Публикувано на 08.04.2021 / 21:44

ТЕ ОГРАБИХА ГНЕВА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И ГЛАСА НА 150 000 ОТ ТЯХ

Миналата година, когато предупредих, че политическото яхане на протеста е грозно и някой ще иска да го осребри, ме попитахте – защо така.

Когато след това същите тези хора предадоха/продадоха протеста и предупредих, че това е мотивирано от някой, който ги управлява ръчно, ме попитахте – защо така.

Когато след това предупредих, че тези хора промиват мозъците на децата ни по най-уродливия начин, с книжки, внушаващи, че еднополовите бракове са нещо нормално и хубаво, ме попитахте – защо така.

Когато попитах откъде са парите за тези няколкостотин билборда в страната, ме попитахте – защо така.

Когато в петък попитах коя ще бъде първата парламентарна група, която портмонетата й ще я разпаднат, не ме попитахте нищо.

Сега аз не питам нищо, просто ви моля да видите истината.

Те ограбиха гнева на стотици хиляди и гласа на 150 000 от тях.

Румен Петков

Коментари 37 за
“ТЕ ОГРАБИХА ГНЕВА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И ГЛАСА НА 150 000 ОТ ТЯХ”

 1. 1. До г-н Стан – БСП няма работа с другите три нефелни организации!
  2. До г-н Гражданина – не е семпла селска булка жена, завършила с отличие Софийската класическа и право.
  3. Аз съм човек с десни убеждения, винаги работил в частния сектор на доста добри позиции поради добро образование и работливост (липса на мързел). Тъй като това е единствената нормална партия у нас през последните години, с прогрлама, структури и с последователен лидер, при това с прилична външност и възпитано поведение и макар че не съм съгласна с някои техни предложения, пак ще гласувам за тях, защото с образовани и културни хора можеш да се разбереш. Такива в другите партии, натресли с в парламента, почти няма – има в малките, които за съжаление са без значение в момента. Моите поздрави и голямо уважение за доц. Мангъров, Минчо Христов, Елена Гунчева, Анелия Дулева и многото други свестни хора. Бих искала да ги видя в парламента. Смятам, че системата трябва да бъде смесена – пропорционално-партийна и мажоритарна, за да може да гласуваме и за тях.

  Днешният така сформиран парламент е пълен резил. Те си знаят защо се набутаха. Ние също знаем.

 2. Гларус, все пак всичко се върти

  около МАЙСТОР СЛАВИ, нали

  …като шиш на барбекю,

  и като младо путе,

  кога МАЙСТОР СЛАВИ е.б.е

 3. Всички тия измислени формации няма да доведат до никакъв резултат и Борисов пак ще се яви като спасителя на България. Политиката е изкуство на възможното и на компромиса.
  Трифонов е нищо повече от надут балон, който ще се спихне бързо,ако продължава по този начин, сценаристчето Хаджи Тошко Ерусалимски вместо да говори нелепости от типа на никога с този или онзи, да млъкне и да се огледа за съюзници които могат да помогнат за главната цел- отстраняване на ГЕРБ от всички властови позиции. А, демократите да не забравят защо имат кметове в София, на втори тур избирателите на БСП подкрепиха масово техните кандидати с единствената цел отстраняване на ГЕРБ от властта в София.
  Същото се отнася и за мутри вън. Глупаво е да се говори за БСП като партия на статуквото след като единствено те се явяваха през последните 4 год. като единствената и безкомпромисна парламентарна опозиция. Отстранете ГЕРБ от властта с подкрепата на БСП, проведете необходимите промени и тогава ходете на избори. Иначе Борисов, ще ви отстрелва поединично, до пълното ви обезличаване и ликвидиране.

 4. До съвсем скоро си мислех, че ние в тоя фейсбук сме eмигранти. Че сме избягали реалността, бълбукаме си тук дружно, вълнуваме си се, без да пречим.

  Боже, какъв наивник съм бил. Та ние не сме тук сами.

