« Върни се назад Публикувано на 04.06.2017 / 16:24

ТЕРЕЗА МЕЙ: “ENOUGH IS ENOUGH!” САМО ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ ДАЛЕЧ НЕ Е САМО ИНТЕРНЕТ!

ТЕРЕЗА МЕЙОт изявленията на шефката на полицията и на премиер-министъра тази сутрин стана ясно, че май нищо не е ясно. Въпреки, че всичко е ясно на всички.

Не било ясно какви са терористите. Нищо, че от ранни зори очевидци на клането твърдят, че тримата викали “В името на Аллах”. Ако се върнем към дедуктивният метод, изповядван от най-известният английски детектив, живял на 221B Baker Street, след както всички терористични актове в Англия до момента са извършени от родени и израстнали в страната мюсюлмани, каква е вероятността, снощните трима да са християни внос от Европа? Никаква, колкото и управляващите да не искат да го кажат на глас.

Според шефката на полицията страната не трябвало да се разделя и различните общности да се обвиняват. Та тя страната е разделена, хората отдавна се движат в отделни групи, и това е най-ясно изразено в мюсюлманските общности, които каквото и да говорят, не искат и не могат да се интегрират в западното общество, въпреки че са вече трето поколение в него.

Кой нормален европейски мислещ човек ще взривява и коли съгражданите си?

И колкото да й се иска на Тереза Мей да обвинява интернет за проблемите с терористите, трябва да признае, че радикализирането на огромна част от мюсюлманите на Острова става в джамиите и в семейна обстановка.

Интернетът може да бъде спрян, но как ще спреш разпространението аа радикален ислям по най-обикновения начин – чрез живо общуване?

Тереза Мей е права в едно – enough is enough, но сега трябва да има смелостта да защити на дело сънародниците си. След като вече има 12 арестувани значи е ясно кои са терористите. И пак ще се повторя. Единственият ефективен начин за превенция на следващи удари е следният. Всички преки и непреки роднини на тримата терористи незабавно да бъдат екстрадирани към страните от които са дошли, без право някога да се завърнат във Великобритания. Същото трябва да се направи и със семействата на всички, които доказано са знаели за подготвяния терористичен акт, и не са съобщили на полицията.

Когато след случка като снощната изгониш от страната 500 човека, още няколко хиляди ще се замислят веднага за хората около себе си и полицията ще започне да получава обажданията, които сега липсват.

Когато под въпрос е поставено собственото ти благополучие и вероятността да бъдеш върнат там, където никога не би искал, само тогава започваш да се чувстваш част от Западното общество и мислиш не от позицията на религията си.

Сложете ако трябва камери в джамиите – религиозните лидери няма да се противопоставят, ако са “чисти”. Сложете камери в религиозните училища. Проповедниците там няма да се противопоставят, ако са “чисти”. Арестувайте веднага 500-те, които, както се каза тази сутрин, представлявали интерес – не ги чакайте да ударят, и после да казвате, че били наблюдавани. Права е Тереза Мей – Enough is enough!

Галин Люцканов

Лондон

Още от автора на www.lyutskanov.co.uk

П.П. Материалът е писан за www.afera.bg, моля да не бъде копиран на други сайтове!

«