« Върни се назад Публикувано на 23.06.2017 / 8:46

ТОВА, АКО НЕ Е ПОПУЛИЗЪМ, НЕ ЗНАМ КАКВО Е!

АНЕЛИЯ КЛИСАРОВАБСП май инвестира в бъдещи избори, иска да раздава безконтролни помощи!

Цитат: “36% от децата нямат възможност да си купят и една книга на година, 41% от малчуганите нямат възможност да идат на училищна екскурзия, 40% от децата не могат да си купят втори чифт обувки. Затова БСП иска еднократни помощи да се дават не само на първолаците, а и на децата от втори, трети и четвърти клас”.

Анелия Клисарова, депутат от БСП

Това, ако не е популизъм, не знам какво е!

Особено на фона на смартфоните в детските ръце, заради които може би няма пари за книги? Как депутатката Клисурова си представя контрола на изразходването на тези 250 лева?

Ако наистина социалистите искат да помогнат с безплатни помощи, могат да го направят по-умно – държавата да възстановява пари до 250 лева срещу представени фактури за покупка. Срещу фактура за купена детска книга – възстановява средствата. Срещу фактура за чифт детски обувки – възстановява средствата. Фактура за екскурзия от училище – средствата се възстановяват. Ще има малко бумащина, но парите ще отиват по предназначение.

Защото аз, например, циганче с книга в ръка не съм виждал от моето детство, а за какво всъщност ще се изхарчи тази еднократна помощ, никой не знае. Може да е за книга, което лично аз не вярвам, може да е за ракия, което е по-вероятно. Безконтролното раздаване на пари си е чист популизъм!

Но пък помага, когато напомниш за него в предизборна обстановка!

Галин Люцканов

www.lyutskanov.co.uk

«