  Управляват ни с директни включвания от правителствения личен фейсбук профил на премиера. Всички събрания на кабинета се провеждат във фейсбук. Политическият диалог е във фейсбук. Борисов отправя предложение за брак към опозицията с пост във фейсбук. Трифонов му отказва във фейсбук, откъдето принципно се обръща към суверена. Дори Корнелия днес писа на премиера във фейсбук! Прокуратурата се задейства по сигнали във фейсбук, с изключение на сигналите на Христо Иванов, които също са във фейсбук, естествено. Във фейсбук се писаха ваксинационни планове, карантинни мерки и дори, забележете, конституция!

  Фейсбук отдавна не е нашият малък остров, скъпи приятели. Фейсбук не е емигрантски лагер и никой не ни държи тук насила. Нещо повече – фейсбук не е територия извън държавата. Фейсбук Е ДЪРЖАВАТА.

  И понеже знаем кой е собственик на държавата, стигам до логичния извод:
  Пеевски е глътнал Зукърбърг!

  Моля, не казвайте на никого.

  Радослав Бимбалов

 5. Някои от сектата ниновисти от седмия ден още ни учат, че чумата бсп е по-здравословна от чумата герб и мечтаят комунягите да се присламчат към трите нови партии.
  С 13% герб надруса бсп и докара партията им до абсолютното дъно.
  Само Минеков се оказа свестен от ония тримата и сега е прав за новите избори.
  Ако някоя от трите нови партии се оцапа с някоя от трите чуми, е обречена.

 6. Минеков с притча за Хаджигенов, Манолова и Христо Иванов:
  Приказка за трите партии на юнаците и червенобузата им посърнала тъща.Целта не е златната ябълка, желанието ни беше юнаците да отрежат главата на ламята. Ябълката с нейното витаминозно съдържание остава на дървото, ламята лежи тежко ранена, а юнаците се колебаят как да заобиколят ранения звяр и да стигнат до заветната цел. Три дни яли, пили и се веселили, ламята оздравяла и побесняла в желанието си за мъст и власт.
  Тук приказката няма щастлив край. Единият храбрец приел да бъде на служба при ламята, то и без друго ламята винаги ще бъде господар. Вторият се прибрал посърнал у дома и обещал на своите съселяни да пробва пак. Третият заминал на гурбет, отчаян от липсата на жертвоготовни юнаци.

  Поуката от приказката. Единственото и правилно решение на партиите и коалициите от опозицията е ясен отказ от какъвто и да било кабинет, отказ от мандат и нови избори. Ще има достатъчно време за бърза промяна на изборния закон, дистанционно гласуване и в двете възможности, видеонаблюдение, машинно гласуване за всички.

  Ще има несъгласни. Това са тези, които похарчиха огромни средства, за да попаднат сред избраните. Други взели кредит за кампания ще останат длъжници. Обещалите услуги и благоденствие ще се превърнат в лъжци. Впрочем цялата спомената група, потънала в надежди за благоденствие можем да определим като предатели по отношение на основната цел – премахване на управляващата мафия.

  Кошмарът в главата на управляващия падишах е служебното правителство. Това краткосрочно явление ще бъде отговорно и заето с единствената цел – честни, законни избори. Резултатът за победителите ще бъде удвоен и решаващ.

  Нужен е кураж и търпение.

  Есента ще бъде нашата пролет.
  ВМ

  / Единствен член на „Партия на протеста“ и неин председател, останал без пожелано парламентарно присъствие или коалиционно съвкупление/

  Велислав Минеков

  1. Profesore, все пак за да се изпълнят посочените от вас добри и нужни промени в изборния кодекс е задължително за известно време да има действащо НС. Разчистване на избирател-
   ните списъци, смяна на ЦИК, служебен кабинет и избори 2 в 1 наесен.

