« Върни се назад Публикувано на 06.07.2017 / 9:41

ТИШИНАТА В СИЛИСТРА – ПЛЪТНА И ТЕЖКА. КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВО СИ НАРУШЕНИЕ НА ЗОП ЗА НАД 100 000 ЛЕВА?

И още за тишината в прокуратурата  и Икономическа полиция – Силистра.

През 2016година по сигнал на бивш служител на Община Дулово Окръжна прокуратура Силистра образува преписка. Наред с редица нарушения трябва да бъде проверен и договор за консултантски услуги, сключен между община Дулово и „Партнер Консулт“ЕООД.

На 03.01.2012година е сключен въпросният договор и неколкократно е удължаван с анекси. За периода от 01.01.2012г. до 30.04.2016г. всеки месец община Дулово е заплащала по 2400лв. на въпросната фирма.

Окръжна прокуратура – Силистра констатира, че при сключването на договора е нарушен ЗОП. И какво от това – нищо! За МВР Силистра и за ОП Силистра нарушението на ЗОП не е престъпление. Постановлението на ОП Силистра е обжалвано пред Апелативна прокуратура – Варна и е отменено, като са дадени и задължителни указания.

Очаквано указанията не са изпълнени от МВР Силистра и ОП Силистра. В Силистра все пак е тишина…

В постановлението на ОП Силистра има интересни данни. Според ОП Силистра за периода януари 2012 – април 2016 са преведени по справка 31200лв. Интересно как ОП Силистра в първото си постановление описва подробно, че за същия период са изплатени  четири пъти повече пари, а сега те се стопяват на 31200лв. Математиката е толкова лесна – 52 месеца по 2400лв. не прави 31200лв.

И отново отказ да се образува наказателно производство. Очаквано. Все пак тишината в Силистра е плътна и тежка.

За същите нарушения, но в по-големи мащаби на кмета на Пловдив вече е повдигнато обвинение. Явно тишината на Силистра е по-силна и от мащабите на Пловдив.

С други думи тишината на ОП Силистра и Икономическа полиция Силистра казва следното: „Тихо е и няма нужда някой да си мисли, че ще нарушим тишината си. Какво тук значи някакво си нарушение на ЗОП  за сто и няколко си хиляди лева?“

Afera.bg

оп силистра

оп силистра

оп силистра

оп силистра

оп силистра

оп силистра

«