« Върни се назад Публикувано на 06.06.2011 / 8:49

Тенчо Попов: Дадох доклад за АЕЦ Белене на Бойко Борисов, после ме арестуваха!

 

 

За доклада са знаели пет човека, които така и не искали да го примат, а Бойко Борисов направо се хванал за главата като го видял и пред Тенчо Попов го резюлирал с гриф към главния прокурор Борис Велчев.

Според Тенчо Попов разходите за оборудването, срещу които са източени милионите, не са осчетоводени и за тях нямало никакви документи. Далаверата е станала докато министър на икономиката и енергетиката е бил близкият до Станишев Петър Димитров.
Докладът за изчезналите милиони Тенчо Попов е написал като член на Българския енергиен холдинг. Предоставил го на другите членове от борда, но те отказали да го приемат и да му се даде гласност. Попов съзира, че именно този доклад и направените от него разкрития са причина по-късно да бъде замесен в делото за даване на подкуп на следователя Петьо Петров.
След като го занася на Борисов следва ареста.
Тенчо Попов обяви още, че скандалните разкрития за изчезналите милиони са пристигнали в прокуратурата едва на 22 март 2010 г., тоест, почти пет месеца им е било необходимо, за да се предвижат от кабинета на премиера до главния прокурор.
Тенчо Попов коментира, че обвиненията срещу него, Цонев и Сантиров са част от грандиозен замисъл за дискредитирането им. Попов  Малко преди ареста им през миналата година вътрешният министър Цветанов обявил, че трябва да има арестуван съдия и министър от предишното управление. Той разкри още, че всъщност следователят Петьо Петров в продължение на две седмици ги е рекетирал и изнудвал за пари, които Цонев е трябвало да плати, за да му се прекрати делото. Попов заключи, че всичко е плод на „болни мозъци”, но не пожела да уточни поименно кои са те и обеща по време на делото истината да лъсне.

 

Afera.bg

 

«