 7. БСП не бива да влиза в коалиция с никого в този парламент ташак (с извинение). Трети – трети, няма лошо. Каквото станало станало. През цялото време плюха Нинова повече от Борисов, не пуснаха БСП на протеста, макар че хората си ходеха, след изборите й вадиха душата да й искат оставката, после ще я натоварят отново с всички негативи, след като ги носи на гърба си някй и друг месе.ц.

  Аз ще ви кажа какво ще направят – Славчовци, Бабикяни, Христо Ивановци и Догани ще изтърколят някое „експертно“ недоносчи, за да кажат, че са се преборили с ГЕРБ и БСП. Естествено контрата ще бъде БСП.
  Г-жо Нинова, ПО-ДОБРЕ САМ, ОТКОЛКОТО С ЛОШИ ПРИЯТЕЛИ! (Омар Хаям).

  1. Семплата селска булка Нинова, стопи БСП до 3-та формация и изгуби над 300 000 гласа. При следващи избори, „кадърната“ интригантка ще довърши играта – 4-5 място за БСП и роля в миманса….. А някои зомбита, подобно на зомбираните геЙберасти продължават да я оправдават и крепят?! Трябва обаче да знаят, че Нинова е Борисов с пола и превърна БСП от демократична във вождистка партия.

   1. Я се осъзнай…..
    С Гергов, Станишев, Пирински и т.н БСП е била демократична?
    Смях.
    С тези по-горе изброените БСП по-скоро беше патерица на ГЕРБ и ДПС!
    Кому беше нужна коалицията БСП-ДПС и Царистите?
    Заради такива подлоги като Гергов, Станищев и подобните им БСП не може да заслужи доверието на много от хората.
    Или може би БСП е била демократична по времето на Михаил Миков – пиянката?
    Осъзнай се!
    Не пиши глупости!

   2. Хаджи Генчо, много пяна се ветрее и ти си явно един от Пянаджиите !

    afera . bg :
    ХЕПТЕН СЕ ОСРАХТЕ, БЕ! ИЛИ ПЛЕСНЕТЕ, ПА СЕ ПРЕГЪРНЕТЕ – МУТРИСТИ И КОМУНЯГИ!

    Diko
    Това се отнасяше за Страхил Ангелов … пък се оказа, че той е бивш член от БСП – той не бил вече член на БСП, а било Активно Мероприятие !

    Не харесвам Курнела, ама само тя излезе „мъжкарана“ като изрита Пловдивския Свинар и Джендърчето Серьожа, пък и Гоце Делчевския „бизнесмен“ далавераджия, както и един Видински ВИП пияница .
    Е те й го върнахо тъпкано, като прехвърлиха всичките си люспи на незабравимото Майче, ама такъв е живота !

  2. Абосолютно точно казано от мацката, само ще допълня, че Нинова 4 години громи мутрата, дишаше му във врата, развали сметките на милионерите в БСП……е …..била от статуквото……изкара си групата от парламента, помните ли как оплюха за този и акт, сега нова песен, загубила била защото не изкарала парлам.група на простеста……истината е, че Нинова им обърка сметките, но тя е умна и ще си вдигне партията, а колегата хаджигенов е сбъркан изначално, за мая-логореята, просто няма думи…..всичко толкова се изкриви в държавата ни, че нямам идея как ще се справим……

 8. България може да се промени към добро само ако се постигне съгласие за коалиция м/у ИТН, БСП, ДБ и Мутри вън !!!
  Реално сега ни трябва работещ парламент с мнозинството на ИТН, БСП, ДБ и Мутри Вън, разполагащ със 135 депутата!
  Това би била работещата опция срещу ГЕРБ + ДПС.
  По този начин ще бъдат смачкани главите на двете ЛАМИ: ГЕРБ и ДПС !
  Да живей България!

  1. Курнелита има опит в мачкането, БСП така хубаво я смачка,два пъти по-малко гласували, че дори нейните хора не я щат, в Перник, Благоевград, Пловдив й искат оставката, ама комуняга оставка не дава.

