключително важни, защото показаха къде минава най-ярката разделителна линия в нашето общество. От едната страна е политико-икономическият елит, който заметнат с баналната мантия на евроатлантизма, извършва привичните си далавери. Това са одобрените от Посолството лица, които са се съгласили да продадат България в името на личното си финансово благополучие. Няма значение как ще ги наречете – ПП, ДБ или някакво друго съкращение. Същността им е еднозначно  васална. Към тях, разбира се, трябва да прибавим и интелектуално-артистичния слугинаж, грантовите анализатори и поети, които не пропускат случая да плювнат срещу България с надеждата да им подхвърлят още някой и друг долар.

Възможно е, подведени от изборните резултати в София и най-вече от логореята на тези персони, да решим, че те са страшно много, дори да решим, че са мнозинството от българските граждани. Обаче не са! Това че няколко полирани „либерални“ мозъци прескачат за един час в три телевизии, далеч не означава, че повечето наши сънародници са такива. Не. Не са.

Истината е, че нормалните българи сме много повече. Много повече сме тези, които обичаме страната си. Тези, които не почваме да слюноотделяме при вида на някоя артистична персона, внезапно решила да заяви „смелата си гражданска позиция“. Много повече сме тези, които се подиграваме на официозния евроатлантически догматизъм, а не повтаряме глуповатите му мантри. Много повече сме тези, които вярваме, че България има силата да показва достойнство и независимост, а не обиден васалитет.

И все повече ще ставаме, защото е логично да побеждава смелостта, а не превитият гръбнак.

Петър Волгин

«