« Върни се назад Публикувано на 23.01.2022 / 10:16

ТОВАРИЩ ПУТИН Е ВАШИЯ ЦИРКОВ ДРЕСЬОР, КОЙТО КАЗВА НА ФРЕНСКИТЕ СИ БОЛОНКИ: КАЖЕТЕ ТРИ ПЪТИ БАУ!, А ВИЕ МУ ОТГОВАРЯТЕ: БАУ, БАУ, БАУ! КАЖИ ТРИ ПЪТИ „БАУ“, СЛАВИ!

По байтошово време нямаше много работи, но цирково изкуство имаше и то какво!

Спомням си, бях малък и ме заведоха да гледам дресура на животни. Имаше всякакви, включително африкански. Но най-много ме впечатли, че дресьорите, които се редуваха на арената, си говореха с животните и те ги разбираха някак, а бях убеден, че тези животни не владеят членоразделната реч. И как се случваше? Като малък, така и не разбрах как стават тия работи, защото трябваше да порасна, за да осъзная някои неща, които с малкия си мозък не можех. И това се случи, но вече нямаше златните манежи, красивите животни и всякакви светлини. Циркът обедня, разболя се и до днес мърда, почти като жив, но не е оня.

Вчера слушам изявление на славчовите хора, обсебили Външно министерство, в чест на коалиционната партийно-олигархична дружба, като реакция на призива на руския президент, нато да изтегли структурите си от Източна Европа. Външната министърка от има такъв народ, която не вижда причина да ходи в парламентарната външна комисия и се крие от всички медии по установен отгоре партиен ред, се задейства. Ти да видиш!? Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак. Веднага подготвят нашите герои на новото време изявление към Руската федерация в което обясняват на дълго и широко какви натовци сме ние, в какви съюзи членуваме, как може да си правим каквото решим за правилно и не на последно място – произнесъл си бил конституционния съд за тия работи.

Ехаа.

Абе слави, наистина ли сте толкова тъпи всички там?

Като цитирате тоя прословут наш конституционен съд, не си ли спомняте, че същата институция се произнесе скоро с акт, че Кирил Петков не може да бъде премиер, защото е излъгал? И вие какво направихте? Забихте си главите в задниците и направихте правителство с премиер, същия недостоен лъжльо. Това е по-малкия проблем, защото главите са си ваши, може да държите където се чувстват добре. Само, че наистина ли не се досещате, че товарищ Путин е вашия цирков дресьор, който казва на френските си болонки: Кажете три пъти бау!, а вие  му отговаряте: Бау, бау , бау! И кой е шефа в случая?

Да не мислите, че руския император не преполага вашата естествена и напълно посредствена реакция спрямо неговите думи? А дали не цели точно тази ваша глупава реакция, защото му трябва за друго нещо малко по-късно? Не, знам. Вие трябва да ги знаете тия работи, но ми се струва, че сте тъпи като антични брадви и не ги мислите много нещата.

Извинявай.

Хайде сега да опитам и аз, защо пък не:  Кажи три пъти бау, слави!

===

И да знаете. Учете се само от най-добрите!

Все ми е тая дали ще ме наричат русофил, пета колона или там каквото имат в бедните си мозъци. Толкова могат, толкова мислят! За мен най-важната цел е, да се създаде здрава и устойчива национална съпротива срещу всякакви форми България да бъде въвличана във военни конфликти. Съзнавам, че политическата ни класа и интелигенция не са дорасли до нужното съзнание да отразят или неутрализират адекватно подобни заплахи. Нямам никакви намерения да доказвам на никого какъв съм, кой съм и защо правя нещо.

Правя каквото смятам за правилно.

НАТО има своите добри страни като организация, има и не толкова добра страна. На този етап организацията не е добре подготвена ресурсно за открити военни конфликти с Русия. Само който не познава нещата отвътре, може да има илюзии и разюздено въображение по темата. Руското разузнаване знае всички военно-политически аспекти на вътрешните противоречия между станите членки и тежката техническа изостаналост на Алианса. Силите му стигат до ниво „военна защита“ на съюзниците, но за по-сериозни предизвикателства не е подготвен адекватно. Надуването на политически и емоционални балони не е в полза на организацията, нито на отделните страни в нея! Внимавайте. Необходими са поне две десетилетия още и нов модел за ресурсно осигуряване и управление на НАТО, за да догони изоставането си спрямо вероятните си противници.

Затова стана сложно! Балансът на интересите идва само след баланс на силите.

Николай Марков

«