   1. Не гледай през прозореца на чуждата къща. Карат се бият се и вечер под юргана се померяват. Кажи, че си съгласен с предложението на Бонев и Stan.

 9. А бе ,всички си треперят ,това е истината…

  ,, …Истината е страна без път…“

  Много синоптици и болшевици в таз България ,бе…

  Аз предлагам ,който е без сертификат за завършена ваксинация да няма право да гласува наесен !

  Венсеремос.

 10. Не харесахме Нинова и проф. Христов, харесахме Бойчето и Спасчо Гърневски, не харесахме Костадинов и Пламен Пасков, харесахме Маичката и Капонката, не се наситихме да ни управлява пожарникар, решихме да го сменим с шоумен. Народе, ние сме МЪРШАТА, не някой друг. Ние сме като гладни пирани, които можем само да хленчим, да плюем. Излезте от мизерното си кварталче, извън страната да видите разликата в културата, страшна е. Само един Бойко си призна, че е прост, никой друг. Нека пък остане в историята като единствен.

  1. 145145145
   80 млн. гласуваха за Тръмп но Бидона беше казал-Ние имаме най-съвършенната система за фалшифициране на избори …и бе избран!!!И не само там!!!Навън е същото!!!

   1. От къде ги избади тези 80 млн. за тръмп или числата ей така си ги измисляш. Нещо си се объркал. За Тръмп гласуваха 74,222,958 американци; за Байдън – 81,283,098 при население 331 млн. от преброяването 2020. Можеш да пресметнеш колко не са гласувализа Тръмп.

    През 2016 за Тръмп – 62,984,828, за Х. Клинтън – 65,853,514, т.е. 3 млн. гласове повече, но поради особеностите на американската избирателна система Тръмп стана президент и Хилари го поздрави и призна резултатите от изборите. Що така изборите тогава бяха честни, а сегашните – не са. Искам да кажа по-полека с числата.

 11. 1341341
  Jamie Dimon sounds the alarm on the future of American prosperity!!!
  Джейми Димън бие тревога за бъдещето на американския просперитет???

  Шефът на Дж.П.Морган-банк!!!Нашите нови политпоклонници на Евроатлантическите ценности да му прочетат интервюто!!!

 12. „Тази безумна коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, която направихме, сработи. Не е това, което ни се иска, но сработи. Не ми харесва тази коалиция, направих нещо, което не ми харесва, но работи, така можем да направим и правителство.“, заяви пред БНТ съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов.

  Човекът отишъл на избори с отвращение и понеже станало, сега с отвращение щял да се жертва за министър. Жив да го ожалиш! И тези ще ми говорят за морал, принципи и други думички, дето не им знаят значението?! Яхнаха протестите и се възползваха от тях, за да влязат в парламента, самоопределяйки се като представители на митингуващите. Каквито всъщност не са, защото никой не ги е упълномощавал. Сега са депутати, които представляват себе си…

 13. Тия с жалките 4,7% няма да влязат повторно и дори само затова скорошни избори са за предпочитане.По-уродлива сбирщина едва ли някога е имало в политическия ни свинарник.Днешните замеряния с кал на двете комунистки и адвокатина са ярък пример.
  А Чалгаря гледа сеир и оставя идиотите да се надлъгват.
  Ако сега напсува и трите хунти и върне мандата, директно печели новите избори, защото герб и бсп още повече отвратиха електората.

 14. Мария, къде си? Днес Европейския съд по правата на човека взе едно от най-срамните решения в историята на човечеството, давайки зелена светлина за задължителните (принудителни, насилствени) ваксинации. Скоро ще започне истинския терор. Има все пак и добра новина – парадът по случай деня на победата на 9-ти май щял да се проведе тази година в Киев.

  1. 134134134
   От свободата на личноста-при Бог да я прости Демокрацията…!!! До за Общото Благо-при либерал-шваб-изма!!!

