« Върни се назад Публикувано на 18.09.2017 / 12:27

ТОВА Е ТВОЯТ ВИДОВ ДЕН, СИДЕРОВ, А СЛЕД НЕГО ЩЕ БЪДЕШ ПОВЕЧЕ ОТ НИКОЙ

ПАТРИОТИОчаквам логична и светкавична политическа реакция на партия „Атака“ и лично на Волен Сидеров. Уверението, че са се разбрали с агент Буда „като мъже“, вече не ми е достатъчно след днешните заявления за въвличане на България във война срещу Русия. Ако Волен Сидеров не напусне веднага тази управленска коалиция, означава, че хаванските пури са по-ценни от принципите. Здравият разум отдавна е изключен като опция, но времето за политическо изпитание настъпи.

Ти си на ход, Сидеров! Това е твоят Видов ден, а след него ще бъдеш повече от никой…

Имам колеги, завършили военното училище във Велико Търново, когато това място беше истинско и произвеждаше мислещи и знаещи хора. Лидери с умения, офицери, подготвени по руски стандарт за водене на военни действия в защита на своята държава. Днес на това място, наричано „военно училище“, има тръни и бодили, змии и гущери. Там се обучават натовските ни офицери, които в момента на завършването си на практика напускат военният строй. Логичен и напълно естествен избор! Политически предначертан и обоснован.

Кои тогава са натовските ни офицери? Ами онези, същите, обучени заедно с мен по руски стандарт, който впрочем е далеч по-сериозен от натовският прилаган в родината ни. Сигурно има сериозна причина за това!? Да я оставим настрана.

По-важно е да знаете, че натовските ни офицери получили всички удостоверения за НАТО, които са на ключови позиции, не са непознати за мен хора. Не трябва да са непознати и за вас, защото и по времето на комунизма, и днес, българските офицери са си само български и нито един политик не може да им повлияе. Воинска традиция, която политиците не познават! Уверявам ви.

Не познавам български офицер, който в личен или друг разговор да е дал знак за готовност за война срещу Русия. Нещо повече – няма такъв. Причините не са политически, нито експертни, най – малко идеологически. Общувам с много хора. Не са подчинени и на страх или сляпо русофилство. Напротив. Ако има съветофили в управлението на държавата, те вече са първи натовци, защото тяхната цел е краденето на пари, а това е ненаказуемо във властта.

За разлика от тях, българските офицери знаят много добре как да воюват, знаят кой е врагът и нямат нужда от политически наставници. Добре ще бъде, ако подобни политически глупаци не поставят на изпитание кроткият дух на професионалистите, защото не зная дали ме разбират правилно…

НИКОЛАЙ МАРКОВНиколай Марков

«