« Върни се назад Публикувано на 06.11.2017 / 11:13

ТОА ПРАВЕН ИНФАНТИЛ НЕ ОСТАНА ПРАВЕН ПРИНЦИП, ДЕТО НЕ Е СГАЗИЛ!

ДАНАИЛ КИРИЛОВСтава дума за промени в Наказателния кодекс, с които да се запише, че за престъпления при приватизационни сделки давността не тече или тя да се възобнови. Кой от двата варианта ще предложим, е въпрос на законодателно решение и предстои окончателна преценка„, обясни шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов.

ТоА правен инфантил и всичко друго завършващо на -ил, няма ли да миряса най-после! То не остана правен принцип, дето да не е сгазил! Имам чувството, че е завършил „Тежка металургия“ или нещо подобно, но никой не може да ме убеди, че е юрист!

Съгласно Конституцията, по давност не се погасяват само преследването и наказването на престъпления против мира и човечеството! Чети, бе, Дани, чети! Ама, Дани е като чукчетата – писател, не читател!

Ало, жабетата, дето ви ручат! Доволни ли сте в блатото? Напича ли на брега? Махате ли доволно с крачета? Чувствате ли се щастливи, че в лабораторията правят дисекции на белите мишки? Надявате ли се, че ще изкарате зимата? Щъркелът ви забрави, така ли? А помните ли как се радвахте, че вече не сте попови лъжички? А помните ли, че мечтаехте да напуснете блатото? И си вярвахте!

Ама Жабокът е баща на всички ви!

/Речник на думите в българския език: Жабок

1. Мъжка жаба.

2. Прен. Пренебр. Надут, високомерен човек, обикн. без реални основания. Какъв жабок, ще се пръсне./

Квакайте, жабета!

иван петровИван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/

«