« Върни се назад Публикувано на 11.10.2014 / 13:42

Това вече и цирк не е. Тройката Любица К., Соня К. и Юлий М. направиха любимия си Б. за кашмер.

КолтуклиеваЖурналки-пиарки“ държали дистанционното на Б. за „кабинет на малцинството“. Остана и Жоро Свинаря да вкарат в правителството.
Не, не може да е истина! Соня Колтуклиева била внушила на Б. да прави „правителство на малцинството“. Все си мислехме, че тетка Меркел и г-жа Бъчварова го съветват по тези сериозни политически казуси, но сме били в тежка грешка.

Подценили сме съдбовната слабост на Б. към журналките на едно моби разстояние. Пита Любица Кулезич с мелодраматични нотки – „Кой внуши на Бойко Борисов да прави правителство на малцинството?, демек кой го качи на Пързалката, сякаш той е малоумен да сметне две и две, разбирайки, че няма как да прави друго правителство, ако не иска да заформя коалиционен кабинет. С.К. одма се жертва на пангара – „Аз“.

Това вече и цирк не е.

„Обикновена българка“ имала „смелостта и самонадеяността“ да му звъни на Б. и да му пише есемеси. И защо не – нали предполага, че Б. е чел само „Винету“, а там не пишело за „коалиционен кабинет на индианските племена“. Даже и за „правителство на малцинството“ нищо не се казвало. Вожд и съветници – нищо повече, в случая журналки-съветнички.
„После му се обадих – в паузата на мача. И той ми вдигна. По интересното е, че той ми сподели за втори свой разговор с Ангела Меркел. Вчера, освен, че го поздравила, тя му казала така: „Бойко, внимавай да не понесеш негативите от корупционната схема през последните години. Може би е по-добре да отстъпиш, ако не успееш да намериш сега солидна подкрепа на правителството.“. Той остави в мен впечатление, че по-скоро иска нови избори, отколкото да състави кабинет.“, редна съзаклятнически С.К. Иначе казано – помага на Б. да размахва плашилото с нови избори, както плашеше, че ако народът не му даде стотина депутати, ще трябва да има бърз вот. Народът не му даде стотина народни представители. Обаче Б. бил много отговорен и щял да се опита да състави правителство – първо на малцинството, а сега се оказа, че вече не искал подобна формула, търсейки начин да заформи коалиция на „споделените отговорности“. С.К. скача на амбразурата и поема вината за „внушението“, правейки Б. за посмешище – журналки му внушават какво правителство да реди. Как няма да го сугестират – нали им го вдига… Да не е като Серж…
Обаче. Шпрехен зи банкенски дойч? Не, много жалко – тичкайте на уроци при Б. О, да – ценителят на С.К. се е разбрал на руски с комсомолката Меркел, нали тя беше от източните немци, как можахме да забравим.

Обаче друго не забравяме да питаме – ако С.К. не бъбри неистини, ако се окаже, че Б. си споделя с нея като с будоарна довереница какво си говори с един от евролидерите, това не го ли компрометира пред Ангела Меркел?! В петък води сериозен разговор с Меркел, а сутринта публиката е събудена от потресаващо разкритие – С.К. разнася из телевиденията какво си говорят кандидат-премиерът Б. и Меркел.

Това да ви прилича на онова „препикано СРС“ – о, не, пуснете водата, това вече дори на WC не прилича, направо си е кърско изхождане. Б. немедлено да се разпореди в качеството си на „национален лидер“ и неизбежен премиер, докато не стане президент, Владимир Писанчев да подава скорострелна оставка и С.К. да поема ДАНС. Л.К. може да отмени Цв.Цв. за МВР. Юлий М. ще замести Делян П. в Задкулисието. И всички ще си бъбрят с леля Меркел, а разговорите ще изтичат канализационно в реално време.
„Не знаех, че правиш хумористично предаване. Някой да твърди, че съветва Бойко Борисов, е нелепо. Бойко Борисов, дори когато играе тенис, играе сам. И това го знае целият свят. Просто не обичам да слушам неща, които не са верни.“, отсече Юлий Москов, този впечатляващ почитател на Делян П. „Всякакви съветници, съветнички – това е пълна глупост. Борисов е най-опитният управленец в България. Най-опитният! Следователно – на него не са му необходими съвети. На него не му е хрумвала никаква идея, защото той е един дълбоко логичен човек. Въпросът е на съвсем друга плоскост. Вие смятате ли, че има глухи сред вашите хора, които да мислят, че става въпрос за формиране на правителство на малцинството? Не може да се спори върху неоспоримото – кой трябва да бъде министър-председател. Никой не може да каже на Ангела Меркел – вие спечелихте изборите, но канцлер ще стане кметът на Хановер.“, назидава Ю.М. журналките. Апропо. Не знаехме, че Платон, който се е кефел, когато му хрумват идеи, не е „дълбоко логичен“ – но от М. разбрахме, че на Б. не може да му хрумват идеи, но пък бил „дълбоко логичен“.

Голяма работа е да си спортен журналист и да отбираш от „управленски бойковизъм“.

„Много е важно да се раздели – от една страна е правителство на малцинството, за което аз се боря, от друга – коалиционен кабинет с договорени министерски постове.“, подскочи С.К. „Това са празни приказки. Слушах те достатъчно.“, сече М. „Моля ти се, изтрезней!“, отвръща на секирата К. „Абе, какви ги приказваш ти?! Ку-ку! Ние имаме катастрофа в енергетиката, здравеопазването, с една голяма банка и още много катастрофи. И не ме прекъсвай! Люба, какъв човек си поканила тука?!“, прогърмява Ю.М. „Най-големият враг, според мен, на Бойко Борисов се казва Русия. Ние винаги забравяме едно – на Балканите никога не е имало конфликт в историята между Турция и Западна Европа, имало е само конфликт между Турция и Русия.“.

Москов, Москов, Москов да скача срещу Русия – идва ни в повече. Този роден Кисинджър може да не е щудирал с моливче Платон, но пък е един балкански Кисинджър, нямайте съмнение.

Турция не е воювала, да знаете, с обединената флота на Западна Европа при Лепанто през 1571 г., а с Русия. Нямайте съмнение, щом Москов тъй ви убеждава. Любица К. наистина може да разбие „Шоуто на Слави“.
След като оправи С.К. и Путинова Русия, Москов размляска от години жвакана медийна дъвка. „Ти можеш ли да кажеш един случай, в който Делян Пеевски е нарушил закона? Не можеш. Проблемът е с ДПС, които загубиха много турски гласове – и в България, и в Турция. Там от 150 000 гласоподаватели те получиха 50 000 гласа. На ДПС им трябва политическо време, за да възстановят своята ситуация. И затова ДПС няма да искат министри, а ще следват стратегическа политика. Затова вчера Бойко Борисов много тънко намекна – не, аз няма да управлявам с ДПС и внимавайте за процесите в Турция.“. Как може да пропускате много тънките намеци на Б. Веднага да се поправите. И няма да слушате Местан, когато ви зомбира, че само ДПС прибавя гласове, щом като М. ви казва, че са можели да вземат още сто хиляди гласа в Турция. Е, той и Б. можеше да вземе още половин милион гласа, ама не му се получи, значи ги е загубил. Не се коркайте – М. може да не е познавач на Платон като Цочо Бояджиев, ама е „дълбоко логичен“ – също като кумира си Б. Малко е зле с историята, но пък е балкански Кисинджър.
„Трябва да има правителство, защото ще ни завърти такава спирала, че през януари ще сме в тежка криза. Пак ще кажа – Ангела Меркел…“, напира за финалните реплики С.К. „Сега разбрах, че тук има хора, които са по-умни от Ангела Меркел. Това е жалко. Освен това е нелепо.“, прави се на саркастичен Ю.М. „Има прости и ясни реалности – ГЕРБ са готови да се нагърбят и да извадят от калта България. Едно съглашателство за правителство е като брак – трябват двама. Ако Реформаторският блок, ако Патриотичният фронт не желаят партньорство, няма как да се получи.“, дава своя принос за хумористичното предаване на Любица К. спортният журналист М., който хем реди, че „Едно съглашателство за правителство е като брак – трябват двама.“, хем изрежда още двама освен партията на Б. – Реформаторският блок и Патриотичният фронт. Няма лошо – не брак по сметка, а ТРОЙКА ЗА КОАЛИЦИННО ОНОЖДАНЕ. Нали ви казахме – М. може да няма свежи идеи, но пък е „дълбоко логичен“ и освен това се чува какви ги плещи. Вервайте.

Тройката Любица К., Соня К. и Юлий М. направиха любимия си Б. за кашмер. Как ли Б. пропусна да се включи по мобито. Не може да бъде – нима всичко, което е бърборила С.К. е светата истина. Няма да загине България. Споко.

Меркел съветва Б. Соня К. съветва Б. Юлий М. се грижи за имиджа на Делян Пеевски – триста дни без клатене на Лодката са му сигурни на Б. Какво повече – о, да, Любица К. и тройка хумористи в тв ефира: единият „задочно“, но пък представен будоарно от Соня К. Липсваше ни само Жоро Свинаря. Коя ли журналка, познаваща отблизо този авер на Б., ще ни сподели в една прекрасна събота как Свинаря и Б. са обсъждали „съветите“ на тетка Меркел на банкенски дойч, пардон, руски без падежи.

www.bgsniper.com

«