« Върни се назад Публикувано на 25.05.2011 / 8:58

Телевизиите сутрешно се вързаха публично на сценката „Атака – ДПС”

 

 

ТВ7 и „Гореща точка” на Бареков стартира с Волен Сидеров. И Каракачанов от ВМРО – уж като контрапункт. Сидеров не каза нищо ново, Бареков обаче успя да покаже позицията си, която била склонна с тази на Борисов – загравяне на предизборната манджа.

В bTV тюрлюгювечът бе впечатляващ – четирима политици от ДПС, БСП, Атака и сините се надвикваха като в кокошарник със заучени фрази и маниери по темата – етнически мир, ислямизъм и тинтири-минтири. С една единствена цел – някой вял зрител да ги забележи и да гласува евентуано за тях.

По Нова телевизия Али Юзеров благо разясни какво е „джихад” и „гяури” и оповести, че ще се кандидатира за президент.

След цирка и комсомолския жар на Ани Цолова, по bTV пуснаха по телефона Бойко Борисов, който каза, че категорично не бил съгласен с действията на Атака и им го бил казал. Като гледал цирка преди него по телевизията, той бил доволен, че имал правителство, което гарантирало сигурността на държавата. Цолова мълчеше като риба по време на разговора с Борисов. Едно е да викаш срещу депутат, друго – срещу министър-председател.

А по БНТ прокурор Бойко Найденов тихичко мълвеше как прокуратурата не можела да работи като хората, защото законодателите не приемали разни неща, които да спомогнат за разследването на властта.

Виктор Николаев всъщност изрече нещо умно – че има режисиран сценарий между Атака и ГЕРБ, за да бъдат предизвикани избори „три в едно”. Борисов не отрече, че има такъв вариант, но отсече, че случаят наливал вода в мелницата на Атака и ДПС, а ГЕРБ само губела от случката.

„Не им желая подкрепата тогава!” сряза Атака Борисов по повод това, че предизборно сега решили да поставят ултиматуми.

„Ние ако сме искали и сме считали, че можем да управляваме без подкрепата на тези партии, нямаше да правим правителство.Няма допусна заради политически игрички, че някой ще ми припише дори и кризата. Няма да допусна нито една партия на наш гръб да си правят полотика. Ако искат да ни подкрепят, да ни подкрепят, ако не- не. Атака е по-стара партия от ГЕРБ. Ние не сме настойници нито ръководители на Атака. Аз обичам българските мюсюлмани.”, каза още Борисов.

Борисов каза, че може да не е съгласен с формите на Сидеров, но много от тезите му за фундаментален ислям той приема, и че ДАНС работела по това. „Колкото по-малко се говори и се оставят службите да работят, толкова по-добре”, коментира премиерът.

 

Afera.bg

 

 

 

«