 15. Бонев, за всичко ще се намерят хора.
  Още повече в МВР.
  Важно е да се тръгне напред.
  Първо от ГЕРБе се отлее една голяма част предтели, които ще направят доносите срещу бившите си шефове в различни сектори…и
  чорапчет ще се разплете и с помощта на външни сили, които са се отказали от политическия проект Бойко Борисов-мутрата на Шиши.

 16. Господине!!!
  Госпожица съм докторе!!!
  Добре госпожице имате проблем с простатата!!!

  Един джендър пътува на автостоп. Спира някакъв тираджия, мустакат, як, потен…
  – А бе, ти къв си бе? Мъж или жена?
  – Защо? Да не би да ме е*еш?
  – А бе, аз така или иначе ще те е*а, ама ми кажи, да знам колко да те наведа…

  Иванчо пита майка си:
  – Мамо, мамо, мен кой ме доведе?
  – Щъркела мами!
  – А, мамо, кой е*е щъркелите?

  Кой каквото ще да казва, но от опашка за банани да се редиш на опашка за ваксини си е гигантски скок в еволюцията.

  Когато вицовете го казват а политиците ни мълчат!!!

 17. За тези, които още си мислят, че the show must go on и в политиката:

  Позволявам си да открехна само малко вратата. Да видят какво ги очаква.

  Медиите дават думата на разни съмнителни политолози и уважавани специалисти по конституционно право, които да кажат какво ще се прави сега.
  И Славчо реши, че е много мъдро да спомене във Фейсбук, че ще следват стъпките по основния закон.
  Но професорите по конституционно право могат да говорят само за стъпките:. следва това, това и това.
  Да ги запознаем малко със съдържанието.
  На тях това не им е известно. И не се преподава в правните факултети.

  ХИПОТЕЗА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ
  Мнозина неосведомени наивно му възлагат големи надежди.
  Щял да “окошари” управляващите, да им извади корупцията наяве, да осигури честни избори.
  Щял да вади далавери и да ги пуска по медиите?! За да унищожат ГЕРБ медийно.
  Срещу Борисов по борисовски.

  РЕАЛНОСТТА:
  Никого не може да окошари такъв кабинет без събрани по НПК доказателства и съдействие на съдебната власт.
  Съдействие е наивно да се очаква сега.
  За това се иска време. От друга съдебна власт.

  Даже се учудвам, защо Борисов толкова го е страх от служебен кабинет!
  За далаверите: По кои медии?! При пълното медийно превъзходство на корумпираните, това ще е контрапродуктивно. “Кьрфишеци, компромати, измишльотини…”. Така ще го квалифицират и парират с лекота.
  Служебният кабинет не може да промени Изборния кодекс, нито който и да било закон.

  Няма да има парламент.
  Може да смени областните управители и ръководството на МВР в центъра и по места, които са се политизирали с ГЕРБ. Ако намери хора. Не виждам някой да има готов списък с такива кадри.

  Нещо повече. ЦИК, доминирана от ГЕРБ, остава; изборната администрация остава. Тази, която саботира машинното гласуване и осигури пълен хаос на изборите; старите правила остават.

  Ролята на МВР: Никак не е ясно как за два месеца нови шефове в МВР ще успеят да намерят подходящи честни и безпристрастни хора, които да са достатъчно компетентни и саможертвени.

  Които, при неуспех на изборите, ще бъдат уволнени и подведени под отговорност по измислен повод.

  Кметовете остават. С цялата администрация.
  Няма време за изчистване на списъците на ЕСГРАОН.

  И не забравяйте, няма как да намерите толкова много хора, които да си жертват кариерата, без осигурено бъдеще.
  Най-успешният служебен кабинет за прехода беше този на Софиянски.
  Извади страната от национална катастрофа.

  Защото беше ясно кой ще спечели изборите. И страната беше в пропастта.
  Знам, името ще подейства на мнозина като червено на бик..

