« Върни се назад Публикувано на 01.03.2022 / 22:11

ТЕ СА ЛУДИТЕ, А НЕ ПУТИН. КАКВО НЕ ВИ СЪОБЩАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ

На никого не му хрумна да осъди Щатите, които нападнаха Афганистан веднага след ударите по кулите-близнаци. После използваха повода и нападнаха Ирак, а после и други страни, но да не задълбаваме.

За Русия Донбас са кулите-близнаци, които се взривяват всеки ден от осем години насам. С американска скрита агресия, която настъпва методично с НАТО на повърхността и разполагането на лаборатории за биологично оръжие, съпроводени с идеи за атомно оръжие в Украйна под повърхността. С малки бонуси като системен терор над руското население в Донбас и готвени химически атаки по границата непосредствено преди руската инвазия.

Когато СССР се готвеше да сложи балистични ракети в Куба (братска социалистическа държава) преди половин век, Кенеди и Щатите настръхнаха и избухна така наречената Карибска криза (16 – 28 октомври 1962 г.), а светът беше на ръба на ядрена война. Тогава е било много по-страшно, защото е нямало интернет, информация и толкова лесна пряка комуникация между лидерите.

Днес телевизията и западната пропаганда представят защитната реакция на Русия, която е абсолютно идентична на тази на Щатите от 2001-а и 1962-а като агресия.

Днес телевизиите не ви съобщават, че руснаци и украинци заедно охраняват АЕЦ “Чернобил” в момента, защото първата работа на руската армия бе да направи кордон около Чернобил, за да го предпази от провокатори и да го охранява заедно с украинците.

Телевизиите не ви съобщават и това, че руската армия се цели само във военни обекти, пази цивилното население и затова още не е приключила с Украйна.

Не ви казват и че украинците използват населението си за жив щит от цивилни и разполагат оръдия между жилищни блокове, възползвайки се от стратегията на руснаците да пазят цивилните, пускат криминални и военно престъпници от затворите и ги въоръжават за дълга и изтощителна гражданска война и т.н.

Президентът на Украйна е професионален телевизионен шут, а кметът на Киев професионален боксьор, чийто мозък отдавна е направен на пихтия. Двамата са тамагочита на американксия циничен прагматизъм, който среща потенциала на украинската проблематична идентичност (нещо като македонската).

Те са лудите, а не Путин, който бе изправен от стената и от либерал по душа (Дугин го критикуваше жестоко преди Крим) го превърнаха в ястреб.

За мен е потресаваща глупостта на Европа, която в този момент трябваше да запази хладнокръвие и да не се меси. Тук уравновесеността на Меркел липсва. Не мисля, че при нея Европа щеше да праща военни помощи на фашизирания марионетен режим в Украйна.

Но най ме удилвява българското разделение по този въпрос, защото и двете страни сме губещи.

Две съобщения, първото от приятелка: „Здравей, защо никъде не се дава по-широка гласност за издевателствата на мародерите в Украйна. Имам приятелка в Киев, която в момента  е със семейството си в село на 30 км от Киев. Ето какво ми писа днес: “ Я очень боюсь… У нас очень много мародёров из Украины, свои грабят своих… Выносят всё из квартир и домов, стреляют…“

Второто от приятел:Сутринта говорих с Мариупол -украинците не дават на никого да излезе от града. Ползват хората като жив щит… А руснаците с цялата им тъпота извели напред млади момчета с леко въоръжение – дозорно въоръжение- МТЛБ, БТР и пр. Украинците ги избили. И сега пратили редовни части, тежко въоръжени – градът бил обкръжен и както ми казаха: Войната започва сега. А жертвите ще са много, защото цивилното население не може да напусне града, а и в градския бой знаеш, че жертвите и на нападащите са много, освен ако градът не бъде изравнен със земята. Терористична е тази тактика, но от възпитаници на САЩ друго не можем да очакваме…. Това исках да ти кажа, защото е директно казано.“

Явор Дачков

«