« Върни се назад Публикувано на 11.07.2017 / 11:02

ТОВА Е НАКАЗУЕМО, БЕ, АЛО, ВОЕНЕН МИНИСТЪР НА МВР! ОТКОГА БОП СТАНА ТЕХНИЧЕСКА СЛУЖБА, КОЙ ЗАКОН ИМ ДАВА ПРАВО ДА ЕКСПЛОАТИРАТ ТЕХНИЧЕСКИ СОФТУЕР ПО ЗСРС?

ВАЛЕНТИН РАДЕВМВР!: ОТ ШМАТКА НА ШМАТАРОК! ЧУЙТЕ МВР МИНИСТЪР ВАЛЕНТИН РАДЕВ И СЕ ПРЕКРЪСТЕТЕ ЗА … ВЕРЕСИИТЕ

Тоя направо и в прав текст го казва, че ще го използва не по закон. „По-добре да сме по-сигурни, дори някъде да минем границата – да го използваме не както трябва.“ Че това е наказуемо бе, ало , г-н министър! Абе, това да не ти е в армията бе,господин военен, министър на МВР!

Нали знаеш, като нарушиш правилата, независимо по каква причина, какво следва в една правова държава? То и всеки престъпник има мотив за извършеното от него , но това не значи , че го оправдава. Сигурността за сметка на свободата и накрая ….всички знаят резултата – няма ги и двете.

Как може министър да говори такива работи официално пред медии? Това е все едно полицай публично да каже, че в интерес на службата, все пак е упражнил малко физически тормоз над лицето „Х“. Тия са се самозабравили, мислят се за недосегаеми!

Откога БОП стана техническа служба, кой закон им дава право да експлоатират технически софтуери с цел подслушване, наблюдение и други там способи по ЗСРС? А какво става с информацията, която се събира и е негодна, няма доказателствена стойност? Или ще се трупа чрез справки в информационните масиви на МВР , но в тези, в конфиденциалните им? Тогава къде и защо им е Конституцията, къде им е ЗЗЛД, къде са им другите закони, щом инструкция или заповед, вътрешни някакви правила, независимо явни или секретни, ги отменят.

А не иска ли МВР шефът, в интерес на гражданите и за защита на сигурността им, тяхната, а и на правовата ни и спокойна Република, всеки човек сутрин да изпраща план по образец в МВР  какво възнамерява да прави 24 часа, за какво , с кого, как и кога ще се среща, какво ще си говорят, и след това – с отчет за извършеното и с нов план за следващите 24 часа?

Мимо Маринов

«