  Но спомнете си само част от кабинета – световно известният диригент Емил Табаков – министър на културата, прочутият д-р Емил Таков (Бог да го прости), министър на здравеопазването, Иван Нейков – труд и социални грижи, Светослав Гаврийски – министър на финансите, Даниела Бобева – министър на търговията и външноикономическите връзки… за самокритика, но по вина на Петър Стоянов и наш срам, министър беше и Румен Христов, който сега е в коалиция с Борисов.

  С голяма доза самоирония – министър на вътрешните работи, кой ли беше.
  Но тогава спря рекетът. Изчезнаха лепенките. Унищожаването на дребния и средния бизнес, което сега се възроди, силовото застраховане, бизнесът на мутрите по онова време, когато не бяха на власт.

  Съучастниците на Борисов научиха какво е това данъчна декларация, Мутрите се изпокриха, въпреки съпротивата на тогавашния главен прокурор; беше отнет лицензът за охранителна дейност на Борисов за хулиганство. Това за сведение на неговите фенове, които ме питат сега защо тогава не съм смачкал мутрите тогава. Смачках ги, доколкото позволяваше законът. Спирам, че това, което в програмата на Славчо за МВР се нарича инструментариум за разкриване на престъпления, щели да го възстановят.

  Няма такъв термин в криминалистиката, но карай.
  Те даже не знаят тогава какво е направено, съсипано и трябва да се възстановява.
  Пардон, отплеснах се от темата за служебния кабинет.

  За редовния на тема МВР лекцията може да продължи цял семестър.
  Сега никак не е ясно кой ще се осмели да поеме такава отговорност в един служебен кабинет – камикадзе.
  И много трудно някой за два месеца ще си сложи главата в торбата.

  За ревизия на сделките от десет години на управляващите трябва много повече време от два месеца.
  И кой точно ще направи това?! Администрацията, която е участвала в корупцията?!
  Как ще смените такъв брой хора и къде ще намерите нови компетентни, честни и неподкупни за толкова кратко време?! Които, пак повтарям, да си сложат главата в торбата при неясното политическо развитие.

  Служебен кабинет сега не е опция, защото може само да възпроизведе сегашните резултати от изборите.
  Или да стане още по-зле.
  ХИПОТЕЗА КАБИНЕТ В МАЛЦИНСТВО АНТИ ГЕРБ, подкрепен от партия на “статуквото” АНТИ ГЕРБ, въпреки че се е борила срещу ГЕРБ в последните четири години безкомпромисно.
  Тогава, когато партиите на протестите се спотайваха.
  Или участваха в кабинети на Борисов, или приемаха от него омбудсмански длъжности.

  ПРЕДИМСТВА: Най-малкото – има парламент, може да промени изборното законодателство, може да промени изборната администрация (там винаги ще се намери начин), има ВРЕМЕ!
  Време за всичко, включително да подготви страната за един служебен кабинет,
  който трябва само да осигури спокойствие на изборите.

  И не го мислете Румен Радев, че му трябва сега успешен служебен кабинет, за втори мандат.
  По-скоро не му трябва. Вече го е спечелил.
  Тук може да се приключи с to be continued.

  Богомил Бонев

  1. Бонев си прави самореклама. И „налива вода в чужда воденица“. Кой печели, кому е изгодно да няма служебно правителство?

    1. Да е…… да им го накараш, а акъл – ти им го набиваш, а те пърдят и го изпускат.

  2. Коментарът на г-н Бонев е много точен!
   Реално сега ни трябва работещ парламент с мнозинството на ИТН, БСП, ДБ и Мутри Вън, разполагащ със 135 депутата!
   Това би била работещата опция срещу ГЕРБ + ДПС.
   По този начин ще бъдат смачкани главите на двете ЛАМИ: ГЕРБ и ДПС !
   Да живей България!

   1. Третата ламя. БСП е още по -ужасна.И народът я изпрати на боклука.
    Трите партии трябва да са далече от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *