« Върни се назад Публикувано на 18.07.2022 / 11:59

ТЕКАТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ НА ТОЗИ ДРАМАТИЧЕН МАЧ, ДРАГИ ЗРИТЕЛИ! ВРАТАРЯТ НА ДОМАКИНИТЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА СЕ ГОТВИ ЗА НАЧАЛЕН УДАР. ЗАСИЛВА СЕ, ВАДИ УКРАИНСКИ ПИСТОЛЕТ И ЗАСТРЕЛВА В ЧЕЛОТО ДРЕБЕН МЪЖ ОТ ТРИБУНИТЕ, РАНЕНО ДЖУДЖЕ. БОЙКО РАШКОВ ИСКА ДА КОНФИСКУВА ТОПКАТА ОТ ИМЕТО НА КОНПИ. ГЕШЕВ НЕ МУ Я ДАВА. БИЛА МУ СПОМЕН ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД

Текат последните минути на второто полувреме на този драматичен мач, драги зрители.

Очаквано на терена излиза пловдивският контранападател Спас Гърневски. Нека припомним, че в миналото той играеше за БКП, но след летния трансферен прозорец през 2018 вече е в редиците на отбора на ГЕРБ.

Гърневски е с топка. Спъва се в мисълта си, но запазва контрол и подава на Биков. Биков, Биков, Нео от Матрицата и пак Биков. Пада. Спънал се е в чорапите си, откачил му се е жартиера. Фал.

За топката застава Влади Горанов. Шут. Високо над гредата. Дали не е купен? Нека припомним, че към него имаше интерес от Дубай, но никога от Барселона. От Ноу Камп искаха единствено капитана Борисов, щото къщата му е много близко до стадиона. Та да има кой да полива тревата. И да храни прасетата.

Вратарят на домакините Корнелия Нинова се готви да изпълни начален удар. Засилва се, вади украински пистолет и застрелва в челото дребен мъж от трибуните. Оказва се неин коалиционен партньор от времето, когато играеше за СДС.  Ранено джудже. Публиката е шаш!

На терена влиза полиция. Бойко Рашков иска да конфискува топката от името на КОНПИ. Гешев не му я дава. Била му спомен от Специализираният съд.

Налага се да се намеси Домусчиев. Бърка в джоба си и пуска в свободен полет над стадиона довереният си американски ястреб Екатерина Захариева. Ястребът е с шарен сукман и мирише на бело вино. Току що се е върнал от тренировъчен лагер в Банско. Ястребът се разпльоква в козирката на стадиона. Поредното автопроизшествие! На терена влиза шефа на КАТ. И Семерджиев. Искат да направят тест за наркотици на ястреба, но Захариева отказва. Била бременна с идеи. Но щяла да прави аборт. В САЩ.

Капитанът на домакините Кирил Петков също е в истерия. Само той имал право да внася втечнен кокаин на стадиона. Настава пълна суматоха. Млади неофашисти от агитката искат процент от сделката. Иначе щели да пишат до Комисията по правата на малоумниците в Брюксел.

Тече неразбория. Най-накрая викат Еконт. Решават да ползват Урсула. Вместо видео чек.

Капитанът на гостуващият отбор бърза да възрази: “Тоя дебелият от видеото не съм аз! Снимките са манипулирани. Това е дедо ми!”

През това време Костадин Костадинов взима топката с ръце и вкарва кош. Това е футбол, не може така, скастря го централната нападателка на домакините Асена Василева. “Млъквай бе, медал!”, отговаря му на руски гаубицата от Варна.

Скандалът се разраства. На стадиона се появява шефът на БФС Борислав Михайлов. Кара Ферари и върти лапички в луд чалга танц. Заявява, че е най-добре да се продадем на китайците. Всички моментално го аплодират! Само Христо Иванов не е съгласен. Той искал диалог.

Трибуните се опразват. Настава вечер. Звезди обсипват свода небесен. Николета прави прощална снимка. Публиката си тръгва. Бавно. И безславно. Господ си е сменил гражданството. Тази година е македонец. У нас си е запазил само един малък офис. В Крушовица.

Васил Петев

«